Eurooppa Maahanmuutto Rikos Uutiset

Ruotsi: 4% luottaa poliisiin

Kuvakaappaus SBS Datelinen youtube-videolta.

Jatkuvat pommi-iskut, ampumistapaukset ja raiskaukset ovat rapauttaneet Ruotsin maineen turvallisena maana. Samaan aikaan ruotsalaisten luottamus poliisiin laskee.

Kantar Public – yhtiön tekemän kyselyn mukaan 40% Ruotsin asukkaista on matala luottamus Ruotsin poliisiin, ja ainoastaan 4% sanoo luottavansa poliisiin täysin.

Kysyttäessä luottamusta Ruotsin poliisin kykyyn torjua maata riivaava jengiväkivalta, vain 25% uskoo poliisin olevan tehtäviensä tasalla.

”Poliisilla on varmasti riittävät voimavarat, mutta heidän toimintatapansa (jengien suhteen) on väärä”, sanoo eräs kyselyyn vastannut.

Poliisin toimintaan yleisesti ruotsalaiset ovat melko tyytyväisiä. Jopa 63% kysytyistä on melko suuri tai suuri luottamus Ruotsin poliisin kykyyn selvitä arkisesta poliisityöstä.

Lähde SVT

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Meillä tutkimuksen tekisi ” Kandahar Public ” yhtiö.

Peter Kreisler

Onko tosiaan neljä prosenttia ruotsalaisista poliiseja, vai miten tuo tutkimuksen tulos muuten olisi selitettävissä.

Jouko

Kun Ruotsissa tapahtuu, niin poliisin tiedotustilanteen jälkeen jatketaan tutkimuksia. Sitten ei enää tapahdukaan mitään. Rikosten selvittämisprosentit ovat varsin vaatimattomat, vaikka poliisitoimintaan on panostusta lisätty, tai ainakin hallitukset ovat luvanneet panostusta lisätä.
Poliisi, media ja sosiaaliviranomaiset kuitenkin panostavat paikallisten tiedotustilaisuuksien ja kahvihetkien muodossa ennalta ehkäisevään torjuntatyöhön järjestämällä keskustelutilaisuuden. ( Öppet diskution )
Keskustelutilaisuuteen kutsutaan SVT n edustaja tekemään aiheesta ohjelma, paikallispoliisi, muutama maahanmuuttanut, joku poliitikko ja sosiaaliviranomainen. Lisäksi joku entinen, hyvin tatuoitu ja tapansa parantanut entinen jengikriminaali tulee myös paikalle ja kommentoi omalta kulmaltaan nuorten jatkuvia vaikeuksia, joihin yhteiskunta on pääsyyllinen.
Tilaisuus kestää tunnin – kaksi ja lopputulemaksi kirjataan.

  • liian pienet ja ahtaat asunnot
  • liian vähän yhteisiä sosiaalitiloja
  • liian huono yhteiskunnan apu integroitumiseen
  • rasistinen suhtautuminen maahanmuuttajiin
  • koulujen oppilaiden eriarvostaminen ( tulkkeja tulee olla enemmän )

Edellisen jälkeen tehdään ryhmähali ja kaikki osallistujat menevät väsyneinä, mutta onnellisina koteihinsa ratkaistuaan jälleen kerran ison ongelman.
Tilastot kertovat, kuinka hyvin nykyinen toimintamalli toimii.
https://polisen.se/om-polisen/granskning-och-utredning-av-polisen/sarskilda-utredningar/statistik/