Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Saksa: ”Äärioikeistolaisiksi” leimatut mielenosoitukset protestoivat vanhusten häätämistä vastaan maahanmuuttajien sijoittamiseksi

Lörrach Brombach, Saksa. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 3.0) / Taxiarchos228.

Käytetäänkö ”muukalaisviha ja rasismi”-korttia taas Saksan maahanmuuttokriisiä koskevan eriävän mielipiteen tukahduttamiseen?

Saksa häätää yhä useammin iäkkäitä asukkaitaan tehdäkseen tilaa laittomille siirtolaisille. Maa kamppailee äärimmäisessä asuntokriisissä, jonka suurelta osin on aiheuttanut massamaahanmuutto. Hallituksen virkamiehet ovat kuitenkin leimanneet tätä suuntausta vastustavat henkilöt ”äärioikeistolaisiksi ja muukalaisvihamielisiksi”. Samalla he valittavat, etteivät he voi enää toteuttaa tällaisia häätöjä ”hiljaisesti”. Julkinen raivo kasvaa tätä menettelyä kohtaan, jota on pitkään käytetty ilman suurempaa valvontaa.

Kuten Remix News on aiemmin raportoinut, kaupungin kunnallinen asunto-osakeyhtiö häätää pois maahanmuuttajien asuttamiseksi kymmeniä pitkäaikaisia asukkaita saksalaisessa Lörrachin kaupungissa, joista monet ovat eläkeläisiä. Berliinissä kristillinen järjestö pakotti ulos yli 100 vanhusta tehdäkseen tilaa maahanmuuttajille. Saksassa on yleisesti tunnettu salaisuus, että jopa voittoa tavoittelemattomat järjestöt majoittavat nykyään mieluummin maahanmuuttajia kuin vanhuksia, koska ne voivat ansaita näin enemmän rahaa, mikä voi olla motivaatiotekijä myös rahapulassa oleville voittoa tavoittelemattomille järjestöille.

”Meillä on tilaa – mutta ei saksalaisille”

Lörrachin tapauksessa poliitikot ja kaupungin virkamiehet joutuivat häädön jälkeisen valtakunnallisen lehdistön uutisoinnin silmätikuksi. Lörrachin asunto-osakeyhtiö ilmoitti saaneensa yli 1 500 vihaista puhelua ja 250 sähköpostiviestiä, joissa toimintaa arvosteltiin. Vihreiden toimiston edessä ihmiset osoittivat mieltään banderollilla, jossa luki: ”Meillä on tilaa – mutta ei saksalaisille”. Lause oli viittaus suosittuun ”Meillä on tilaa” -lauseeseen, jota maahanmuuttajamyönteinen vasemmisto on käyttänyt eri puolilla Saksan kaupunkeja osoittaakseen, että he haluavat lisää pakolaisia.

Lausunnossa ei ollut juurikaan yksityiskohtia tilanteesta, johon vuosikymmenten jälkeen kodeistaan lähtemään pakotetut seniorit ovat joutuneet. Eräs vanhus esimerkiksi kutsui saamaansa häätöpäätöstä ”ennenaikaiseksi kuolinilmoitukseksi”.

Kunnanvaltuusto leimaa mielenosoittajat ”muukalaisvihamielisiksi”

Kaupungin kunnanvaltuusto on nyt julkaissut lausunnon, jonka mukaan tämä protesti vihreiden toimistolla oli ”äärioikeistolaisten” järjestämä. 48 000 asukkaan kaupungissa vaaditaan ”taistelua oikeistoa vastaan”.

”Otamme kantaa vihaa, vihapuhetta ja suvaitsemattomuutta vastaan”, lausunnossa sanotaan. Siinä kuvataan myös kuntayhtymän työntekijöiden saamaa vastareaktiota ”muukalaisvihamieliseksi”.

