Kotimaa Rikos Talous

Sadan tonnin puhallus veronmaksajien piikkiin – KRP tutkii mittavaa Kela-tukien väärinkäyttöä

Kuvituskuva. Kuva: Kansalainen.

Keskusrikospoliisi tutkii mittavaa petosta, jossa Kela-tukia saaneet ihmiset ovat vuokranneet asuntojaan eteenpäin käteistä rahaa vastaan. Operaation aivoina toiminut jälleenvuokraaja on vuokrannut asuntoja eteenpäin ja maksanut kirjoilla oleville välisumman käteisellä. Asuntoja on myös käytetty huumekaupan pyörittämiseen.

Tapaus alkoi purkautua poliisille törkeän huumausainerikoksen tutkinnan yhteydessä. Epäiltyjä on yhteensä 25 henkeä. Jälleenvuokrattuja asuntoja on ainakin 25.

Poliisin mukaan rikoksessa on erehdytetty kelaa maksamaan asuntojen vuokra ja käytetty ”ilmaista” asuntoa käteisbisneksen mahdollistajana. Rikosvahingon arvioidaan olevan yli 100 000 euroa.

Kaikki epäillyt ovat ulkomaalaisia.

Lähde: Iltalehti

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Olen syvästi närkästynyt että tekijät on profiloitu ulkomaalaisiksi. Miten näin avoin rasismin leimahdus on voitu sallia, miten poliisi on ottanut vallan omiin käsiinsä, ja kuinka tutkimus on sallittu. Uskon vahvasti että on tapahtunut virhe, arviokyky on pettänyt viranomaisilla ja katsoisin että heidät tulisi erottaa ja korvata suopeammin ” pakolaisiin ” suhtautuvalla tutkimusryhmällä. Sitä voisi johtaa Pekka Haavisto nyt kun hänestä ei sittenkään tullut Presidenttiä odotusteni mukaisesti. Tilannetta kompensoimalla ja vähemmällä syyllistämisellä olisi saatu tilastollisesti totuudenmukaisempi tulos. Valkoinen punaista lihaa syövä keski-ikäinen heteromies joka äänestää PS:n edustajia vaaleissa, olisi paljon sopivampi syytetyksi. Lisäksi kokonais-summan perään voisi pyöräyttää lisää nollia, niin seuraavia eduskuntavaaleja silmälläpitäen kansa saataisiin uskomaan miten vaarallista on jos äärioikeisto pääsee KELA:n luukulle. Mikäli olette kanssani samaa mieltä, painakaa ohessa olevaa nappia, ➡️💩 Kiitos osallistuneille. Teidän kesken arvotaan Somalian kansalaisuus tai vaihtoehtoisesti voitte päästä Venäjälle.

Vappu Simanen

      Se että KELA ylipäätään jättää rikosilmoituksen tällaisesta tapauksesta on rasistista ja se johtuu vain siitä, että kelan hallinnossa ei ole «riittävää edustusta» ulkomaalaisilla.
      Eikös hallinnossa ja työntekijöissä pitäisi kansan edustus olla sen mukaan kuinka paljon mitkäkin ryhmät ovat edustettuina edunsaajissa. Eikö valkosuomalaisten taloudellisesti sortamille henkilöille anneta riittävää yliedustusta KELA:ssa.