Eurooppa Politiikka Rikos

Saksa: Vihreän puolueen poliitikko eroaa tehtyään Hitler-tervehdyksen humalassa ajaessaan

Kuvakaappaus: Youtube.

Vihreän puolueen poliitikko Berliinissä on eronnut jäätyään kiinni rattijuopumuksesta, joka ylitti selvästi sallitun rajan, ja tehtyään sen jälkeen niin sanotun Hitler-tervehdyksen poliisille.

Poliitikko, Jutta Boden, pidätettiin lauantai-iltana ajettuaan A115-tiellä 1,34 promillen alkoholipitoisuudella veressään. Poliisiauto pysäytti hänet aluksi, ja hänet testattiin, jonka jälkeen hänet otettiin kiinni.

Hän kuitenkin alkoi tehdä Hitler-tervehdystä poliisiautossa ja huusi ”Heil Hitler” kahdesti auton sisällä, kertoo saksalainen sanomalehti Bild. Kyseinen tapa tervehtiä on laitonta Saksassa.

Hän kiisti pitäneensä kättä laittomassa kulmassa, mutta myönsi ajaneensa humalassa. Hän on sittemmin eronnut tehtävästään ja kirjoittanut sähköpostissa:

”Ajaminen humalassa ja sopimaton sekä väärä reaktioni poliisin pysäytyksen aikana olivat hyväksymättömiä. Haluaisin vilpittömästi pyytää anteeksi tätä väärinkäytöstä. Ottaakseni vastuun teoistani, eroan piirineuvoston jäsenen tehtävästäni”, hän kirjoitti.

Boden on edustanut Vihreää puoluetta Berliinin Charlottenburg-Wilmersdorfin alueella vuoden 2019 lopusta lähtien.

Lähde: Remix

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Saksassa muuan rakennusmestari joutui selittämään tekojaan kun osoitti kädellään ullakkokerroksen ikkunoita, tämä tapahtui työmaan lopputarkastuksessa. Ilmeisesti ikkunoiden korkeus johti käden ”väärään kulmaan”. Onneksi hän ei joutunut eroamaan tehtävistään.

John Quiman

Sallitun vitsailun rajat ovat tuossa käsien heiluttelussa kovin ahtaat.

Toni Lajos

Eipä ole Saksanmaalla Jutan hyvä olla, lipsahti käsi tervehdykseen vika asennossa, humalan piikkiin..seli, seli, myös meillä muuan Jutta ilveili mediassa iljetyksen tunteen sai aikaan, hyvä että häipyi.

Ilkka

Montako astetta on ” laillinen kulma, ” etten vahingossa ojenna käsivarttani liikaa ylettyäkseni hattuhyllyn perälle pipoa etsiessäni ? Saattaa olla että tilanne eskaloituu liian lähelle kiellettyä astekulmaa, ellen ota keittiöjakkaraa jalkojen alle. Jos horjahdan jakkaralta, saattaa suustani päästä jotain mikä kuulostaa tervehdykseltä. Näin olen olen syvästi huolissani, koska tietämättömyyteni saatetaan tulkita väärin ja päälleni langetetaan kirous paitsi saksan, myöskin kipakansan toimesta. Sen jälkeen en voi enää mennä kibbutsille keräämään sitruunoita, tai vierailla hunnien tiluksilla.

Ismo Meinander

Jokainen ajatteleva yksilö tietää ketkä niitä todellisia autoritäärisiä totalitaristeja ovat, siinä missä kansallismielistä kiinnostaa vain aito vapaus tällaisista hullutuksista.
Onhan tässäkin uutisessa tosin se vissi pointti, että Saksan ensimmäisen vihreän puolueen perustaja taisi olla entinen kansallissosialisti. Hieman tuo vihreiden alkuperäinen ohjelma päässyt muuttumaan tässä vuosien varrella.

Ismo Meinander

Ehkäpä kyseinen viherpeippos-naikkonen aikoo ryhdistäytyä ja palata tuohon alkuperäiseen vihreyteen takaisin; hän voisi alkaa ensimmäisenä vaikka susikantojen suojelijaksi. Viimeisin ilman sarkasmia sanottuna.

Ilkka

Kuusen kantoja tiedän olevan, mutta susikantoja en ole koskaan tavannut. Liittyykö ne metsän biodiversiteetin tarjoamaan kokonaisuuteen ? Haluaisin pikaisen selvityksen sillä olen päätynyt kannattamaan ajatusta että porkkanan kuoriminen on kidutusta. Syön vain naatit, joista kilpailen ravintoketjussa rusakon kanssa. Naattien syönti lisää järkeä, sillä en ole koskaan tavannut tyhmää jänistä.

Ilmastonmuutos tuo nyt Saharan hiekkaa Suomeen, joten olen säästynyt pihan hiekotukseltakin näin liukkaan kelin aikana. Toivottavasti tuuli ei käänny kohti etelää koska silloin pihalleni saattaa rapista saamelaisia. Kyllä nekin liukuesteestä käy, mutta saatan tietämättäni omia jotain heidän kulttuuriinsa kuuluvaa, ja se vasta rikos onkin.

Ismo Meinander

Sinä se olet sitten nokkela mies Ilkka.
Viittasin tietenkin siihen, että kansallissosialistit olivat ensimmäisiä, jotka suojelivat susia lainsäädännöllisesti. Ja nimenomaan niitä susikantoja. Susikantojen suojeleminen on hieman sama asia kuin arvostaa kansamme ja sukumme vanhimpia ”tervaskantoja”, eli ylisukupolvisia ihmis- ja eläinmaailmojen viisautta ja perintöä.
”Civilization grows great when men plant trees in the shades of which they know they shall never sit”.