Eurooppa Kulttuuri

Ruotsin kirkko työskentelee ”sukupuolineutraalin ja LGBT-ystävällisemmän” virsikirjan parissa

Katarinan kirkko ja hautausmaa Tukholmassa. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0).

Ruotsin kirkon mukaan välttämätön nykyaikaistaminen ei rajoitu vain kieleen ja tyyliin. Käyttämällä normikriittistä analyysia menetelmänä sen pitäisi johtaa ”sukupuolineutraalimpaan ja LGBT-ystävällisempään” virsikirjaan.

Vaatimukset kulttuurimarxilaisen radikalisoitumisen asteesta ovat lisääntyneet. Tämän vuoksi Ruotsin kirkon virsikirjan nykyaikaistamista on lykätty, vaikka se on ollut esillä jo usean vuoden ajan.

Kirkko on nyt saanut digitaaliseen postilaatikkoonsa reilusti yli 4000 ehdotusta uusiksi virsiksi virsikirjaansa, jonka katsotaan kaipaavan uudistusta. Se aikoo nyt esitellä suuntaviivat, joilla se haluaa ohjata muutosta tällä hetkellä. Tiettävästi tavoitteena on, että virsikirjan uudessa versiossa otetaan avoimempi kanta LGBT-kysymyksiin ja että kaikki sen teologinen sisältö on määritelty ”normikriittisen analyysin” avulla.

Yleisöä pyydetään 31. joulukuuta asti tekemään ehdotuksia uusista virsistä Ruotsin kirkon uudistettua virsikirjaa varten, joka on tarkoitus julkaista vuonna 2030. Tähän mennessä on saatu 4247 ehdotusta.

– Olemme pyrkineet siihen, että osallistujien ammattitaito, sukupuoli, ikä ja maantieteellinen jakauma olisi mahdollisimman laaja, kertoo projektipäällikkö Ann-Katrin Bosbach Ruotsin kirkon verkkosivuilla.

3-vuotinen valintaprosessi

Tarkoituksena on, että saadut ehdotukset tutkitaan ensin muun muassa papiston ja kirkkomuusikoiden toimesta ja sen jälkeen tätä tarkoitusta varten perustetussa asiantuntijaryhmässä. Tarkoituksena on, että saadut ehdotukset tutkitaan ensin muun muassa papiston ja kirkkomuusikoiden toimesta ja sen jälkeen tätä tarkoitusta varten perustetussa työryhmässä eri puolilla maata sijaitsevissa seurakunnissa vuoden 2025 aikana.

– Toivomme, että nyt kerätystä aineistosta löytyy monia ”helmiä”. Perustuen toimikunnan esittämiin toivomuksiin tiettyjen virsiryhmien osalta oletamme kuitenkin, että teemme myös kohdennettuja tilauksia, Bosbach selittää.

Kirkko on tehnyt selväksi, että ”normikriittistä analyysia” sovelletaan kaikissa valintaprosessin vaiheissa ja että muutosten tavoitteena on ”LGBT-ystävällisempi ja sukupuolineutraalimpi virsikirja”. On myös korostettu, että uudistus ei rajoitu vain kieleen ja tyyliin, vaan se sisältää hyvin paljon ”teologista sisältöä”.

Tarkemmin sanottuna uudistus johtaa siihen, että virsikirjan nykyisessä versiossa olevat noin 100 virttä korvataan 100 uudella, ”poliittisesti korrektimmalla” virrellä.

Lähde: Nordfront

34 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Ehkä virsien veisaaminen ei oikein suju nykyajan ihmisiltä ja papit uskovat, että uusi virsikirja saisi porukan veisaamaamaan ”ihan homona”.
Mutta ilman huumoria totean, että onhan sekopäistä meininkiä, vieläpä valtion tuella.

Observer

Ruotsi oli hyvä maa. 80-luvulla…

Peter Kreisler

Ruotsalaisille kävi kuten hyväntahtoisille ihmisille usein käy, epärehelliset hyväksikäyttäjät saapuivat laumoittain Ruotsiin ja kantaväestö jäi maksajan ja syntipukin rooliin.
Suomessa näin ei ole, eihän… vai olisiko sittenkin.

Jukka

Suomessako, ei ole näin, on sittenkin. Tietenkin on. Maailmassa on miljoonia ja miljoonia ihmisiä, jotka haluavat olla laiskoja, epärehellisiä hyväksikäyttäjiä. Hölmöt päättäjät ja kansat avaavat tulijoille ovet. Mekin olemme avanneet ovet loputtomaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan jonooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooon! Jonon päätä ei näy!

Ilkka

Kun kuvaan astuu ” poliittinen korrektius ” tiedätte että kyse on kommunismista, siinä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että vanhan kirjan sanoitukset olisivat epäkorrekteja. Normikriittinen analyysi on tässä tapauksessa sitä ettei normaalia enää ole olemassakaan. Tilalle halutaan lauluja joissa ylistetään kaikkea mikä vähänkin liittyy poikkeavuuksiin, ja enemmistö jotka ei ole poikkeavia, esitetään epänormaaleina. En olisi koskaan uskonut että kirkko antaa pettää itseään näin päivänselvissä asioissa. Onko samaan aikaan vireillä islamilaisten joikujen muuntaminen kuvaamaan paremmin ja suopeammin homoilua, tai pyydetäänkö muslimeita miettimään voisiko islamin opeissa olla parantamisen varaa ? Miksi valkoiset yhteiskunnat lähtevät tälle täysin islamin rajaamalle tielle, ja miksi on niin hankalaa myöntää biologiset faktat, sillä ne ei ole muuttunet mihinkään, vaikka yliopistojen kommunistit tutkimuksiaan tekevätkin miesten kuukautisista ja synnytyksistä.

Jos yhteiskunta aloittaa näin ilmiselvän hyökkäyksen omaa enemmistöään vastaan kirkon kautta, se kertoo enemmän kuin tuhat sanaa miksi alkaa olemaan tarve täyskäännökselle. Islam on jauhanut samalla kaavalla 1500 vuotta, ja sitä ei ole siis tarve ajanmukaistaa vaikka se jos mikä on täynnä vihaa vähemmistöjä kohtaan. Sen kautta joka päivä luodaan imaamien toimesta yhä uusia vihattavia ihmisryhmiä, ja länsimaiset valtiot sallivat tämän kertoen että uskonvapaus on arvokas asia. Jos se on niin arvokas asia, miksi kristilliset arvot ei tunnu enää olevan arvoja lainkaan ? Islam ei salli uskonvapautta, se ei salli mitään kritiikkiä, eikä se halua missään sopeutua ympäröiviin yhteiskuntiin. Sille annetaan kuitenkin täysi tuki ja mahdollisuus levitä maasta toiseen. Joku on ymmärtänyt väärin hänelle annetun vallan. Tuskin ruotsin kansa on ollut vaaliuurnilla luvatakseen islamisaatiolle ja LGBTQ homppeleille oikeuden muokata todellisuus parodiaksi.

Anomaster

Poliittinen korrektius on vaatimuksena mahdollisimman epädemokraattinen, demokratian teilaaja. Siinähän vaaditaan pysymään jossain sopivassa mielipiteessä eli se kieltää mielipiteenvapauden.

Kansaltahan ei kysytä, kun vasemmistolaiset ovat vallanneet kirkon ja muuttaneet sen vihervassuideologioiden instituutiksi. Kirkolla on rahaa ja vaikutusvaltaa ja siksi vihervassut ovat vallanneet sen. He myyvät väittämänsä kristinuskon sijaan vasemmistolaisia hömppätotuuksia kansalle saarnastuoleista. Kumma kyllä kansa ei ole tajunnut, että ei se ole kristilinen laitos, kuten se väittää olevansa. Se on lähempänä petosta kuin sitä uskontoa, jota se väittää edustavansa.

Islamille pokkurointi saa kyllä Lutherin kääntyilemään haudassaan niin, että maa tärisee. Nämä kun väittävät olevansa evankeliumissa Luterilaisia.

Glory hole..

Voisiko nämä naisoletetut ”papit” mennä saarnaamaan ja suoltamaan tätä ällöttävää tuubaa moskeijoihin, kiitos!

Ilkka

Voisivat, mutta siitä tulisi päätöntä menoa.

Jarkko Jäyhä

Josta kaikki henkiinjääneet olisivat OK

Lycka Till

Nuo liperilepakot tuskin mahtuisi kemutemppelin ”neulansilmästä” läpi.

Jukka

Moskeijoihin ei niin vaan mennä. Minäkään valkonaama vääräuskoinen en sinne pääse. Ei ole kyllä hinkuakaan. Haluaisin kokeilla, pääsisinkö naisystävän kanssa moskeijaan ja samalle puolelle.

jep

Aina kun luulee, että hullummaksi ei voi enää mennä, niin on väärässä.

Peter Kreisler

Joo, minäkin olen erehtynyt tuon asian suhteen lukemattomia kertoja.

Anomaster

Mitä nyt kerran päivässä tai sitä luokkaa.

P.E. Koralisti

Ruotsin kirkko, hahahhahhaha, mikä vitsi. Lepakkoluola se on, niinkuin suomenkin kirkko, myrkyllisen feminismin saastuttama umpitunneli.

Anomaster

Se on muuttunut poliittiseksi instituutioksi siinä kuin suomalainenkin ev.lut. kirkko.

