Muu maailma Politiikka Rikos Uutiset

Ruotsin kansalainen teloitetaan Iranissa

Ruotsiniranilainen tutkija Ahmedreza Djalali vangittiin vierailulla Iranissa 2016 epäiltynä vakoilusta. Seuraavana vuonna hänet tuomittiin kuolemaan.

Teloitusta on lykätty useita kertoja ja iranilaisen INSA -uutistoimiston mukaan Djalali tullaan teloittamaan ennen 21.5.2022, kertoo SVT.

Ahmedreza Djalalin tuomio on herättänyt huomiota Ruotsissa ja kansainvälisissä ihmisoikeusjärjestöissä. Djalalilla kerrotaan olevan vankilassa terveysongelmia.

Ahmedreza Djalali on katastrofialueitten lääketieteeseen erikoistunut tutkija. Hänellä on Ruotsissa vaimo ja kaksi lasta.

Lähde SVT

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jätesäkkikö

Hoh hoijaa, ihku-oikea vaalea viikinkikö..? 🥱

Ano

Terveysongelmat helpottuu heti teloituksen jälkeen. Synkimmälläkin pilvellä on hopeareunus.

ike

Djalalilla kerrotaan olevan vankilassa terveysongelmia. Kyllä päässä, ja sen ei pitäisi olla ruotsalaisten ongelma. Maassa maan tavalla ei niin että etsitään maa jossa rangaistus on pienin. Ruotsi otti ongelmia itselleen ymmärtämättömyyttään, Suomi tekee samaa.

Rudi

Joten aavistan että tämä ruotsalainen ei ole sellainen ruotsalainen jonkalaiseksi itse ajattelen ruotsalaisen. Sellainen vaaleea pitkä viikinkien jälkeläinen joka tykkää rapujuhlista, hapansilakasta ja possunläskistä ja juo palan painikkeeksi akvaviittia. Tuskin sellaista ruotsalaista vietäisiin pyövelille Iranissa vaan laitettaisiin seuraavalla SAS:n lennolla takaisin Arlandaan. Ja sitä ennen olisi käyty pitkät diskuteeraukset ja kruunujen kilinät.

Jussiboy

Jotenkin aavistan, että kuulut noihin verenveijareihin, jotka istuvat nuotiopiirissä metsän siimeksessä ja jotka ei tiedä koko asiasta yhtään mitään ja et ole laiskuuksissasi aikonut ennen kirjoitustasi ottaa selvää tapauksen taustoista. Vain typerän kommentin sait vaivalla aikaan. Djalali on arvostettu tutkija, jonka Teheranin yliopisto oli kutsunut Iraniin luennoimaan. Ja siksi toiseksi, olet jäänyt ajastasi melko pahoin jälkeen. Kirjoituksesi ei ole millään lailla vakavasti otettava vaan on tyypillistä whiteboy-ideologian kaksoisstandardi-ilmaus. Ja muutenkin ihmettelen näitä muitakin puusilmäisiä kommentteja ja joista loistaa läpi pelkkä vahingonilo.

Rudi

Helpottiko? Minulla oli parempi aavistus.

Mika

Oikeuden pitää tapahtua, olipa ruotsalainen tai ei. Kun tekee rikoksen, niin mitä väliä sillä on tuomioon mistä maasta on kotoisin?

Miksi?

Mietin tässä samalla että kun kerran on lähtenyt kelkkomaan kotimaastaan niin miksi sinne pitää ehdoin tahdoin palata kun tietää että näin voi käydä?

Maila Laukas

No, pääseepähän paratiisiin 100 nuoren neitsyen kanssa. Ja esim. Muhammedhan avioitui 9-vuotiaan Aisha-tytön kanssa. Suvakit jostain syystä haluaa tätä kulttuuria pää märkänä Suomeenkin. Sairasta!

Tuumailija

Sitäpä ei kouranissa sanota, kumpaa sukupuolta neitsyet ovat, voi olla musulmaanille ylläri tiedossa.

Jupi

Positiivinen ylläri

Jupi

Neitsyeitä saa 72(Koraani ei kerro kumpaa sukupuolta edustaa) ja pedari-profeetta nai Aishan tämän ollessa 6 vuotias mutta herrasmiehenä ei yhtynyt (vaginaalisesti) häneen ennen kuin lapsiraukka kasvoi aikuiseksi, siis täytettyään 9 vuotta.

Anon535544

Herrasmies voi nylkyttää elintään 6-vuotiaan vaimonsa yhteenpuristettujen reisien välissä.

murre riepunen

Elämme ankeita aikoja, sodanuhka leijuu yllämme, virukset alati raihnaista kehoamme runtelevat, nälkä kurnii, mutta joukkoon kuitenkin pieniä valonpilkahduksia mahtuu….

Eka Kettunen

Kas kummaa, eikö iranilainen kulttuuri olekaan pelkkää pullantuoksua ja riisinkeittelyä, onko meille syötetty pajunköyttä kaikki nämä vuodet ?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

No mitä teki ”ruotsalainen” maassa josta oli paennut?

finne igen

Samaa todella ihmettelen ja nämä samat ”ruotsalaiset” käyvät myös Somaliassa lomailemassa! Suomessa on pahasti sama tauti eli uskomattomia tarinoita ”Tuhannen ja Yhden Yön Tarinat” joita sepittävät ilmavaa riisiä tekevät niin ihanat käkkäräpäät!
Vakoilijan palkka on yleensä kuolema ja Iranissa asiat hoituvat tehokkaasti olihan heillä aikanaan opettajana parhaat CIA:n ammattilaiset jo Shaahi Reza Pahlavin aikana!
Turha itkeä ja käyttää pään peittävää huivia, Iranissa ei ole yhtään yksipunttista imaamia tai ajatollahia, eli näillä mennään!
finne igen