Eurooppa Politiikka

Ruotsissa Norrlandin yliopistollinen sairaala kärsi pitkittyneestä sähkökatkoksesta – koko rakennus pimeni pitkäksi aikaa

Norrlandin yliopistollinen sairaala (NUS), Uumaja, Ruotsi. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.5).

Eilen iltapäivällä Norrlandin yliopistollisessa sairaalassa oli pitkä sähkökatko. Kriittisten yksiköiden sähköt on saatiin palautettua, mutta tilanne on epävakaa.

Hieman ennen kello 15:00 Uumajassa sijaitsevan Norrlandin yliopistollisen sairaalan kaikki valot ja elektroniset laitteet sammuivat. Sähköt olivat katkenneet, ja alueen oli siirryttävä varajärjestelmään.

Teknikot tutkivat paikan päällä sähkökatkosta, joka vaikutti koko sairaalaan.

On vaarallista olla näkemättä

”Koko rakennuksessa oli pilkkopimeää, ja vieläpä pitkän aikaa. Lopulta jouduimme lähettämään potilaat kotiin”, kertoo Åsa Sundén, joka työskentelee kätilönä NUS:n synnytysosastolla, SVT Nyheterille.

Kätilön mukaan sähkökatkos aiheutti suuria riskejä, koska raskaana olevalle naiselle oli tarkoitus tehdä muun muassa lapsivesitutkimus.

”Toimenpiteeseen liittyy riskejä, koska on tärkeää varmistaa, ettei napanuoraa tai vauvaa vahingossa pistetä. Sitä ei siis saa tehdä sokkona”, hän sanoo.

Varavirta ei käynnistynyt

Varageneraattorit, joiden pitäisi käynnistyä tällaisessa sähkökatkoksessa, eivät käynnistyneet. Sairaala oli pitkään ilman sähköä. Noin tunnin kuluttua sähköt saatiin palautettua kriittisiin toimintoihin.

Västerbottenin alueen viestintävastaava Madelene Holmgren kertoo, että sähkönjakelu ei ole vakaata ja että se vaikuttaa terveydenhuoltoon. Kello 16.30 alueella ilmoitettiin, että sähköt palasivat suureen osaan rakennusta ja että se siirtyy vahvistustoimista henkilöstötoimintaan.

Lähde: Nordfront

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Ruotsissa on ollut jo vuosia niin köyhää kaupunkien ja kuntien matu rasitteiden takia, joita valtio öösää surutta niiden vastuulle lisäämättä mitään valtionosuuksia (määrärahoja).

Tämä on johtanut säästötoimiin, jossa sairaaloidenkin mm. sähköavusteellisten ovien sähkö on katkaistu pois piiristä. Lisäksi Ruotsin sähköntuotanto on ollut jo vuosia ”sillassa”, koska kapasiteetti ei tahdo riittää edes normaaliaikojen sähkönkulutukseen. SVT:ssä on jopa pari kevättalvea sitten kehotettu välttämään viikkosiivousta ja lataamaan kännykät autossa.

Tämä mielettömyys tietenkin johtuu ydinvoimaloiden pois raakkaamisesta ja siirtymisestä tuulivihvilöiden nollatuottoon. Nyt käytävissä parlamenttivaaleissa ydinvoimaloiden käyttöönotto on yhä ympäristöideologisen korkean umpityhmän korkean kynnyksen takana. Mutta tuo ”luonnonsuojelu” ja ”vihreys” on vain sadistinen sumuverho WEF:n ”The Great Reset” -ohjelmalle, jossa kaikki nykyajan mukavuudet karsitaan pois tavallisilta ihmisiltä, koska muka maapallo muutoin tuhoutuu. Mitä sitten? Kun kerran ”torakat” (ME) isolla luudalla lakaistaan huitsin kuka minnekin. WEF:n ateistinen j..talainen pääideologi ja ”neuvonantaja” on todennut kylmän kyynisesti ”roskaihmisille”: ”Suurinta osaa emme TARVITSE TEITÄ!!!”

ike

Vastasikohan varavoimageneraattoreiden huollosta nämä rajan yli tulleet ”insinöörit”. Ottakaa nyt opiksi suomessa että niillä ei ole pääsyä yhteiskunnan kannalta tärkeisiin paikkoihin.