Vasemmistolaiset kaappasivat kirkon, koska sillä on rahaa ja vaikutusvaltaa. Siihen heidän uskonsa sitten jääkin. Mahtavatko kaikki papit edes tietää mitä heidän Raamatussaan lukee. Ovat kuulemma nykyisin saarnatkin enemmän politiikkaa ja varsin vähän kristinukoisia.

Sari Saarela

Ruotsin kirkko on siirtynyt Belsebuubin leiriin.

Anomaster

Kuten Suomenkin.

Lycka Till

Se eräs edellinen arkipiiskahan kuului siihen ”Sipilän songilo” -kuoroon jonka seireenilaulu tuotti monen monta tukitarzania Suomeen.

Lycka Till

Tuollainen äärimmilleen venytetty munattomuus jättää lisää tilaa islamisaatiolle.

Palliton nillittäjä kuka olikaan..

Tuosta munattomasta tuli mieleen, että jokohan kaapista vielä ulostulematon polpon nettikyttääjä on itse tutkinnan alaisena väärän tiedon tarkoituksen mukaisesta jakamisesta ja tässä tapauksessa isänmaan petoksesta.

juu

Usko on auttanut monia ihmisiä.
Itsekin tunnen monia jotka on uskoontulon myötä päässeet päihderiippuvuuksista eroon, ja tänäpäivänä tekevät pyynteetöntä työtä auttaakseen muita.
Mutta kirkko on mätä, en tiedä miksi siihen vielä kuulun?

patton

Länsimainen kirkko on tuhoutumassa ja ensimmäinen merkki oli protetanttien siirtyminen naispappeuteen mikä on johtanut kirkosta eroamisen vyöryyn. Itse erosin kirkosta vuonna 2000 kun huomasin kirkon siirtyneen vihreitten ajamien ajatusten tukijaksi. Ruotsin kirkko on valitettava esimerkki täysin rappeutuneesta kirkosta ja siellä rukoushuoneessa voidaan harjoittaa kuten piispa Askolan mukaan myös Islamia palvelevia menoja. Joulun kiletäminen näkyy hyvin myös Stockmannin kulmalla Helsingissä missä aikanaan pient lapset seurasivat vanhempiensa mukana joulun aiheista näytteillepanoa ja joulupukki sekä joululaulut kaikuivat. Nykyisin Stockmannilla kaikuu jonkun aasialaisen pikkutytön omituinen lauluntapainen musa! Joulun sanoman unohtaminen merkitsee sitä, että bolsevistinen ajattelu on voittanut ja kirkkoa voidaan käyttä vaikka eroottisena esityspaikkana!

Anomaster

Kirkko on hylännyt sen uskonnon, jota se on edustavinaan. Olipa sitten uskovainen tai ei, on tuo helppo nähdä. Kirkko esiintyy valheellisessa kaavussa, joten se on petollinen. Joskus se oli edes jotenkuten kristinuskoinen, vaikka ainahan se on ollut vallanhimoinen, eikä puhdasoppisesti kristitty.

Ilkka

Tilanne on sikäli outo etten ainakaan minä pysty heti tekemään itselleni selväksi mitä oikeasti halutaan ? Jos ajatuksena on luoda kristinusko uusiksi ja sillä tavalla saavuttaa kirkolle uusia jäseniä, ei menetelmä tule onnistumaan. Tai se vie ainakin todella pitkän ajan ja siinä ajassa LGBTQ jutut laimistuvat pelkäksi taustahälinäksi. Kyllä kirkolliset piirit ovat tietoisia siitä mitä islam on ja mitä se suvaitsee. Onko nyt meneillään vaihe mikä pyrkii lisäämään kristillistä uskoa uusin termein, kumotakseen islamin kasvavaa vaikutusta länsimaissa ? Se ainakin on selviö ettei nyt esillä olevat pyrkimykset lähennä kristinuskoa islamiin. Jos kirkolliset piirit tavoittelevat vallan kasvua, he eivät ota huomioon muslimien suurta lisääntymistä yhteiskunnassa. Siinä missä ruotsalainen tai suomalainen tuottaa keskimäärin 1.5 lasta, on luku muslimeilla aina 5 tai kuusi. Tällä tahdilla islam ohittaa kristinuskon ilman että sitä tarvitsisi mädättää omien toimesta.

