Eurooppa Politiikka

Ruotsi aikoo panostaa maan rajavalvontaan

Kuva: Pixabay

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson on ilmoittanut panostavansa maan rajavartiointiin torjuakseen mahdollisia terroriuhkia. 

Ruotsissa ja Tanskassa tapahtuneet Koraanin poltot ovat herättäneet raivoa muslimien keskuudessa. Protestien seurauksena vihainen muslimi joukko hyökkäsi Ruotsin suurlähetystöön Baghdadissa, Irakissa. Myös Turkin Izmir provinssissa sijaitseva ruotsalainen kunniakonsulaatti joutui hyökkäyksen kohteeksi. Irak ja Libanon ovat uhkailleet Ruotsia diplomaattisten suhteiden kustannuksella mikäli Koraanin poltot jatkuisivat. Irak muunmuassa karkoitti Ruotsin suurlähettilään maasta. Libanonilaisen Hizbollah-järjestön johtaja Sayyed Hassan Nasrallah myös kehotti islamistisia maita toimimaan Ruotsia vastaan, lähinnä diplomaattisilla sanktioilla.

Islamististen maiden vahvan reaktion seurauksena Ruotsissa on noussut huoli maan sisäisestä turvallisuudesta. Torjuakseen islamistista terroria pääministeri Kristersson ilmoitti tiukentavansa maan rajavartiointia. Ruotsin poliisi tulee jatkossa suorittamaan henkilöllisyystarkastuksia maan rajoilla. Vaatteet ja ajoneuvot tullaan myös tarkistamaan mahdollisten aseiden takia. Sähköistä valvontaa tullaan myös laajentamaan.

Ruotsi ja sen etelänaapuri Tanska ovat joutuneet miettimään kunnioittavatko ne enemmän kantaväestönsä oikeutta ilmaista mielipiteitä tunteitaherättävistä aiheista kuten islamista, vai maissa asuvan ulkomaalaisväestön oikeudesta puolustaa pyhän kirjansa koskemattomuutta. Kristersson itse on vakuuttanut että Ruotsi ei tule puuttumaan sen kansalaisten sanan- ja ilmaisuvapauteen.

Kristerssonin mukaan Ruotsi on kohtaamassa maan vakavimman turvallisuustilanteen sitten toisen maailmansodan. Pääministerin mukaan ihmiset jotka haluavat vahingoittaa Ruotsia saattavat käyttää tilannetta hyväkseen, viitaten esimerkiksi Venäjään, jonka hallitus on ilmaissut tyytymättömyyttä Ruotsia kohtaan maan haettua Nato-jäsenyyttä. Turkki on myös ilmoittanut että se voi hyvinkin estää Ruotsia pääsemästä Natoon ellei Ruotsi tee konkreettisia tekoja Koraanin polttoja vastaan.

Lähde: Deutsche Welle, Reuters

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Voi voi kun se nyt on Ruotsin kannalta jo ihan myöhästä.
Tässä ensimmäisen 7 kuukauden aikana Ruotsissa on asennettu pommi asuintaloon yli 100 kertaa, ammuttu rynkyillä asuntojen oven läpi sellaset 300-400 kertaa.
Tämä olisi ykkösuutinen Suomessakin, mutta niitä koitetaan salata ihmisiltä.

John Quiman

Kansalaisille ei voi tuollaista tiedottaa, koska se synnyttäisi suvakkien mielestä rasismia. Suvakkien mielestä totuutta ei saa kertoa, jos se on heidän ideologiaansa vastaan tavalla tai toisella.

