Politiikka Uutiset

Ruotsidemokraatti levitti Putinin propagandaa 2014

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson Kiovassa helmikuussa 2023. Kuva: Wikimedia Commons / (CC0 1.0) / https://www.flickr.com/people/165930373@N06

Lähestyvät EU-parlamentin vaalit ovat saaneet median tutkimaan vaaleihin osallistuvia puolueita. Ruotsin Televisio SVT on saanut selville, että maahanmuuttokriittisen Ruotsidemokraatit-puolueen (SD) viestintäosaston työntekijä on kirjoittanut sosiaalisessa mediassa Venäjää tukevia viestejä.

Viestit on kirjoitettu vuonna 2014, Venäjän Krimin valtauksen mainingeissa.

Puolueen työntekijä langetti someviesteissään vastuun Venäjän Krimin niemimaan haltuunotosta EU: lle ja Natolle. Hänen mukaansa Krimin valtauksella Venäjä ”puolusti vanhoja suhteitaan”.

Aiemmin Venäjälle kuulunut Krimin niemimaa liitettiin Ukrainan neuvostotasavaltaan Neuvostoliiton aikana vuonna 1954 maan johtajan Nikita Hrustsevin päätöksellä.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson pitää Venäjämyönteisiä viestejä mauttomina.

”Mielestäni kaikki, jotka levittävät Putinin propagandaa käyttäytyvät erittäin huonosti”, Kristersson kommentoi SVT:n paljastusta.

Viestit kirjoittanut Ruotsidemokraatit-puolueen työntekijä poistettiin paljastuksen jälkeen tehtävistään, ja on irtisanoutunut työpaikastaan.

Lähde SVT txt-tv

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
S. “seant” A

Nyt vanhoja sanomisia kaivetaan, ei tarvitse mennä kuin samaan ajankohtaan Suomen eduskuntaan, mitä pääministeri Stubb puhui Ukrainasta, minkä takia itäiset osat lähtivät omille teille.

Marko Kristian

”Mielestäni kaikki, jotka levittävät Putinin propagandaa käyttäytyvät erittäin huonosti”, Kristersson kommentoi SVT:n paljastusta.”

Eipä tämä länsi/USA propaganda ole sen parempaa. Propagandan sijaan toivoisin että Suomessakin puhuttaisiin asioista totta, vaikka se olisi kuinka kiusallista.

Ilkka Manttari

Ei nytsuoranaisesti liity otsikkoon, mutta talouteen kyllä. En voinut vastustaa kun löysin Tubesta selvää asiaa. Jos joku on vielä nykyisen ilmastopolitiikan takana tai Marinin hallituksesta sitä mieltä että hyvin toimittu suosittelisin katsomaan:
https://www.youtube.com/watch?v=rpF8jRqeVlQ

Uusimmat uutiset