”Edustamme liberaalia Lörrachin kaupunkia ja avointa yhteiskuntaa. Emme siedä sitä, että väestöryhmiä käännetään toisiaan vastaan.”

Koko kunnanvaltuusto allekirjoitti julkilausuman lukuun ottamatta kahta jäsentä, joista toinen edustaa Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puoluetta ja toinen Vapaat äänestäjät (Freie Wahlern) -puoluetta.

Samaa strategiaa, jossa maahanmuuttopolitiikkaa vastustavat mielenosoittajat leimataan ”äärioikeistolaisiksi”, on käytetty myös useissa muissa länsimaissa, kuten Irlannissa ja Suomessa.

Baden-Württembergin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Steffen Jäger (CDU) sanoi olevansa huolissaan siitä, että aikakausi, jolloin pakolaisia otettiin vastaan kaupunkeihin ”hiljaisesti” – myös silloin, kun paikalliset jouduttiin häätämään – on ”ohi”.

”Olemme jo useiden kuukausien ajan joutuneet toteamaan, että käytettävissä olevat kapasiteettirajat tavanomaisissa vastaanottokeskuksissa ja sillä välin myös yleisillä asuntomarkkinoilla on käytetty loppuun”, hän sanoi FAZ:lle. Hän varoitti, että tunnereaktiot tällaisiin häätöihin voivat kasvaa maan muilla alueilla, ja sanoi tilanteen olevan ”jännittynyt”.

Asuntokriisi kaikkialla Saksassa

Ongelma ei kuitenkaan rajoitu vain Lörrachiin, vaan liittohallitus pelkää, että mielenosoitukset voivat levitä. Kyselytutkimusten mukaan enemmistö saksalaisista uskoo, että Saksaan saapuu liikaa maahanmuuttajia. Liittovaltion hallitus pyrkii samalla laillistamaan miljoonia maahanmuuttajia ja houkuttelemaan miljoonia lisää tulevina vuosina.

Liittovaltion sisäministeri Nancy Faeser (SPD), joka on väittänyt, että ”äärioikeistolaiset” ovat suurin uhka Saksan kansalliselle turvallisuudelle. Hän vaatii, että tällaiset häätömenettelyt hyväksytään paremmin, jotta maahanmuuttajille saadaan tilaa. ”Sotapakolaisia ei pidä syyttää asuntomarkkinoiden pitkäaikaisten ongelmien vuoksi. Tämä on väärin ja vastuutonta, koska se myrkyttää keskustelun ja johtaa kiihottamiseen pakolaisia tai poliittisia päättäjiä vastaan – ja pahimmassa tapauksessa johtaa väkivaltaisuuksiin”, Faeser selittää.

Lörrachin tai Berliinin häätöjen yhteydessä ei ole raportoitu väkivallasta. On kuitenkin totta, että asuntomarkkinoiden pitkäaikainen kriisi liittyy suurimmalta osaltaan Saksan massamaahanmuuton ongelmiin.  Saksan väkiluku nousi ennätykselliseen 84 miljoonaan vuonna 2022. Tämä kasvu on täysin sidoksissa maahanmuuttoon, ja monet näistä uusista tulokkaista haluavat asua samoissa suosituissa kaupungeissa kuin monet saksalaiset.

Lähde: Remix

35 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Näillä toimilla ja erityisesti mielenosoittajien leimaamisella äärioikeistolaisiksi lisätään äärioikeiston kannatusta.

kauko kiito

Joskus asuntoilmoituksissa on, että asunto vuokrataan kalusteineen. Eurooppa tavallaan on myyty kalusteineen ja uudet omistajat tulevat pikkuhiljaa mantereelle. Käyvät läpi uuden kotinsa ja heittävät roskiin tarpeettomat asiat. Puolustuskyvöttömistä on aina hyvä aloittaa. Kukahan näistä Euroopan myyjistä osaisi vastata, että kestääkö vielä miten kauan tämä väestönvaihto. Vitsi vitsi sehän on täysi salaliittoteoria koko juttu.