Peter Kreisler

Ruotsi aikoo panostaa rajavalvontaan, olisiko vähän myöhäistä kun maa on kuin lähi-idän taistelutanner.
Muuten vielä alle vuosi sitten YLE väitti, että Ruotsissa ei ole ns. ”no go alueita”

John Quiman

Vai väitti Yle vuosi isitten, että ei ole no-go-alueita Ruotsissa. Siitä on monta vuotta, kun oli jo tavallista, että edes poliisi ei mennyt tietyille alueille yhden partion voimin, vaan piti olla useampi. Ambulansseja kivitettiin, mikä oli aika outoa, sillä ne hakivat kivittäjien sukulaisia sairaalaan parannettaviksi. Eipä sitten ambulanssitkaan menneet alueille ilman poliisin tukea.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
Peter Kreisler

Niin, totuus muuttuu matkalla Ruotsista Suomen YLE:lle. Että sellaisia uutisellisia YLEnantoja.

ilkka

A ) Kukaan ei ole pakottanut muslimeita tulemaan Ruotsiin.
B ) Kukaan ei ole luvannut että islam saa määrittää mitä tarkoittaa demokratia.
C ) Kukaan ei ole vaatinut muslimeita kääntymään kristityiksi
D ) Kukaan ei ole pakottanut muslimeita jäämään ruotsiin.
E ) Kukaan ei ole sanonut etteikö he saa pitää oman uskonsa mukaiset rituaalit, mutta niitä ei ole oikeus levittää kantaväestön keskuuteen.
Ja sitten tärkein, antoiko joku luvan pyrkiä islamilaistamaan pohjoismainen yhteiskunta vetoamalla uskonvapauteen ? Ei, sitä ei ole luvattu. YK:n jakamattomat ihmisoikeudetkaan ei kuulu muslimeille, sillä he eivät ole allekirjoittaneet niitä. Miksi siis yhä sallitaan jotain sellaista mikä ei kuulu millään tavalla siihen yhteiskuntaan jossa kunnioitetaan YK:n asiakirjoja, tai miksi hyväksytään ja suvaitaan ilmiselvät haitat kun niistä voisi päästä eroon, eikä mitään artiklaa edes rikottaisi. Selitykseksi ei riitä että on suvaittava mitä tahansa, kun tulijatkaan ei suvaitse edes maan lakeja.

John Quiman

Viheriäistä logiikkaa: luodaan monikulttuurisuutta tuomalla maahan äärimonokulttuurisia muslimeita.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Ei taida enää päteä se argumentti että katsokaa Ruotsia, niinhän Ruotsikin tekee, Suomen tulee seurata esimerkkiä. No vihervasemmisto on aika joustava.😂 Totuudesta viis.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Ilkka Manttari
John Quiman

Ketkä Suomessa ehdottavat samanlaisia muutoksia maahanmuttopolitiikkaan kuin mitä Ruotsissa nyt toteutetaan, huudetaan kovaan ääneen ”rasisti” ja ”natsi”.

Nöille huutajille rasismi tarkoittaa sitä, että vastustaa heidän politiikkaansa. Maahanmuuttopolitiikan tiukentaminen ei ole rasismia, eikä muslimiporukoiden arvostelu heidän tekojensa ja ajatustensa perusteella ole rasismia. Sen sijaan näiden huutelijoiden politiikka on rasismia, koska se ei perustu muslimien tekoihin tms., vaan se perustuu juurikin etnisiin ja vastaaviin seikkoihin. Heidän rotujen intersektionaalinen hierarkia -ajattelu on rasistista propagandaa.

Muistellessani tuota intersektionaalista arvoasteikkoa rotujen välilä, muistin Keijo Kaarisateen. Hänen Twittertilinsä suljettiin aiemmin, mutta nyt pelittää taas. Aina ajankohtaisia lohkaisuja: https://twitter.com/keijomedia?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
John Quiman

Ilmeisesti 2019 Keijon tili suljettiin Twitterissä.
https://www.suomenuutiset.fi/sensuroitu-parodiapoliisi-keijo-kaarisade-sun-haastattelussa-sananvapauden-rajoituksia-tehda-pimeina-007-operaatioina/

Havaitsin hauskana yksityiskohtana Kaarisateen suosiosta, että Kaarisateen Twitter-seuraajia on luokkaa 25.000. Poliisin Taposella on vain luokkaa 15.000 seuraajaa.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman

Kansalaisen verkkokauppa