Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Saksa valmistautuu ottamaan vastaan ”suuren määrän” Gazan pakolaisia

Gazan palestiinalaisakolaisia. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 4.0 DEED / Muhammad Sabah, B'Tselem's field researcher in the northern Gaza Strip.

Operaatiot Saksan Kairossa sijaitsevassa suurlähetystössä huolestuttavat turvallisuusviranomaisia, jotka väittävät, että Hamasin terroristit voisivat ”livahtaa” Saksaan perheenyhdistämislakien nojalla.

Saksassa pelätään, että liittohallitus valmistautuu ottamaan vastaan suuren määrän pakolaisia pommitusten runtelemasta Gazasta, kertoo maan myydyin sanomalehti.

Bild-lehden mukaan Saksan Kairossa sijaitsevan suurlähetystön henkilökunta on pystyttänyt sen alueelle suuren tilapäisen käsittelykeskuksen ja rekrytoinut kriisitukiryhmiä avustamaan hakemusten käsittelyssä.

Berliinin ulkoministeriö ilmoitti maanantaina onnistuneesta satojen Saksan kansalaisten kotiuttamisesta sodan runtelemalta alueelta, mutta turvallisuushenkilöstön kerrotaan olevan huolissaan siitä, että Saksaan otetaan pian vastaan entistä enemmän turvapaikanhakijoita.

”Olemme tähän mennessä pystyneet varmistamaan, että noin 320 saksalaista ja heidän perheenjäseniään on voinut lähteä Gazasta turvallisesti”, ulkoministeri Annalena Baerbock sanoi maanantaina. Kun Bild-lehti tiedusteli hänen virastoltaan, kuinka moni Saksaan tuotavista oli tosiasiassa Saksan kansalainen, virasto jätti vastaamatta.

Egyptin pääkaupungissa sijaitsevan Saksan suurlähetystön puutarhasta otetut valokuvat viittaavat siihen, että laajempi operaatio saattaa pian käynnistyä, ja useat työntekijät asettuvat työpisteisiin, joiden tehtävänä on käsitellä turvapaikkahakemuksia.

”Suurlähetystön puutarhaan telttakaton alle rakennetut käsittelyasemat viittaavat siihen, että ministeri Annalena Baerbockin osasto saattaa valmistautua suurempaan Gazan pakolaisten tuloon”, Bild kertoi.

Lehti paljasti, että turvallisuusviranomaiset ovat nyt ”hyvin huolissaan” siitä, että Hamas-terroristijärjestön jäseniä saatetaan lennättää Saksaan perheenyhdistämissääntöjen nojalla. Islamilainen militanttiryhmä pyrkii pakenemaan Israelin lähestyvää maahyökkäystä, joka on kostotoimenpide sen jälkeen, kun Hamas tappoi yli 1 300 israelilaista siviiliä terrori-iskussa 7. lokakuuta.

Oppositiopoliitikot vaativat liittovaltion hallitusta ryhtymään toimiin tällaisen skenaarion estämiseksi.

”Liittovaltion hallituksen on varmistettava, ettei se tuo maahan Hamasin kannattajia tai edes terroristimurhaajia”, sanoi CSU:n turvallisuussuhteiden tiedottaja ja liittopäivien eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Andrea Lindholz.

”Tämän saavuttamiseksi Saksan ja Israelin viranomaisten perusteellinen poliisityö on välttämätöntä ennen Kairosta lähtöä”, hän lisäsi.

Skenaariossa on silmiinpistäviä yhtäläisyyksiä Syyrian konfliktin jälkimaininkeihin, kun islamilaisen kuolemankultin ISIS:n jäsenet soluttautuivat Eurooppaan väittäen olevansa turvapaikanhakijoita.

Vahvistettiin, että viimeisimmän Eurooppaa koettelevan siirtolaiskriisin huipulla vuonna 2015 ainakin yksi Pariisissa kymmenien teurastamisesta vastuussa olevista terroristeista oli tullut Euroopan unioniin Syyrian passilla ja esiintynyt turvapaikanhakijana.

”Nämä henkilöt käyttivät hyväkseen pakolaiskriisiä… kaaosta, ehkäpä jotkut heistä ”livahtavat” Eurooppaan”, Ranskan pääministeri Manuel Valls sanoi tuolloin kansalliskokoukselle.

Lähde: Bild

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Nämä ovat kykenemättömiä rakentamaan mitään uutta, ainostaan lisääntyminen onnistuu kiitettävästi.

John Quiman

Arabimaat eivät halua ottaa niitä vastaan. Bahrainin ministeri sanoi, että koska ne ovat ongelmallisia.
Nyt näitä, keitä edes arabit eivät halua vaivakseen, joku suunnittelee ottavansa Eurooppaan. Ne on jo lapsesta asti kasvatettu vihaamaan j-laisia ja länsimaita. Niistä ei missään tapauksessa tule kelvollisia asukkeja länsimaihin.
Tyhmyys loistaa näissä suvakilan päätöksissä kirkkaammin kuin aurinko pilvettömänä päivänä taivaalla.

Toni Lajos

Vastaavasti Suomessa ei juurikaan huolta kanneta vaikka maahamme pesiytyy terroristejä, murhaajia, raiskaajia, perheenyhdistämis aikeissa murjaanit täällä hiiviskelevät. Maamme ” nukkehallitus ” on antanut täydet valtuudet kansleri Puumalaiselle joka asemaansa hyväksi käyttäen tuhoaa sen lopun mitä Suomesta vielä jäljellä on, sitä ei ole paljon.

Marko Kristian

Sitten siellä taas kauhistellaan kun antisemitismi on ihan hirmuisesti lisääntynyt, mutta koska totuuttakaan ei voi sanoa niin syytetään äärioikeistoa.
Onpahan taas syy kieltää vasemmistovaltaa uhkaavat ”äärioikeistopuolueet”.