Anomaster

Viimeisellä lauseellasi varmistelit, ettei kohta ole ovella polpo koputtelemassa.

stetsonlogi

Saksaa on pidetty Euroopan veturina. Huono veturi on kyllä ollut ja nyt veturi pudonnut raiteiltakin

Anomaster

Saksaa on pidetty Euroopan talouden veturina. Se on tosiaan pudonnut raiteiltaan ja vieläpä ihan sisältä päin pudotettu. Sama tuholainen on muissakin Euroopan maissa ja samalla tavalla sisältä päin pudotellaan eurooppalaisia maita polvilleen niin kauan, kunnes kanta-asukkaat heräävät ja laittavat stopin sille. Sen voi korjata, jos kansa herää ennen kuin kanta-asukkaat ovat jo liian heikko voima omissa maissaan.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Anomaster
Peter Kreisler

Juuri näin, pala palalta ja pienin yksittäisin askelin, niin kantaväestö tottuu maahantulijoihin ja reagoi liian myöhään kun siitä ei enää mitään apua.
Nollatoleranssi käyttöön on ainoa oikea tapa torjua kansallisvaltioiden heikentämistä.

Minervan Pöllö

Saksa kuten, myös Suomi on sitoutunut kansainvälisin sopimuksin kunnioittamaan ihmisoikeuksia, joten on täysin hyväksyttävää, että sotaa paenneille nuorille miehille on annettava asunnot, jotta he pääsevät lisääntymään ja jatkamaan uskontonsa levittämistä eurooppalaisten pakanoiden keskuuteen. He ovat parhaassa lisääntymisiässä, vanhukset eivät asuntoja tähän toimintaan tarvitse, ja hehän eivät ole oikeutettuja positiiviseen syrjintään ja kuuluvat valtaväestöön ja siten ovat rasisteja. Perheen yhdistämisiin tulisi panna vauhtia ja kaikki vaimot on tuotava maahan, jotta nämä muslimihautomoiksi muutetut asunnot ja asuntoalueet saadaan tehokkaaseen käyttöön.

 Eikö ole käsittämätöntä, että tämän syrjinnän, rasimin ja ihmisoikeuksien loukkauksen voi tuoda julki näin, poikkeamatta totuudesta juuri lainkaan.  

 

Eetu

Jos et ole agendamedian hurmosherkkää mieltä myöden, olet sitten ”äärioikeistoa”. Tuollaista leimakirvestä käytetään, kun kerta kaikkiaan ei ole asiaperusteisia vasta-argumentteja.

Ja onhan se Suomessakin niin, että:

Demarit: ”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista.”

Älkää hyvät ihmiset äänestäkö sdp:tä

Sdp ei ole kertomansa mukaan valmis 6mrd sopeutustoimiin. Eivät osanneet aloittaa näitä täysin välttämättömiä sopeutuksia edes ensimmäisessä riihessään jo ennen koronaa, mitä kummaksuttiin yleisesti jo silloin.

Täysin vastuutonta ja isänmaatonta toimintaa vihervasemmistolta. Ajattelevat vain OMAA etuaan.

kauko kiito

Täh, olenko minä hyvä ihminen kun en äänestä Sdp:tä. Olen päässyt ns oikeata mediaa seuraamalla siihen käsitykseen, että olen ihmishirviö jos ääneni ei mene vihervasemmiston edustajille.

