Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Rikos

Ruotsi: Terroriuhka kohonnut

Kuvituskuva. Kuva: Kansalainen.

Islamilainen maailma on raivonnut Ruotsissa viimeaikoina poltettujen Koraanien vuoksi. Ruotsin suurlähetystöihin on hyökätty, ja Ruotsissa pohditaan keinoja väkivallan välttämiseksi. Muun muassa Koraanien polttamiset saatetaan kieltää, ja Ruotsin sosiaalidemokraatit haluavat erottaa ruotsidemokraattisen Richard Jomshofin eduskunnan oikeusvaliokunnasta. Jomshofin ja hänen puolueensa katsotaan aiheuttavan haittaa Ruotsin suhteille islamilaisen maailman kanssa.

Ruotsi on tällä hetkellä samalla valmiustasolla kuin Suomi, eli ”kohonnut terroriuhka”, mutta tasoa ja valmiuksia torjua sekä reagoida terrori-iskuihin saatetaan nostaa.

”Olemme lähellä tilannetta, että jotain tulee tapahtumaan, ja turvallisuuspoliisi Säpo nostaa uhka-arviotaan”, sanoo Ruotsin Maanpuolustuskorkeakoulun tiedusteluanalyysin opettaja Jörgen Holmlund.

Holmlund kehottaa ruotsalaisia olemaan varovaisia ulkomailla, ja noudattamaan Ulkoministeriön suosituksia.

”Jos matkustaa ulkomaille, onko pakko paljastaa olevansa ruotsalainen?” hän pohtii. ”Käytöstään ulkomailla kannattaa ehkä miettiä uusiksi”.

Tiedossa ei ole, epäileekö Ruotsin poliisi viimeaikaisten ammuskelujen ja räjähdeiskujen liittyvän Koraanien polttamisiin. Viimeksi viime yönä Norrköpingin keskustan alueella räjäytettiin poikkeuksellisen voimakas pommi. Räjähteen painevaikutus ulottui kilometrin päähän. Iskun uskotaan liittyvän muihin viime aikoina Norrköpingissä tehtyihin iskuihin. Kerrostalossa tapahtuneessa räjähdyksessä sai vammoja nainen ja lapsi, mutta kuolonuhreilta vältyttiin.

Lähde SVT

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

On islamin käsittämätöntä röyhkeyttä vaatia, että meidän on kuljettava varpaillaan välttääksemme tämän hapettoman ideologian [Sic], loukkaamista.

Eikö tämä ole selkeä näyttö islamin epäjohdonmukaisesta takapajuisuudesta. Jos kerran Koraani on jumalan sana, johon ei voi mitään lisätä, eikä siitä mitään voi pois ottaa, niin kuinka sen polttaminen on sen häpäisemistä. Eikö sen sanoman kyseenalaistamista ole juuri tällainen toiminta, koska eihän Jumalan sanaa voi häpäistä polttamalla sen materiaalinen entiteetti, joka on ihmisen kirjoittama. Mikäli Jumala tällaisesta toiminnasta pahastuu ja sen kostaa, niin perusteltu kysymys on, kuinka Jumala eroaa moraaliltaan meistä maan päällä tallaajista? Eli mitä on islamilainen  jumaluus?

Ilkka Manttari

Jumaluus, sellaisena kuin minä sen ymmärrän, on kaiken tuon yläpuolella. Ei sitä voi pilkata. Pieniä ne on silakat joulukaloiksi.

Kauko Aalto

 

Sitähän minä tässä kautta rantain selittelin.

Marko Kristian

Mediassa jo etukäteen syytetään terrori-iskuista koraanin polttajia, tai oikeammin ”äärioikeistolaista” Paludania, mainitsematta että viimeiset koraanigrillit on järjestänyt irakilainen mamu.
Käytännössä media antaa hyväksyntänsä terrori-iskuille.
Näissä ”mamu asioissa” Suomen media on nopeasti mennyt siihen mitä se oli Ruotsissa 5-10-vuotta sitten, joten lopputuloskin on Suomessa sama kuin Ruotsissa.

Ilkka Manttari

”Muun muassa Koraanien polttamiset saatetaan kieltää”. Nyt ollaan todella kaltevalla pinnalla. Halutaan puuttua mielenilmaisun vapauteen. Mistä perusoikeudesta seuraavaksi luovutaan? Aletaanko seuraavaksi heittämään homoseksuelleja katoilta Tyypillistä muslimien taktiikkaa, hitaasti hivuttamalla. Demokratia ja vapaus täytyy aina ansaita uudestaan, tämä on yksi noista tilanteista.

John Quiman

Kun islamille antaa pikkusormen, se vie koko valtakunnan.

ilkka

Montako Raamattua on revitty tai poltettu muslimimaissa, monta, mutta jostain syystä se ei ole johtanut kohonneeseen terrorismiuhkaan. Montako kirkkoa on tuhottu, tai kristittyjä vainottu, monia, mutta vieläkään se ei ole nostanut terrorismintasoja. Montako kristittyä on surmattu islamilaisissa maissa, monta, mutta sitä ei saa sanoa uskonvapauden riistämiseksi eikä jakamattomien ihmisoikeuksien loukkaukseksi. Koska olette viimeksi kuulleet että ruotsalainen jengi raiskasi pikkutyttöjä arabimaissa, ette koskaan, kun sitä ei tapahdu.

John Quiman

Ja kaiken kukkuraksi, ei media kirjoita asiasta mitään. Kristittyjen vainot eivät ole niiden mielestä jotain, mitä tarvitsisi uutisoida. Taitavat paremminkin piilotella niitä vaikenemalla, vaikka sitä tapahtuu kuinka paljon.

ilkka

Jos ” matkustaa ” Ruotsiin, onko pakko paljastaa olevansa muslimi ? Ei, se tiedetään ilmankin.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by ilkka

Uusimmat uutiset