Eurooppa Rikos

Saksalainen Antifa-extremisti vangittiin raaoista hyökkäyksistä Budapestissa

Antifa-aktivistit piirittivät ja löivät uhrejaan teleskooppipampuilla ja vasaroilla viidessä eri hyökkäyksessä viidessä eri paikassa Unkarin pääkaupungissa. Kuvakaappaus: YouTube / RTV.

Mies kuului ryhmään, joka hyökkäsi satunnaisten ihmisten kimppuun, koska nämä ”näyttivät uusnatseilta”.

Saksalainen äärivasemmistolainen on tuomittu Unkarissa kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Kaksi hänen Antifa-kumppaniaan, italialainen ja saksalainen nainen, haastetaan toukokuussa Budapestin tuomioistuimeen osallistumisesta väkivaltaisiin iskuihin viime vuonna. Tapaus on aiheuttanut diplomaattisen kiistan, sillä Italia valittaa italialaisnaisen vankilaoloista ja vaatii Unkaria luovuttamaan hänet.

Viime vuoden helmikuun 9. ja 11. päivän välisenä aikana yhdeksän ihmistä loukkaantui – neljä heistä vakavasti – saksalaisen Antifaan yhteydessä olevan vasemmistolaisen militanttiryhmän järjestämässä iskusarjassa. Ryhmän jäsenet piirittivät ja löivät uhrejaan teleskooppipampuilla ja vasaroilla viidessä eri hyökkäyksessä viidessä eri paikassa Unkarin pääkaupungissa. Heidän suunnitelmansa oli kohdistaa iskut ”Kunniapäivän” osallistujiin, joka on vuosittainen uusnatsien kokoontuminen sen päivän muistoksi, jolloin saksalaiset ja unkarilaiset joukot yrittivät murtautua pois Budasta helmikuun 11. päivän iltana 1945. Unkarin viranomaiset kielsivät tapahtuman vuonna 2022.

Tekijät hyökkäsivät viattomien ohikulkijoiden kimppuun, joiden he päättelivät ”näyttävän uusnatseilta” heidän vaatevalintojensa perusteella. Naamioiden taakse piiloutuneet Antifan jäsenet seurasivat uhrejaan, piirittivät heidät ja hakkasivat heitä raa’asti puolen minuutin ajan, joissain tapauksissa puukottivat heitä kynillä, ennen kuin katosivat rikospaikalta. Erään tapauksen valvontakameran kuvamateriaalissa näkyy mies, jolla on pää vertavuotava hyökkäyksen jälkeen. Toisen uhrin sääriluu oli murskattu palasiksi.

Kuudes isku suunniteltiin myös yhdelle Budapestin vilkkaimmista julkisista aukioista, Batthány térille, mutta poliisi oli jo siinä vaiheessa tarkkaillut epäilyttävän näköisiä ryhmiä. Ääriainekset pakenivat paikalta, ja lopulta kolme heistä jäi kiinni, kun he yrittivät paeta taksilla. Jäljelle jääneistä neljästätoista rikoskumppanista – Saksan, Italian, Albanian ja Syyrian kansalaisista – annettiin kansainvälinen pidätysmääräys, mutta vain yksi heistä, 23-vuotias saksalaismies Jenan kaupungista, otettiin kiinni Berliinissä, kun hän yritti paeta poliisia hyppäämällä ulos hotellin ikkunasta ja loukkaamalla itsensä. Nähtäväksi jää, luovutetaanko hänet Unkarin viranomaisille.

Pääsyyllinen, 30-vuotias Johann Guntermann, on edelleen karkuteillä. Hänen sanotaan olevan niin sanotun Hammerbande (Hammer Gang, suomeksi Vasarajengi) -nimisen äärivasemmistolaisen Antifa-militanttijärjestön johtaja. Toinen sen johtajista, Lina Engel, todettiin viime vuonna saksalaisessa tuomioistuimessa syylliseksi useisiin väkivaltaisiin pahoinpitelyihin, ja hänet tuomittiin viideksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankilaan. Vasarajengin kerrotaan kohdistaneen väkivaltaa uhreihinsa vasaroilla, jotka usein tähtäsivät heidän päähänsä, sääriinsä, polviinsa ja nilkkoihinsa aiheuttaen heille massiivisia ja pysyviä vammoja.

Unkarin poliisin kiinni ottamat kolme jäsentä esiintyivät Budapestin tuomioistuimessa maanantaina 29. tammikuuta. Yksi heistä, saksalainen mies, tunnusti syyllisyytensä syytteisiin, ja hänet tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankilaan. Häntä kielletään myös saapumasta Unkariin viiden vuoden aikana.