Mitään yhteistyötä muslimit eivät tule tekemään kristittyjen kanssa vaikka pitäisimme kuinka ovet avoimina. He eivät muuta suhtautumistaan niin sanottuihin seksuaalivähemmistöihin, ja itse uskon kritisoiminen on niin haram että jihadia tulee jos kuka tahansa yrittää pakkosyöttää muita ajatuksia yhteisölle. Kirkolliset piirit ovat kertoneet pyrkivänsä luomaan uskonnollisen monimuotoisuuden, mutta jostain syystä Budhalaisuus tms ei ole koskaan listalla. Miten siis toimii monimuotoisuus, joka itse toimillaan vähentää perinteisten kristittyjen halua olla osa kirkkokuntaa, ja samalla lisää islamille tilaa pyrkiä hallitsemaan länsimaista uskontoa ?

juu

Mikään hyväntekeväisyyshän ei ole kiinni mistä’än uskosta.
Minä menen esimerkiksi tänä jouluna antamaan 50 euron setelin ihan randomisiti sellaselle joka näyttää sen tarvivan.
Ei sillä että yhtään ylimäärästä ois, mutta aina jollain menee huonomminkin.

Anomaster

Hyvyys on ihmisen luontoa. Kaikilla se ei kuitenkaan näy, koska on estynyt siitä ja voi olla jopa niin huonossa kunnossa, että mikä toteutuu onkin hyvyyden vastakohta.

Se ei ole riippuvainen mistään uskonnosta, mutta monet uskonnot käyttävät hyväkseen sitä, että ihminen haluaa pohjimmaisesti olla hyvä. kerrotaan mitä on olla hyvä ja sitten saadaan uskollisia paimennettavia.

Anomaster

Jos tarkastelee nykyistä kirkkoa poliittisena organisaationa, saattaa päästä lähemmäs sitä, että mitä ne tavoittelevat. Tiedä haluavatko muokata uskontoa sopimaan useammalle, vai mitä lienevät, mutta muutosten ajatus on poliittista ajattelua ja kristinusko menee siinä roskakoppaan. Jokohan kohta muuttelevat Raamattuaankin sopimaan paremmin poliittisille päämäärille. Taitavat tavoitella suvakkiaatteen istuttamista ihmisten ajatteluun. Uskontoa varmaan pitävät siinä sivussa vähän mausteena, jotta vaikuttaisi kristityltä touhulta.

Tulevat epäonnistumaan, mikäli seurakuntalaiset haluavat pitää kiinni kristinuskosta, sillä kristinuskon häivyttäminen ja politiikan vahvistaminen kirkossa, ei ole enää mitään kristinuskoa. Ovat kyllä saaneet vallan kirkosta ja sen varallisuudesta, joten siitä ainakin pitävät kiinni kynsin hampain. Kun kirkko on tarpeeksi mädätetty, ei siellä ole enää riittävästi ihmisiä heittämään pihalle luopioita, sillä luopioilla on enemmistö.

Tuo kirkon ja kristinuskon muuttaminen poliittiseksi liikkeeksi alkoi 60-luvulla, jolloin Terho Pursiainen kirjoitteli kirjansa ”Uusin testamentti”. Pursiainen oli vasemmistolainen. Oli muuten myös uskonnonopettajana meidän koulussa, joten vähän on siihen tuntumaa. Tosin vähän siitä muistaa, mutta tuli tietoiseksi sen olemassaolosta. Olihan se jonkinlainen julkkis silloin.

Anomaster

Pitää vaan katkaista se napanuora.

Kaikkitietävä

Näköjään leikitään jumalaa ja raamattua yritetään kirjoittaa uudelleen. Jos raamatun opit ei käy nais- ja miesoletetulle pappistolle tai muka suurimmalle osalle kirkkokansaa, niin pitäisikö näiden mennä takaisin oppitunneille, ottaa kirja käteen ja opetella raamattua uudelleen. Jos opit ei sittenkään mene päähän, niin kannattaisiko näiden perustaa oma herätysliike. Siellä saa sitten antaumuksella toteuttaa omaa pakanallista h. omostelu ideologiaansa ja glory hole-koppeja.

Anomaster

He haluavat kirkon, koska sillä on rahaa ja vaikutusvaltaa. Kaiken muun he haluavat heittää roskakoppaan.

Ilkka

Ennen vanhaan kun kirkon oppi ei sopinut jonkin ryhmän ajatusmalliin, he perustivat oman lahkon. Nyt kun eletään tätä aikaa, ei perusteta mitään vaan tehdään kirkosta lahko kysymättä keneltäkään halutaanko sitä.

Anomaster

Jostain luin joskus, että weffiläisten tavoitteisiin kuuluu myös uuden uskonnon perustaminen. Sellaisen, mikä on sekoitus kristinuskosta ja islamista, ehkä jostain muustakin. Voivat ehkä sellaisen rakentaakin, mutta sellainen olisi aika kuollut uskonto. No, ihmisille kyllä myydään kaikenlaisia ideoita ja niihin uskotaan.

Jos sellaisen rakentavat, tulee siitä globaalille vallalle alistava aate ja se on weffiläisten tarkoituskin.

Ilkka

” Sekakäyttö ” on aina vaarallista, joten en ala miksaamaan kristinuskoa islamiin

Uusimmat uutiset