Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Ruotsidemokraatit: kielletään islamin symbolit julkisissa paikoissa

Malmön moskeija, Ruotsi 2014. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / News Øresund - Johan Wessman.

”Tehdään laittomaksi islamilaisten symbolien, kuten sirppien ja minareettien, esillä pitäminen julkisesti.” Näin sanoo ruotsidemokraatti Richard Jomshof, jonka mielestä nämä symbolit edustavat monille ihmisille jotain vaarallista ja pahaa.

Aftonbladetin haastattelussa Richard Jomshof toteaa, että hallituksella on vielä matkaa luvattuun maahanmuuttopolitiikan paradigman muutokseen.

”Ei, laissa tapahtuu paljon sellaista, mikä vaikuttaa pitkällä aikavälillä. Itse olen sitä mieltä, että olisimme voineet tehdä paljon, paljon enemmän tässä ja nyt. Olisimme voineet olla paljon selkeämpiä”, hän sanoo.

Hän uskoo, että maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard (M) tekee parempaa työtä kuin pääministeri.

Ulkomaalainen ideologia

Islamin yhä vahvemmaksi käyvästä asemasta Ruotsissa Jomshof kuvailee moskeijoita sellaisen uskonnon symboleiksi, jota ei voi sovittaa yhteen ruotsalaisen yhteiskunnan arvojen ja normien kanssa ja joka on pohjimmiltaan hyvin vieras ja imperialistinen ideologia.

SD:n johtaja toteaa myös, että jos kyseessä olisi ollut poliittinen liike, joka olisi vakiinnuttanut asemansa Ruotsissa niin lyhyessä ajassa, ihmiset olisivat reagoineet eri tavalla.

Islamilainen ominaisuus

Hän uskoo, että ”islamilaisten symbolien, samoin kuin hakaristin kieltäminen julkisuudessa, voisi olla ratkaisu”.

”On selvää, että minareetit ja puolikuu ovat symboli, joka edustaa sitä, mitä islam edustaa. Monille ihmisille, myös minulle, se edustaa jotain hyvin vaarallista. Jotain hyvin pahaa. Vastaava rajoitus on ehdottomasti mahdollinen tapa edetä. Siitä, miltä sen pitäisi näyttää, voidaan keskustella.”

”En sano, että natsismi ja islam ovat täsmälleen sama asia. Mutta puhumme itse ilmaisusta. Minulle huntu on islamin ominaisuus ja tiedän, että monet ihmiset, eikä vähiten entiset muslimit ja naiset, näkevät sen samalla tavalla.”

Lähde: Aftonbladet

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Jos kansallisosialistinen saksa olisikin ollut poliitttisen aateen sijaan uskonnollinen, ja tehnyt samat teot, veikkaan että nykyruotsissa ei koettaisi ” ahdistusta, ” mutta kun islamilainen diktatuuri nostetaan puheen-aiheeksi, vedotaan uskonvapauteen. Tästä syystä olen sanonut uusia puolueita valmisteleville, että tehkää niistä uskonnollisen liikkeen näköisiä, Uskonvapauslaki ei voisi kajota asiaan millään tavalla, kaikkein vähiten kieltää koska silloin se joutuisi kieltämään myöskin islamin.

John Quiman

Islam ja sen symbolit, merkit ym. loukkaavat monia ihmisiä ja saa lukemattomat ihmiset voimaan pahoin.