Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Rikos Uutiset

Ruotsi: ISIS-nainen vangittu kansanmurhasta

Kuvituskuva. Kuva: Kansalainen.

Tukholman käräjäoikeus on vanginnut 51-vuotiaan ruotsalaisnaisen epäiltynä kansanmurhasta. Lisäksi naista epäillään rikoksista ihmisyyttä vastaan ja törkeistä sotarikoksista. Nainen kiistää syyllisyytensä.

Ruotsin viranomaisten mukaan nainen on syyllistynyt kansanmurhaan, rikoksiin ihmisyyttä vastaan ja törkeisiin sotarikoksiin Syyriassa vuosina 2014- 2016. Uhreina on ollut alueen jesidiväestö.

Jesidit ovat Itä-Syyriassa ja Luoteis-Irakissa asuva uskonnollinen kansanryhmä, jota alueella 2010-luvun puolivälissä valtaa pitänyt Islamilainen Valtio/ISIS vainosi erityisen julmasti.

Kansainvälinen liittouma, johon muun muassa Suomi osallistui kouluttajana, murskasi Islamilaisen Valtion vuonna 2017. ISIS- järjestö on edelleen olemassa, ja on syyllistynyt terrori-iskuihin.

Islamilaisen Valtion marokkolainen kannattaja teki vuonna 2017 terrori-iskun Turussa. Iskussa kuoli kaksi naista.

Ruotsin lisäksi useat maat ovat asettaneet oikeuteen Islamilaisen Valtion palveluksessa rikoksiin syyllistyneet kansalaisensa.

Suomeen on palannut ja palautettu runsaasti Islamilaiseen Valtioon muuttaneita Suomen kansalaisia. Suomen hallitus on valinnut olla tutkimatta Suomen kansalaisten mahdollista syyllistymistä sotarikoksiin ISIS-järjestön palveluksessa.

Lähde SVT txt-tv

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

      No. Soitto klaanin johtajalle kyllä vapauttaa naisen vankeudesta — tai sitten tuomarit henges****.

Ilkka

Pekka Haavisto vastasi vaalitentissä Halla-aholle, joka tivasi kysymystä miksi Al-Holin terroristit tuotiin suomeen jota kuinkin näin. ” Olisiko sinä siis halunnut jättää ” Suomen kansalaiset ” vankileirin kaltaisiin oloihin, olisitko sinä halunnut että alaikäiset lapset jäävät sinne ja heistä tulee ” isänmaalle ” katkeroituneita vähän koulutusta saaneita hylkiöitä ? ” halla-ahona olisin vastannut, kyllä, koska nyt ne joka tapauksessa vähän koulutus itselleen hankkivat on aivopesty uskomaan ISIS:n oppeihin, eikä niiden ” isänmaa ” ole suomi. He eivät ole edes suomen kansalaisia jos tarkkoja ollaan, sillä penskojen isät on kaikki arabitaustaisia ja kotoisin ihan muualta kuin suomesta. Heidän äitinsäkään eivät ole suomalaisia lähtökohdiltaan, heistä moni on somali tai arabi. Ja mitä tulee vankileirin kaltaisiin oloihin, sinnehän rikolliset yleensä kuuluvatkin.

Marko Kristian

Joka ainoa näistä haaviston suojelemista isis akoista ja varmaan heidän penskansakin, olisi heti valmiita heittämään Pekan katolta.

John Quiman

Tuolla naisella ei ole puuha-Pekkaa suojelemassa.