Ilkka

Parhaimmassa tapauksessa tuo johtaa väkivaltaisuuksiin, sitä on kaivettu niin pitkään verta nenästä että kyllä se sieltä vielä tulee. Jos ” Äärioikeisto ” olisi olemassa sellaisena kuten sen viherkommunistit esittää, miksi se olisi ollut hiljaa kaikki ne vuodet kun mugabeleheimoa ei tullut yhtään Saksaan. Eikö sen olisi pitänyt silloinkin loistaa mielipiteillään ? Väittämähän kuuluu että ”uusnatsit ” kyllä aina löytävät kohteen, ei sillä ole merkitystä mitä ympärillä tapahtuu. Mitään ei äärioikeiston tai uusnatsien taholta nähty, mutta nyt alkaa menemään kuppi nurin ja syy ei vieläkään ole poliittisessa oikeistossa. Sosialismi ja kommunismi tuottaa polarisaatiota mistä se syyttää muita. Näin se on, ja sama toistuu muissakin maissa.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Ilkka
Virtanen

On siinä vanhassa väittämässä vieläkin jotain perää, että sodat alkavat aina Saksasta. Ei siellä enää marssita keisarin tai aatun perässä eikä ihannoida sotaa suurin surminkaan, mutta tämä nykyinen maahanmuuttomarssi tekee sellaista tuhoa, ettei ole vastaavaa Euroopassa ennen nähty. Marssikansaa ovat, se vain vaihtelee minkä perässä marssivat.

Ilkka

Vielä vanhempi ja historiallisestikin myönnetty asia on että sodat on alkaneet usein Balkanilta.

Anomaster

Ehkä vähemmän tunnettua on se, että monet sodat ovat alkaneet siksi, että on haluttu nujertaa Saksa. Saksa vaan aina on noussut tuhkastakin niin, että Fenix-lintukin kadehtii.

Tällä kertaa Saksa on kyllä kovassa kurimuksessa nujertamispyrkimyksissä, mutta kaipa se siitäkin selviää, jos ei vaan muslimit nouse siellä enemmistöksi. Sitten ei nouse enää Saksa, mutta saattavat saksalaiset nousta kumminkin, mutta eivät valtiona, vaan kansana, joka asuu osin Saksassa ja osin muualla.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Anomaster
Ilkka

Ensimmäisen maailmansodan raunioista saksa nousi tavallaan omin voimin ja AH viimeisteli nousun omilla pyrkimyksillään. Toisesta sitten noustiin hyvin paljon Marshall – avun turvin, kun Yhdysvallat lähetti kaikkea mahdollista maan elvyttämiseksi.

Virtanen

”Saksa on maahanmuuttomaa”, totesi Merkel joskus. Ja oikeassa oli. Sitten kun puolet saksalaisista alkaa olla muualta tulleita, mennään tietenkin sen kansan ehdoilla ja saksalaisuus on enää hiipuva muisto. Sikäli, jos Saksassa vielä isoja mullistuksia nähdään, ne voivatkin olla laadultaan sellaisia, että valkoiset saksalaiset jäävät niissä sivustaseuraajan rooliin. Sitkeitä saksalaiset kyllä osaavat olla, mutta nythän se sitkeys on valjastettu vetämään monikulttuuria ja tulijoille annetaan vaikka paita päältä.

Anomaster

Totesipa Merkel ennen 2015 invaasiotakin, että monikulttuurisuus on epäonnistunut. Niinpä kuitenkin takki sutjakasti kääntyi, kun tuli invaasio ja sitten hän sanoi, että kyllä me tähän pystytään. Oli varmaan tullut ohjeet weffiläiskerholta.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Anomaster
Anomaster

Kyllä. Marshall-apu nopeutti reilusti nousua, mutta olisi Saksa noussut kumminkin siinä kuin Suomikin ilman apuja ja lisärasitteena maksoi sotakorvaukset.

Hätätila tai väärinymmärrys

Vanhukset pois työvoimalähettiläiden tieltä jotka rakentavat parempaa Saksaa ja myös saksalaisvanhuksille uudet hienommat asunnot. Suomessa on erittäin kova työvoimapula ja Suomessa on myös tilaa ja hyviä ihmisiä.