Kata

https://www.instagram.com/tv/CiNlaRVu6MA/?utm_source=ig_web_copy_link

Nonii yrzylä vonleyhytys¤¤¤ kertoo miten asiat nyt tehdään voi halavattu tätä touhua…ei hitto!Alistukaa väki ihanassa iiijuussakin!
Kyllä niitä sairaaloita pimenee Suomessakin kohta….

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=xZDzJxW5FlE

Kes-kustan kapinallinen Hannu Hosko saarnaa(ihan asiaa) mutta…muut kes-kustalaiset vain poistuneet kammarista…

Ilkka Forsten

Koska tulee ensimmäinen selitys jossa mainitaan Venäjän kyberhyökkäys katkon syyksi. Nythän olisi oivallinen tilaisuus laittaa omat tupeksimiset venäläisten niskoille.

Leväperäistä sanon minä

Ei ole sairaalassa hoidettu varajärjestelmiä lain edellyttämälle tasolle. Kaikki kriittisent järjestelmät pitää olla UPS:in takana ja generaaattoreiden pitää käynnistyä 30s:sa. Sen jälkeen generaattoreiden on tuotettava sähköä ja lämpöä seuraavat kaksi vuorokautta.

Nyt kannattaa Ruotsissa alkaa laajemminkin tutkimaan missä kaikkialla varajärjestelmien rahat ovat hukattu tai kuluneet lahjuksiin. Generaattorit kun täytyy lohkolämmittimin pitää lämpöisinä koko ajan etteivät ne kylmiltään joudu tuotantoon. Ja kerran viikossa niitä täytyy käyttää se 20min jotta moottorit pysyät puhtaina. Ja että polttoaine vaihtuu edes pikkuhiljaa.

Rudi

Vaikka niitä varavoimalaitteita esim. sairaaloissa testataan vähintään viikottain, niin tiedän että näitä on tapahtunut Suomessakin että varavoima ei ole tositilanteessa startannut. Niistä muutaman minuutin katkolla on selvitty, mutta 1 1/2 tuntia varavoiman starttailuun kuullostaa katastrofilta.

viimeinen Pingviini

Öljy- ja kaasuyhtiöiden vuosikymmeniä kestänyt lobbaustoiminta alkaa vihdoinkin tuottaa tulosta:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1518304a-276f-41a4-a6de-e4aa5e750d4f

”’Tuomionpäivän jäätikkö’ saattaa sulaa oletettua nopeammin. Tuhoisat vaikutukset näkyisivät Suomessa asti.”

Jartsa

Miksi ”kelluva” jäätikkö sulaessaan nostaisi veden pintaa? Eikö jäätynyt vesi ole syrjäyttänyt tilavuutensa + jäätyneen veden laajenemisen verran vettä? Miksi jääpalan sulaminen lasissa laskee veden pintaa?

viimeinen Pingviini

Kokonaan kelluvan jäätikön sulaminen ei tietenkään nosta meren pintaa.

Jos taasen mantereen kannattama jäätikkö sulaa, niin sellainen nostaa meren pintaa koska jäätikkö lakkaa viemästä tilaa ilmakehässä ja alkaa viedä tilaa meressä.

Jartsa

Kyllä, mutta se ei liity tähän.

”– Jäähylly on osa mannerjäätikköä ja se kelluu meren yllä”.

Kata

https://www.tmz.com/2022/02/22/barack-obama-mansion-hawaii-sea-wall-oahu/

Nooh noikin senkun rakentaa meren rantaan Havaijilla ja Nänsi Pellossa osti mansionin Floridan rannikolta ja Hilleri parveilee Martha’s Vineyardilla ja monta muuta multimiljonääriä…eli tuskin ne vaan odottaa vedenpaisumusta? 😀

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
otto suni

Rikas Ruotsi ei ilmeisesti pysty edes varmistamaan varavoimakoneiden toimintaa sairaalassa missä leikkaussalien pimeneminen ja esim. keskoskaappien hapensaannin keskeytyminen voi johtaa todelliseen kriisiin. Tilanne Ruotsissa kuvaa meille suomalaisille hyvin myös sähkön tuotantovarmuuden vaarat ja siksi jokaisen tulisi nyt hyökätä pörssisähköstä ”puhuvien päiden” kimppuun ja vaatia edullista, toimitusvarmaa sähköä. Sähkön tuotantokustannus on alle 1 centti/kWh eli voitot ovat käsittämättömän suuria sähköyhtiöillä ja niistä pahin on Fortum!

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa