Eurooppa Kulttuuri Politiikka

Ruotsin poliisi valmistautuu Euroviisuihin

Ruotsin poliisin Euroviisujen komentopäällikkö Petra Stenkula. Kuva: Kuvakaappaus YouTube/ Malmö stad.

”Ruotsin poliisi toimii tiukasti Euroviisujen turvaamiseksi.” Tämän viestin esitti poliisin Euroviisujen komentopäällikkö Petra Stenkula lehdistötilaisuudessa tänään.

Maailman suurin musiikkikilpailu, Eurovision laulukilpailu, järjestetään Malmössä 4.-11. toukokuuta. Tämänvuotiselle tapahtumalle on ominaista erittäin korkea turvallisuustaso, eikä vähiten Israelin osallistumisen ja Malmön väestötilanteen vuoksi.

Poliisipäällikkö Petra Stenkula kertoi järjestäjien – Malmön kaupungin, SVT:n ja Malmö Arenan – kanssa pidetyssä yhteisessä lehdistötilaisuudessa poliisin valmisteluista.

”Siitä lähtien, kun päätettiin, että Malmö isännöi Euroviisuja, olemme tehneet tiivistä yhteistyötä järjestäjien SVT:n ja Malmön kaupungin kanssa, ja yhdessä olemme rakentaneet vankan järjestelmän, jossa on eri vastuualueita tapahtuman turvallisuuden varmistamiseksi”, hän sanoi.

Petra Stenkula korosti, että Malmössä on Euroviisujen aikana paljon poliiseja ja että heidät varustetaan lisäaseilla.

”Tämä ei ole mitään huolestuttavaa, vaan varotoimenpide. Ruotsin poliisi pysyy lujana Euroviisujen turvaamiseksi. Olemme paikalla luodaksemme turvallisuutta ja estääkseen osallistujia ja vierailijoita joutumasta sekä pienten että vakavampien rikosten uhreiksi.”

Poliisi on varautunut erilaisiin skenaarioihin Euroviisujen yhteydessä.

”Yksi asia, johon voimme lähes varmasti luottaa, on se, että Euroviisujen ympärillä liikkuu huhuja ja mahdollisesti koordinoidumpia disinformaatiokampanjoita. Älkää uskoko kaikkea kuulemaanne, älkääkä levittäkö kritiikittömiä viestejä. Jos tulee ilmoituksia uhkauksista, antakaa poliisin arvioida tapahtuman turvallisuuteen liittyvät tiedot”, Petra Stenkula sanoi.

Lähde: SVT

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Mielenkiintoista nähdä, että malttavatko oikeauskoiset olla kehittelemättä jotain iskua. koska nyt olisi valtava julkisuus tarjolla. Vähän pienempikin terroriteko tuossa yhteydessä saisi maailman oikeauskoiset juhlimaan.

Ilkka Manttari

Valmistautuminen tarkoittaa varmaankin sitä että alkavat porukassa harjoittelemaan Ruotsin EU-iskelmää.