Siinä on suvakkivasemmistolaisten kiitos

Joo ja toi eläkeläisten polvi rakensi Saksan. Nyt kun työ on tehty niin ei muuta kuin maantielle.

kauko kiito

Olen ehdottomasti massamaahanmuuton kannattaja, mitä enempi tulijoita aina parempi. Tarkennetaan sen verran, että puhun lintujen maahanmuutosta

Anomaster

Vihreät siteeraavat lausuntoasi ja jättävät tuon jälkimmäisen lauseen huomiotta.

Eetu

Kanadanhanhet, valkoposkihanhet ja merimetsot jäljestä päätellen ovat sitten muuttaneet MENA -maista?

murre riepunen

äärioikeisto leimalla ympäriinsä meuhtovat vihervasemmiston hyypiöt, samalla leimakirveellä myös meillä heilutaan, etenkin Ylellä uutisoidaaan alati kuinka valtaväestö sortaa ja ivailee maahanmuuttajien suuntaan.

Sairaita noi suvakit

Mutta Ukrainan Azov -natsit on niin ihkui.

Ilkka

Ainakin ovat parempia kuin kremlin natsit.

Sanna

Online Sulla linkkejä venäjän natseista, Ukrainian natseista on runsaasti kuvia esim Times of Israel ja Hareetz lehdissä.
Eli onko natsien vastustaminen natsismia Ilkka vai onko Sanna Marin saanut saanut puhuttua ympäri

Anomaster

Sanna tror att alla Putins sagor och berättelser är sanna.

Jukero

Suomen natsit, Sanna ja Maria ovat näitä kumpiakin edellisiä parempia, ja aina oikeassa.

Totuutta kehiin

Natseista niinkään tiedä, mutta kommareilla ja viherpunikeilla tuntuu olevan sama ulina nähdä nasseja kaikkialla. Samaa leimakirvestä voisi käyttää vihervassareille. Hehän tuntuvat vihaavan muutenkin tavallisia maan kansalaisia. Ryssän propagandalla taas tuntuu olevan vanha hokema nähdä nasseja länsimaissa. Hokema kuulu ex-Neukkulan propagandaan.

Anomaster

Poliitikot maksavat sitä velkaamme, joka ei lopu koskaan. Velanmaksuun uhrataan kanta-asukkaat ja heidän rahansa.

Tätä vastustavat mielipiteet ovat äärioikeistolaisuutta ja rasismia sekä demokratian vastaisia. Demokratia on puhtaimmillaan yhtenäisyyttä suvakkilan diktatuurissa.

Pulinat pois, maksamme velkaa. Ei koske poliitikkoja.

juu

Sana ”äärioikeistolaisuus” on käytössä aina kun joku vastustaa kantaväestöön kohdistuvaa syrjintää.
Se on pelkkä leimasana nykyään. Varmasti on edelleen vasemmistolaisiakin jotka vastustaa massamaahanmuuttoa, kantaväestön syrjintää jne, mutta vaikka olisivat olleet 60-vuotta vasemmistolaisia, niin heidät leimataan yhden mielipiteen perusteella äärioikeistoksi.

ike

Kuten yleisesti tiedetään yleinen mielipide heikahtelee ajan saatossa. Olisi jo kiire helurin heilahtaa äärimmäisestä suvaitsevuudesta edes järkevään suvatsemattomuuteen. Ei kaikkea pidä suvaita, ainakaan jos yritetään pitää kiinni edes jonkinlaisesta euroopan elintasosta ja sosiaalisista oikeuksista. Ei suvatsemattomuus ole aina huono asia, se kertoo harkinnasta, toisin kuin tapasuvaitsevaisuus joka ei ymmärrä tekojensa seurauksia.

Aatu

Ajatelkaa, että mummot potkitaan asunnoista pihalle ja tilalle tuodaan loisivia marakatteja vajakki-suvakki-matupatjojen riemuksi. Ihan sairasta touhua!

Sairasta

Kyllä pappojakin varmaan potkitaan pihalle.