Eurooppa Kulttuuri Muu maailma Politiikka Uutiset

Saksalainen ministeri väittää Elon Muskin suostuneen EU:n sensuurisuunnitelmaan Twitterissä

Elon Musk. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY 2.0) / JD Lasica.

”Elon Musk on suostunut siihen, että Twitterin on jatkettava ”disinformaation” torjumista ennen EU:n sensuurisuunnitelman toteutumista”, saksalainen ministeri on väittänyt.

Saksan liittovaltion liikenneministeri Volker Wissing on väittänyt sopineensa Elon Muskin kanssa, että Twitterin on jatkettava ”disinformaation” torjuntaa EU:n sensuurivalvonnan voimaantuloa valmisteltaessa.

Musk on ilmoittanut avoimesti haluavansa, että Twitteristä tulee sananvapauden kannalta ystävällisempi alusta. Sittemmin hän on julkisesti vahvistanut taipuvansa EU:n vaatimuksiin sensuurin lisäämisestä. Korkeat virkamiehet ovat uhanneet kieltää Twitterin pääsyn EU:n alueelle, jos Musk kieltäytyy.

Wissing on väittänyt, että tapaaminen Muskin kanssa on osoittanut heidän olevan samoilla linjoilla, kun on kyse ”disinformaation” torjumisesta Twitterissä. Kuitenkin Twitterin toimitusjohtajan todelliset aikomukset ovat vielä tuntemattomia.

Saksan liikenneministeri kiitti teknologiamiljardööriä San Franciscossa järjestetystä tapaamisesta. Hän totesi molempien olevan yhtä mieltä siitä, että Twitterin on pidettävä kiinni ”disinformaatiota koskevista sitoumuksistaan”. EU:n digitaalisia palveluja koskeva laki (Digital Services Act, eli DSA) on siis tulossa voimaan, ja sillä säännellään voimakkaasti sitä, mikä sisältö ja moderointi on sallittua ja mikä ei sosiaalisen median alustoilla.

”Kantani on selvä: alustojen disinformaatiota koskevia sitoumuksia on noudatettava tiukasti, kunnes DSA tulee voimaan”, vapaan demokraattisen puolueen (FDP) poliitikko kirjoitti Twitterissä. ”Elon Musk oli kanssani samaa mieltä.”

Wissing ei tosin kertonut, mitä mieltä Musk oli itse EU:n DSA-sensuurisuunnitelmasta, mutta Twitterin omistajalla on ollut tapana sitoutua toteuttamaan Brysselin tahtoa alustallaan.

Pian sen jälkeen, kun Musk osti Twitterin ja alkoi toteuttaa sananvapautta edistäviä uudistuksiaan, Euroopan unionin sisämarkkinakomissaari Thierry Breton uhkasi poistaa sosiaalisen median alustan EU:sta, jos unionin sensuurivaatimuksiin ei suostuttaisi.

Vaikka Musk leimasi itsensä ”sananvapauden absolutistiksi”, hän lopulta myönsi kantansa Bretonille. Hän lupasi komissaarille olevansa ”täsmälleen  samassa linjassa” EU:n sananvapauden valvontaan tähtäävien tavoitteiden kanssa Teksasin Austinissa pidetyssä kokouksessa.

”Olen hyvin pitkälti samaa mieltä… se oli hieno keskustelu… Olen todella sitä mieltä… Olen oikeastaan samaa mieltä kaikesta, mitä sanoit”, Musk huomautti Bretonin kanssa julkaistulla videolla. ”Uskon, että olemme hyvin samoilla linjoilla. Haluamme tehdä kaikki asiat, joita yritykseni voivat tehdä ja jotka hyödyttävät Eurooppaa.”

Lähde: Breitbart

19 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
vaikea

Hyväksyn sensuurin yksityiselämää loukkaavan tiedon, kunnianloukkausten, väkivaltaan kannustavan ja kaupallisessa mielessä tapahtuvan luvattoman tekijänoikeudellisen materiaalin levittämisen osalta.
Se on aina vaarallista jos materiaalia aletaan sensuroimaan sen perusteella että jonkun mielestä se on ”väärää tietoa”.

Anomaster

Muuten hyvä, mutta ei tekijänoikeudellista materiaalia pidä voida levittää ilman kaupallista mieltä sen paremmin. Tekijä on palkkionsa ansainnut ja tekijällä on täysi oikeus määrät tuotantonsa levittämisestä haluamallaan tavalla. Olisi väärin jakaa jonkun tuotanto ilmaiseksi ja jättää tekijä ilman ansaittua tuloa.

