Eurooppa Politiikka Rikos

Saksa: 95-vuotias holokaustin kieltäjä jälleen oikeudessa

Kuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Saksalainen Ursula Haverbeck on tuomittu toistuvasti ”vihan lietsonnasta”. Hampurin satamakaupungissa on alkanut uusi oikeudenkäynti 95-vuotiasta naista vastaan.

Ursula Haverbeck joutui viime perjantaina jälleen oikeuteen Saksan Hampurissa ”vihan lietsomisesta”.

Haverbeck on toistuvasti ja julkisesti kyseenalaistanut Euroopan juutalaisten kansanmurhan natsien toimesta toisen maailmansodan aikana.

Tämä on tehnyt hänestä suositun henkilön kansallisradikaaleissa piireissä.

Hampurin käräjäoikeus tuomitsi hänet 12. marraskuuta 2015 10 kuukauden vankeusrangaistukseen ilman mahdollisuutta ehdonalaisuuteen pääsemisestä.

Sen jälkeen hän jätti valituksen. Lähes yhdeksän vuotta myöhemmin tapaus on jälleen oikeudessa.

Mistä jutussa on kyse?

Nykyinen tapaus koskee lausuntoja, joita Haverbeck antoi huhtikuussa 2015 Lüneburgin käräjäoikeudessa myöhemmin tuomittua SS-jäsen Oskar Gröningiä vastaan käydyn oikeudenkäynnin yhteydessä ja televisiohaastattelussa.

Syyttäjien mukaan hän kertoi toimittajille, että Auschwitz ei ollut tuhoamisleiri vaan työleiri. NDR:n Panorama-ohjelman televisiohaastattelussa hän myös kyseenalaisti, että siellä olisi tapahtunut joukkotuhoja.

Länsi-Saksan Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa asuva 95-vuotias on tuomittu useaan otteeseen kiihottamisesta 20 vuoden aikana, ja hän on saanut muun muassa vankeusrangaistuksia ilman mahdollisuutta ehdonalaisuuteen pääsemisestä.

Vuonna 2022 berliiniläinen tuomioistuin tuomitsi hänet vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen vihanlietsonnasta. Tuomio on lainvoimainen, mutta vankeusrangaistus ei ole vielä alkanut.

Mitä Haverbeck sanoi?

”En ole koskaan kieltänyt holokaustia”, 95-vuotias sanoi ja totesi, että hän oli vain esittänyt kysymyksiä.

”Hänen televisioraporteissa antamansa lausunnot eivät olleet kysymyksiä, vaan toteamuksia”, tuomari puolestaan korosti.

Tuomari kysyi, mikä on vastaajan tämänhetkinen kanta hänen aiempiin lausuntoihinsa. Haverbeck toisti sitten yhden lausunnoista.

Ikänsä vuoksi Haverbeckin mukana oli oikeuslääketieteellisen yksikön edustaja. Haverbeckille pitkä matka oli hyvin rasittava, ja hän kertoi toistuvasti potevansa ikänsä aiheuttamia vaivoja.

”Mielestäni olette todella hyväkuntoinen!”, tuomari tokaisi.

Oikeudenkäynnin on määrä jatkua 12. kesäkuuta ja 26. kesäkuuta.

Holokaustin kieltäminen on rikos Saksassa

Holokaustin kieltäminen tai vähättely on Saksassa rikos, jos se tehdään kokouksessa tai julkisesti tavalla, joka on omiaan ”häiritsemään yleistä rauhaa”.

Tästä säädetään nimenomaisesti ”vihan lietsonnan erityistapauksena” Saksan rikoslain 130 §:ssä. Rangaistus on sakko tai enintään viisi vuotta vankeutta.

Lähde: Deutsche Welle

Tilaa
Ilmoita
5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Holokaustin virallisessa narratiivissa on useita aukkoja ja epäjohdonmukaisuuksia, väitetysti poltettujen vainajien luita ei ole löydetty mistään, eikä, kummallista kyllä, kukaan ole niitä edes etsinyt. Yhtenä syynä vaatimukseen uskoa virallinen narratiivi voisi olla se, että leirivankeja lähetettiin sodan loppuvaiheessa Neuvostoliittoon, joka oli yksi liittoutuneista, tämä tapahtui Yhdysvaltain hyväksynnällä.
Jotenkin tätä Yhdysvaltain peittelyä kuvaa se, että elokuvan Soviet story käsikirjoituksesta vaadittiin poistamaan lause ”Yksi liittoutuneista, Neuvostoliitto” sekä leikkaamaan osa elokuvasta pois. Nyt elokuva ei enää ole länsimaiden suosiossa, sillä se perustuu kiistattomiin faktoihin. Nykyisin Venäjällä voi näistä asioista keskustella vapaammin kuin EU:ssa tai muissa länsimaissa, mikä ei oikein tue väittämää vapaasta lännestä.

Ilkka Manttari

Heikoissa kantimissa tuo sananvapaus saksassa. Ei mielipidettä pidä kieltää. Jos on eri mieltä, on argumenttien aika. Aika samoin tuo fasistinen yhteiskunta (vrt Venäjä) aina alkaa. Kielletään julkisesti mielipiteet jotka eivät sovi siihen hetkeen.

John Quiman

Jos jotain ei saa kyseenalaistaa, on syytä kysyä, että eivätkö voi sitä aukottomasti todistaa ja että kuinka totta se on, jos sitä ei voida todistaa pitävästi? Totuus ei kaadu rehelliseen kyseenalaistamiseen, se vain kirkastuu.

Viimeksi muokattu 3 päivää sitten by John Quiman
Ismo Meinander

https://www. thriftbooks.com/ series/holocaust-handbook/75893/
Tuolta voi olla hyvä paikka aloittaa kyseenalaistaminen ja totuuden tonkiminen. Varokaa ettette tipahda liian syvälle kaninkoloon kuten minä aikoinaan. 🙂

Ismo Meinander

Voi naisparkaa, tuollainen herttainen mummeli. W/Ursula.

Uusimmat uutiset