Eurooppa Kulttuuri Politiikka

Saksa: ”Vain lesboille” tarkoitetulle eläkeläisasunnoille myönnettiin vuokratukea Berliinin keskustassa

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Nattes à chat.

Iäkkäät homoseksuaaliset naiset pääsevät nauttimaan erinomaisesta sijainnista kaupungin keskustassa vain kolmanneksella alueen keskimääräisestä vuokrasta.

Berliiniläinen asunto-osakeyhtiö on ilmoittanut aloittavansa piakkoin kaupungin sydämessä sijaitsevan sosiaalisen asuntoprojektin rakentamisen yksinomaan naispuolisille senioreille, jotka identifioivat itsensä lesboiksi tai biseksuaaleiksi.

Kokonaisuus tulee käsittämään kahdeksankerroksisen rakennuksen, jossa on 72 asuntoa ”parhaalla ydinkeskustan alueella”. Siihen tulee myös kulttuurikeskus, lähikahvila, neuvontahuoneita ja tapahtumatiloja.

Hanke on valtion omistaman Wohnungsbaugesellschaft Berlin-Mitte (WBM) -asuntoyhteisön ja Rad und Tat (RuT) -lesbojärjestön yhteistyöhanke, joka avaa toimiston uuteen asuinrakennukseen.

WBM:n lehdistötiedotteen mukaan asuntoja tarjotaan vain homoseksuaalisille naispuolisille senioreille tuetuilla asuinkustannuksilla, jotta ”lesbot ja queer-naiset voivat viettää hyvää elämää ja nauttia vanhuudestaan syrjimättömässä ja naapurimyönteisessä ympäristössä”.

Tuetut vuokrat alkavat vain 6,90 eurosta neliömetriltä, mikä on huomattavasti vähemmän kuin Berliinin keskusta-alueen keskimääräinen vuokra, joka on 20 euroa neliömetriltä, Junge Freiheit -uutislehden siteeraaman vuokraindeksin mukaan.

”Suunniteltu lesbojen asuntoprojekti ja queer-kulttuurikeskus edustaa Euroopassa pioneerihankkeena lesbojen ja queerien näkyvyyttä ja sukupuolten välistä oikeudenmukaisuutta”, sanoi RuT:n toimitusjohtaja Jutta Brambach. ”Liikkuvilla kulttuuritapahtumilla teemme jo nyt mahdolliseksi kokea, kuinka hyödyllistä monimuotoisuus on yhteiskunnalle.”

Kaupunkikehityksestä ja laitoshuollosta vastaava piirineuvos Ephraim Gothe sanoi, että paikalliset virkamiehet ovat ”ylpeitä siitä, että he voivat piirinä tukea tätä hanketta ja siten edistää edelleen osallistavaa ja elinkelpoista kaupunkia”.

Hankkeen suunniteltu valmistumisajankohta on lokakuussa 2025.

Lähde: Remix

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kyllönen

Mieskin voi nykyään olla nainen, niin tietysti mies voi olla sitten myös lesbo.
Eli sinne vaan kaikki vanhat eräjormat viettämään eläkepäiviä.

Ilkka

Saksassa sitä oikein hakemalla haetaan tilannetta, jossa pieniviiksinen mies tulee ja tekee jälleen kerran selväksi kuka on saksalainen ja millä perusteella, ja kuuluuko vähemmistöille oikeudet jotka ylittää enemmistön. Etenkin kun muistetaan että enemmistö kustantaa jo nyt vähemmistöille kaiken mikä on järjenvastaista ja sotii oikeustajua vastaan.

Ilkka Manttari

Puolueilta pitäisi yksiselitteisesti kysyä: Oletteko kantasuomalaisten vai pakolaisten maahantuonnin puolella. Ei pitäisi olla vaikea vastata, jos on, kannattaa katsoa kuka palkan maksaa.Siinä vaiheessa pitäisi viimein kirkastua. Ei kukaan maksa ihmisille toisten etujen ajamisesta, no ehkä Suomen kansa.

Ilkka Manttari

Rasismi ja eriarvoisuus sitten vaan lisääntyy yhteiskunnassa.Kuka on syrjityin ihminen nykyyhteiskunnassa, tietenkin yksin asuva valkoinen heteromies. Maksaa eniten elämisestään, myös suurimmat verot. Toisin kuin olettaa saattaa Suomessa valtion tehtävä on maksimoida verotuotto, eikä minimoida sitä. Tietyt palvelut täytyy tietenkin tuottaa, mutta niiden hinnalla ei ole väliä. Aina voidaan nostaa veroja. Alamme kai euroopassa lähestyä punavihreää unelmaa.

Toni Lajos

Saattaapi käydä, että hiukan jo rupsahtaneet vanhahkot naiset hakeutuvat näihin ko. asuntoihin, ei niinkään homosteluun vedoten, se halpa vuokra tekee heterostakin lesbon.

Ilkka

17 vuotias parrakas tummahipiäinen soutaja nimeää itsensä naiseksi, ja kertoo pakomatkastaan joka alkoi kun hän ei saanut lesboilla, joten nyt jos koskaan on hyvä tilaisuus päästä taas jonon ohi. Jos hän ei pääse asuntoon, muuttuu tarina siltä osin että hän onkin homoseksuaali, ja jos ei vieläkään tärppää, hän on kristitty homoseksuaali ja vankka tasa-arvon kannattaja. Hän osa laulaa jalallabadin murteella saksan kansallislaulun, joten kyllä, hän on aito saksalainen ja etninen profilointihan on kiellettyä. Edes hampaiden röntgenkuvausta ei saa tehdä iän määrittämiseksi, se on kidutusta kuten Li Andersson on meille kertonut. Sama lesbo/homo kyllä menee heti oleskeluluvan saatuaan hammaslääkäriin ja teetättää itselleen 25 000 euron tekohampaat, koska jakamattomat ihmisoikeudet tarjoavat siihen mahdollisuuden. Sen lisäksi on saatava uusi BMW ja luottokortti joka ei tyssää missään vaiheessa. Työhön hän ei mene kroonistuneen kuokkahiertymän takia, ja lain mukaan sairasta ei saa toiseuttaa yhteiskunnan ulkopuolelle. Hienosti menee, ei voi muuta sanoa kun vaan valkoinen vielä jaksaisi loputomasti ymmärtää ja maksaa kaiken.

Uusimmat uutiset