Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Ruotsi: Sis-laitoshoitokodista karannut somalimies ampui kuoliaaksi väärän henkilön – sai elinkautisen tuomion

Somalialainen "pakolainen" Ali Said, 19, on tuomittu elinkautiseen vankeuteen Landskronassa viime vuonna tapahtuneesta kuolemaan johtaneesta ampumisesta. Kuvakaappaus: X.

Ruotsin Sis-laitoshoitokodista karannut somalimies murhasi 19-vuotiaan miehen keskellä katua Landskronassa Ruotsissa. Nyt somalialainen ”pakolainen” Ali Said, 19, on tuomittu elinkautiseen vankeuteen – mutta häntä ei saa karkottaa. 19-vuotiaan uhrin uskotaan tulleen teloitetuksi vahingossa.

Lundin käräjäoikeuden mukaan tekoa ei voida luonnehtia muuksi kuin ”puhtaaksi teloitukseksi”.

Aftonbladetin mukaan murha tapahtui vain viikkoja ennen kuin uhrin oli määrä suorittaa koulussa loppututkintonsa. Toukokuun 14. päivänä 19-vuotias mies oli autossa ystäviensä kanssa ruokakaupan ulkopuolella Landskronassa.

Tekijä saapui paikalle sähköpyörällä. Hän oli pukeutunut tummansiniseen sadetakkiin, mustiin verkkareihin ja kasvomaskiin, lähestyi uhrin autoa ja ampui 19-vuotiaan kuoliaaksi useilla laukauksilla.

Uhri yritti paeta, mutta kaatui maahan. Tästä huolimatta ampuja jatkoi ampumista. Ainakin viisi laukausta osui uhriin, joka ei ollut ampumisen kohteena. 19-vuotiasta uhria ei tiedetty uhkaavan mikään, eikä mikään tutkinnassa viittaa siihen, että uhri olisi ollut rikoksentekijän kohteena.

Käräjäoikeuden mukaan 19-vuotias uhri ”näyttää olleen väärässä paikassa väärään aikaan”.

”Pakolainen” Somaliasta

Murhan tekohetkellä tekijä, 19-vuotias Ali Said, oli karkuteillä Sis-laitoshoitokodista. Somaliasta kotoisin oleva Ali Said haki oleskelulupaa marraskuussa 2012. Hänen äitinsä oli ollut Ruotsissa jo kesäkuusta 2012 lähtien.

Huhtikuussa 2013 Ali Saidille myönnettiin pysyvä oleskelulupa. Kolme vuotta myöhemmin, heinäkuussa 2016, Ali Said sai Ruotsin kansalaisuuden.

21-vuotias Hugo Persson tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen avunannosta murhaan, aselain vastaisista rikoksista, varastetun tavaran vastaanottamisesta ja huumausainerikoksista. Kuvakaappaus: X.
Ruotsalainen auttoi somalia

Viime vuoden toukokuussa tapahtuneen 19-vuotiaan murhan jälkeen Ali Said sai apua ystävältään, 21-vuotiaalta Hugo Perssonilta, jotta hän pysyisi poissa poliisin jäljiltä. Persson oli muun muassa järjestänyt somalille majoituksen.

Tuomio

Lundin käräjäoikeus ilmoitti tiistaina, että Ali Said tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta, mutta myös pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta muissa tutkimuksissa. Ali Saidia ei voida karkottaa kotimaahansa, koska hän on Ruotsin kansalainen.

Ali Saidin kumppani Hugo Persson tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen avunannosta murhaan, aselain vastaisista rikoksista, varastetun tavaran vastaanottamisesta ja huumausainerikoksista.

Sekä Ali Said että Hugo Persson ovat kiistäneet osallisuutensa murhaan.

Lähde: Aftonbladet

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Somali ali hassan said kansalisuutta hakiessaan on taatusti antanut virheellistä tietoa, valehdellut tietoja, tähän seikkaan nojaten kansallisuus voidaan valheeseen ja petolliseen toimintaan nojaten perua, jolloin ali hassan passitetaan somaliaan seilaavaan rahtilaivaan, sinne niin isiensä maille, siellä puolihullun mukava kertoa laajalle suvulle rappiolla olevasta länsimaisen kulttuurin olevan ylenpalttisen hapatuksen tuotetta, täällä minun hyvä olla..kotona kertoo herra ali hassab said.

Marko Kristian

Noista maskeista mitkä näköjään tuli jäädäkseen? on hyötyä ja käyttöä vain rikollisille.
USA:ssa kun eri uutisissa on valvontakamerakuvaa rikoksista mediassa, niin poikkeuksetta kuvissa on musta mies jolla on kellastunut maski naamalla.
Täällä kanssa nää tietyt alkoholiin ja huumeisiin menevät mustat miehet kulkee poikkeuksetta maski leuan alla, jotenkin en jaksa uskoa että olisivat koronasta huolestuneita?