Kaksi muuta syytettyä, italialainen ja saksalainen nainen, ilmoittivat olevansa syyttömiä. Heidän oikeudenkäyntiään jatketaan 24. toukokuuta. Italialainen, 39-vuotias Ilaria Salis, joka astui oikeussaliin hymy kasvoillaan, on herättänyt paljon huomiota sen jälkeen, kun hänen sellikaverinsa puhui italialaisille tiedotusvälineille väittäen, että heitä kohdellaan vankilassa ”kuin koiria”, ja sanoi, että vankila oli ”täynnä rottia ja luteita”. Unkarin viranomaiset ovat torjuneet syytökset, mutta väitteet johtivat siihen, että Italian ulkoministeri Antonio Tajani kutsui koolle Unkarin suurlähettilään.

Hän sanoi, että Unkarin viranomaiset olivat menneet ”liian pitkälle” laittamalla naisen käsirautoihin ja lukitsemalla hänen jalkansa kahleisiin maanantain oikeuskäsittelyn aikana. Tajani sanoi, ettei hän halua puuttua Unkarin oikeusjärjestelmään, mutta totesi, että ”vangin kohtelu tuolla tavalla vaikuttaa todella sopimattomalta eikä ole sopusoinnussa oikeuskulttuurimme kanssa”.

Lähde: European Conservative

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Unkarissako ei arvosteta parempaa väkivaltaa?

Ismo Meinander

Tuli tällaisista ilmiöistä ja muista vastenmielisyyksistä, mitä maailmassa tapahtuu, mieleeni vielä ’Tiikerillä ratsastaminen’ -teoksen Evolan kommentit tämän hajaannuksen aikakauden ilmiöistä ja kaikista ”aikamme kirotuista pyhimyksistä” eli mm. käänteisistä ideaaleista ja eräänlaisesta ”haaksirikko-euforiasta”: ”Nämä ovat kuin purkkeihin sullotuiksi tulleiden, hulluiksi tulleiden matojen paniikinomaista kiemurtelua…”

Ismo Meinander

Jokainen vähänkään järkeä omaava ihminen tietää sen, että tällaiset ääri-vasemmistolaiset huligaanit, anarko-kommunistit ja muut ovat vertauskuvallisesti peräisin ihmiskunnan jäteviemäristä. Siellä heidän tulisikin elää kaltaistensa rottien joukossa, jos eivät korjaa tapojaan ja ryhdistäydy, kerää itseään kasaan ja vaikka heidän elämänsä tulee aina olemaan tragi-komedia kuten antifasismi aina nähtävästi on, niin ellei kaikki toivo ole vielä mennyttä, sen voi estää muuttumasta katastrofiksi.

Suosittelen kaikille kommareille aimo annosta ehtaa hengellisyyttä, oikeaa Jumalan pelkoa ja luopumista historian hirmuvallan lineaarisista utopioiden tavoitteluista ja luokkasodista. There is still hope for you doomers.

Ismo Meinander

Olen lähtökohtaisesti vakaumuksellisesti väkivaltaa vastaan lähes aina (en ole pasifisti, hyväksyn oikeutetun sodan) etenkin arjessa ja muussa toiminnassa. Siltikään en voinut olla aikoinaan nyökyttelemättä mukana, kun vanha ystäväni Perttu sanoi nähdessään videon, jossa antifalainen töni vanhaa herraa ja rouvaa kadulla ja suojatiellä, että tuollaisia saastoja olisi lähes ilo hakata. Tätä ei pidä ottaa kannustimena minkäänlaiseen aloitteelliseen eikä varsinkaan itseriittoiseen väkivaltaan.

Marko Kristian

Hän sanoi, että Unkarin viranomaiset olivat menneet ”liian pitkälle” laittamalla naisen käsirautoihin ja lukitsemalla hänen jalkansa kahleisiin maanantain oikeuskäsittelyn aikana.”
Eiköhän ne itse menneet liian pitkälle hakkaamalla satunnaisia ihmisiä kadulla heidän ulkonäkönsä takia.
Hesarikin unkari vihassaan kirjoitti kuinka 39-vuotiasta opettajaa kohdellaan unkarissa kaltoin kun pidetään ihan raudoissa.
Rikoksista eivät sitten paljon kertoneetkaan.

Ilkka

Kommarit kaivaa verta nenästään, ja tulevat sen saamaan. Nyt alkaa olemaan aika hakata kommareita ja kaikkia jotka julistavat olevansa suvakkeja. Tämä ei lopu sillä että suvaitaan ja selitellään tekojen tarkoittavan demokratian puolustamista. Se on kommunistisen diktatuurin alkusoittoa, ja siihen ei vastata puhumalla eikä ymmärtämällä. Jos nyt ei toimita, tuo hyökkäily jatkuu ja lisääntyy. Oikeuslaitos ei tee mitään, ne hyysää komukoita. Te voitte omalla agressiollanne lopettaa nuo teot, joten mitä tässä odotellaan.