Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Ruotsi: Uusi keskus pyrkii lopettamaan jengirikollisuuden

Ruotsin poliisin erikoisyksikkö Tukholman 7.4.2017 terrori-iskun jälkeen. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED / Frankie Fouganthin.

Ruotsin alueellinen operaatiokeskus (ROC) kokoaa yhteen poliisin, lääninhallituksen ja yli 30 muuta toimijaa, joiden tavoitteena on pysäyttää jengirikollisuus ja lisätä turvallisuutta pääkaupunkiseudulla. Sen tavoitteena on myös osoittaa, että yhteiskunta on yhtenäinen väkivallan kehittymistä vastaan.

Tukholman läänin maaherran Anna Kinberg Batran mukaan voidaan tehdä enemmän kuin tähän mennessä on tehty.

”Kun rikollisuuden kehitys on pahentunut enemmän kuin koskaan aiemmin, meidän on tehtävä yhteistyötä ja toimittava niin kuin ei koskaan ennen”, hän sanoo Mitt i:lle.

Yhteistyö perustuu kolmeen pääkohtaan: yksittäisten tapausten tehokkaampi käsittely, tilannekuvat yli organisaatiorajojen ja koordinoitu viestintä.

”Viranomaisten edustajat ovat itse asiassa ihmisiä, ja jos istutaan samassa huoneessa ja jutellaan keskenään, saadaan enemmän aikaan. Parhaassa tapauksessa ennen seuraavaa tapausta.”

Poliisi on toivonut mahdollisuutta keskustella suoraan muiden toimijoiden, kuten sosiaaliviranomaisten ja psykiatrian, kanssa, jotka ”pitävät silmällä nuoria”. Tämän toivotaan antavan heille mahdollisuuden toimia tehokkaammin ympäri vuorokauden.

”Koko Tukholman lääni ymmärtää, että toimia tarvitaan. Tämä kauhea kehitys on johtanut siihen, että yhä useammat ihmiset ovat valmiita tekemään asioita, joita ei ole ennen tehty.”

Lähde: Samnytt

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Aikoinaan Benito Mussolini karkoitti mafian Sisiliasta, ei käytetty keskustelukerhoa eikä muitakaan ruotsalaisia menetelmiä.

John Quiman

Ei noissa hommissa auta lälläröinti. Sitähän Ruotsissa on kokeiltu, eivätkä vieläkään halua ymmärtää, että itse ovat pehmoilemalla tarjonneet rikollisuuden kasvulle hyvän pohjan. Tämä kehitys on suvakkien aikaansaannos ja siinä media on auttanut täysillä salailemalla kansalta todellisuuden.

Peter Kreisler

Ja sama toistuu Suomessa, ikäänkuin Ruotsin varoittava esimerkki ei olisi nähtävissä.
Mutta kun kansan enemmistö hyväksyy tämän kyseenalaisen kehityksen, niin sitä nimitetään demokratiaksi.

John Quiman

Taponen tekee parhaansa, jotta Suomeen saataisiin vaivihkaa samat ongelmat.

Jukka Severinkangas

Kun svedu diskuteeraa, ei ole huolia Rinkebyssäkään!

ilkka Manttari

Tulihan se sieltä. ”Istutaan samassa huoneessa ja jutellaan keskenään”, eli diskuteerataan enemmän. No menot siis kasvavat ja näyttää siltä että asialle tehtäisiin jotakin. Tilanne on jo kauan sitten karannut Ruotsipoliituikkojen käsityskyvyn yli.

John Quiman

Juu, jutellaan, niin kyllä se siitä. Ruotsalainen diskuteeraus ylittää nyt itsensä. Maa palaa ja ajatellaan, että nyt pitää diskuteerata. Ei tuohon toimi mitkään viranomaisten keskustelemalla keksityt pehmoilut.

New Yorkissa saatiin aikoinaan rikollisuus alas nollatoleranssilla. Pormestarina oli Rudy Giuliani. Ei sallittu pienintäkään rikosta, vaan iskettiin heti kiinni. Tiukka linja toimi.

Marko Kristian

No eipä ole tiukkaa linjaa enää New Yorkissakaan.
Rikollisuus on ennätyskorkealla, koska vakaviin rikoksiinkin syyllistyneet vapautetaan käytännössä heti etnisen taustansa takia, ja demokraatit hoilaa ”maksamme velkaa..”

Jussi Jakonen

Tämä nyt vaatisi edes hiukan faktaa tueksi. Niinpä, rikoksiin pitäisi puuttua rankalla kädellä ja itse pääjehukin (trump) pitäisi laittaa linnaan. Tuo ruotsalaisten diskuteeraaminen on ennenkin tuottanut tulosta, näkeehän sen jo Ruotsin talouden tilasta verrattuna Suomeen. Ja rikollisuus piinaa vain suurkaupunkeja, muualla Ruotsissa menee hyvin. Norrbottenin läänissäkin väkiluku kasvaa ja työpaikat lisääntyvät, kun taas Suomen lappi on muuttotappioaluetta. Mutta ns. kansallismieliset ne vaan tekee rikoksia ja kaiken maailman white boy kamppailijat valmistautuvat.. niin mihin. Sinimustien politiikalla Suomi taantuisi aikamoiseksi perähikiäksi, jossa kaikki muut olisivat aidatulla alueella vain sinimustien johto yrittäisi porskuttaa ja olisivat keskinäisen kehumisen kerho nuotion ympärillä.

John Quiman

Minkäs rikoksen Trump on tehnyt? Syytteitä demokraattimieliset ovat tehtailleet, mutta asiantuntijat sanovat niistä, että ovat tyhjän pällä. Jakonen vaan tuomitsee huhujen perusteella. On siis mieleltään lynkkaaja.

Ei Ruotsin talous perustu diskuteeraamiseen. Ruotsin vauraus syntyi sodan aikana, kun tekivät bisnestä joka suuntaan ja sodan jälkeen olivat muut maat Euroopassa päreinä, mutta Ruotsissa oli tehtaat ehjiä ja toimivat täysillä. Niihin aikoihin syntyivät samalla kattavat myyntiverkostot pitkin maailmaa. Kesti vuosikymmeniä ennen kuin esim. Suomessa alkoi olla hommat siinä kunnossa, että voitiin vaurastua.

Pitää ymmärtää mitä mikäkin on ja mistä mikäkin johtuu, jotta ei kirjoittelisi hölynpölyä ja harhauttaisi ihmisiä.

John Quiman

Nyt siellä onkin demokraattihallinto.

Toni Lajos

Jopas on tiukat otteet jengirikollisuuden taltuttamiseksi, koordinaatio, silmällä pitoa halutaan lisätä, näiden toimien jo yksistään uumoillaan riittävän, ainakin oleellisesti rikollisuuden talttuvan, näihin pilvilinna unelmiin maaherra Anna uskoo, ja miksei uskoisi.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa