Eurooppa Politiikka Talous

Ranskassa maanviljelijät harjoittelevat todellista kansannousua

Maanviljelijät vyöryvät piirittämään Ranskan pääkaupunkia Pariisia. Kuvakaappaus: Youtube 28.1.2024.

Maanviljelijöiden protesti Ranskassa kärjistyy kansannousuksi. Hallitus ottaa käyttöön panssariajoneuvoja, helikoptereita ja 15 000 poliisin suuren joukon vihaisia maaseudun asukkaita vastaan.

Maanviljelijöiden protestit Ranskassa kiihtyvät. Tilanne on nyt paljon radikaalimpi kuin maanviljelijöiden mielenosoitukset Saksassa. Viha on nyt kasvamassa kansannousun uhaksi. Hallitus on huolestunut ja on lähettänyt 15 000 poliisia, panssariajoneuvoja ja helikoptereita maanviljelijöitä vastaan.

Kuvakaappaus: YouTube.

Sisäministeri Gérald Darmanin ilmoitti tästä sunnuntai-iltana. Vastikään muodostettu Macronin kabinetti haluaa estää Pariisin ilmoitetun ”piirityksen” laajamittaisella voimankäytöllä. Pääkaupunkiin, Pariisin kahteen lentokenttään ja Rungisin tukkumarkkinoille on tarkoitus säilyttää pääsy kaikin keinoin. Pariisin poliisiprefektuurin illalla lähettämissä kuvissa näkyi panssariajoneuvoja asettumassa asemiin lukuisissa paikoissa.

Ranskalaiset maanviljelijät, jotka ovat osoittaneet mieltään jo päivien ajan, haluavat mielenosoituksekseen keskeyttää liikenteen kaikilla pääkaupunkiin johtavilla teillä. He ovat myös ilmoittaneet tukkivansa Rungisin jättimäiset tukkumarkkinat. Jos näin tapahtuisi, elintarvikkeiden toimittaminen supermarketteihin pysähtyisi. Tähän mennessä Etelä-Ranskan maanviljelijät ovat jo kaataneet lantaa McDonald’sin myymälöihin, sytyttäneet EU:n lippuja tuleen ja tukkineet teitä. Nyt he ovat matkalla Pariisiin.

Veronkorotus raivostuttaa maanviljelijöitä

Darmanin ilmoitti käyttävänsä sotavoimia myös julkisten rakennusten ja ulkomaisten kuorma-autojen suojelemiseen. Hän haluaa taata jälkimmäisille turvallisen matkan Ranskan läpi. Viime aikoina maanviljelijät ovat pysäyttäneet ja ryöstäneet Espanjasta ja Portugalista tulevia kuorma-autoja.

Maanviljelijät ovat osoittaneet mieltään päivien ajan tukkimalla teitä ja moottoriteitä liian voimakasta byrokratiaa, tulonmenetyksiä ja EU:n ympäristösäädöksiä vastaan. Kun hallitus ilmoitti suunnitelmista korottaa maatalousdieselin veroja rajusti, kuten Saksassa, raivo kiihtyi. Maanviljelijät ilmoittivat sen jälkeen pääkaupungin ”piirityksestä”.

Live-lähetyksiä maanviljelijöiden protestista (29.1. alkanut klo 15.08):

Lähde: Junge Freiheit

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

”He ovat myös ilmoittaneet tukkivansa Rungisin jättimäiset tukkumarkkinat. Jos näin tapahtuisi, elintarvikkeiden toimittaminen supermarketteihin pysähtyisi. Tähän mennessä Etelä-Ranskan maanviljelijät ovat jo kaataneet lantaa McDonald’sin myymälöihin, sytyttäneet EU:n lippuja tuleen ja tukkineet teitä. Nyt he ovat matkalla Pariisiin.”

Voi herra sentään, kun kuulostaa hyvältä!

Macron on todellisissa ongelmissa ja toimista on nähtävissä, että tämä WEF-maskotti on oikeastikin peloissaan.

Näitä ”peasant revolt” -ilmiöitä on ollut Euroopan historiassa muutamia keski-ajalta lähtien – ehkäpä jo aiemmin. Eräs kansallismielinen kirjoittaja piti takavuosina myös NS:n nousua yhteltä puoleltaan tällaisena ilmiönä.

Suomessakin voin vain kuvitella sitä city-hippien ja hipstereiden ulinaa ja valitusta, jos croissantit eivät brunssille tulisikaan pöytään kuin manulle illallinen. Sanokaa minun sanoneen: junttius pelastaa maailman!

Ilkka

Me punaniskat voitamme aina.

Ismo Meinander

Barbarismi on ihmisen luontainen tila ja sivilisaatio pelkkää rappiota? Näin ilmaisi Conanin luoja asian.

Marko Kristian

Eipä ole tästäkään näkynyt valtamedia uutisoivan.
Pidetään kansalaiset hölmön rauhallisina ja uutisoidaan vaan erilaisista perversioista ja ihanista pressaehdokkaista.
EU maan pääkaupungissa on panssarit kadulla omaa kansaa vastaan, ollaan ihan hys hys vaan.

Ismo Meinander

Johtuisikohan siitä, että samat tahot omistavat median?

Ekonomian ja huoltovarmuuden suhteen tämä kansannousu todistaa mm. sen, että maanviljelijät ovat yhteiskunnan tukiranka siinä missä poliitikot ja pankkiirit ovat kansan hyvinvoinnin kannalta usein ainoastaan haitallisia loiseliöitä.

John Quiman

Maanviljelijät tuottavat sen energian, jolla pysymme hengissä ja liikumme.
Siksi ruoan tuotannon alistaminen suvakilan kuosiin kiinnostaa niitä, jotka leikkivät tätä verhojen takana ja pyörittelevät mediaa ja poliitikkoja kuin kanaa vartaassa.