Lallukka

Älkää ikinä luottako maailman raharikkaisiin.

juha II

hÖLMÖT EU-kansalaiset ”Katsovat kuin hevonen uutta konttia” TAJUAMATTA sitä millaisessa kommunistisesta totalitärismistä on kysymys kun EU kirkkaalla päivänvalolla VAATII Muskia lopettamaan SANANVAPAUDEN ostamassaan twitterissä!

Mutta ihmekös tuo kun DIKTATUURIA on LUOTU Eurooppaan hivuttamalla kulttuurimarxismilla ja jatkuvalla HYSTEERISELLÄ parulla ”äääääärrrrrioikeistosta” ja sen TERRORISMISTA. Jota tosiasiassa on ollut TASAN yhtä paljon kuin ”pierua Saharassa!

Se, mitä monikulttuurisuuden ”airueet” ovat saaneet aikaan globalistien kansanvaihtoprojektin tuloksena wanhalla mamntereella. Siitä on VAIETTU kuin paroonin pojan äpärälapsesta. Eikä tuo vertaus juurikaan TARVITSE olla mikään vetaus vaan 1:1:teen.

Ei vie kauaakaan kunhan raha vain ja AINOASTAAN hirmuhallinnollisista syistä digilitalisoidaan. HUOMAAT tilisi SULJETUKSI kun olet ”örähtänyt” jotain sellaista, mikä viittaa ”liiaksi” ARVOSTELEMISEEN niitä kohtaan, jotka MÄÄRÄÄVÄT ”turhien syöjien” sanatulvat kertakaikkiaan ”mahanpuruja” aikaansaaviksi!

Ja, jos kuitenkin joku haluaa ”vaihtelua” Voi ”lähteä soutuveneelllä Kiinaan”, jossa sinua hakkaavat ”vinosilmät” eikä paneuroopan sekarotuiset piskit” Edellinen riittää jo yksin tilieni syväjäädytykseen, jotta se voidaan herättää henkiin jossain tulevaisuudessa!

ike

”Kantani on selvä: alustojen disinformaatiota koskevia sitoumuksia on noudatettava tiukasti, kunnes DSA tulee voimaan”, Vieläkö joku on sitä mieltä että sensuurikomissaari Thierry Breton on mies paikallaan. Kyllä Musk voi yhtyä siihen että disinformaatio on huono asia ja sitä pitää kitkeä. Ongelma tuleekin siitä, mikä katsotaan disinformaatioksi. Minusta lähes koko EU:n tiedotus on sitä.

Anomaster

Tuo tuli minullakin heti mieleen, että saa nähdä miten Musk tulee määrittelemään disinfon. EU on kuitenkin tärkeä alue markkinoille, joten ei voi ajaa firmaa siihen, että on EU:lta sulejttu. Voi toki tehdä niin, että tietyt osat eli EU-bannatut eivät näy EU:n alueen IP-osoitteissa. Sen voi kiertää, joten halukas voi silti nähdä, mutta EU-suvakit hymisevät tyytyväisinä.

Jäitä hattuun

Iken ja Anomasterin näkemyksiin on helppo yhtyä.

Elon Muskin ei välttämättä tarvitse tehdä mitään muutoksia. Jatkaa vain nykyiseen tyyliin – ja mikäli joku EU-byrokraatti sitten rupeaa valittamaan jostain ”sopimattomasta” viestistä, Elon voi kylmän viileästi todeta että kysehän oli disinformaation poistamisesta, mutta tuo viesti ei ole mitään disinformaatiota vaan täysin paikkansa pitävää tietoa!

Puolueeton

40 miljardin sijoitus yhtiöön, joten yhtiön tulee säilyttää asiakkaansa. Tämähän on aivan selvää. EU lienee suuri asiakas, 500 miljoonaa asukasta.
Yksityiselle twitter pysyy ilmeisesti avoimena ja ilmaisena, mutta sensuroituna ja keräämällä asikkkaan tietoja tiedostoihinsa. Näitä tietoja myymällä twitter saa rahoitusta. Samanlaisia palvelijoita ovat google, WhatsApp (2 bilj. asiakasta), FB, ym. ilmaiset yhtiöt.

juu

EU (ja Suomi) moittii jatkuvasti muiden maiden ihmisoikeus, sananvapaus, demokratia ym ongelmia, vaikka vievät meitä koko ajan enemmän kohti Kiinaa niissä asioissa.
Mutta niinhän se wef Klasu eli Marinin ja Saarikonkin pomo sanoi, Kiina on hyvä malli meille kaikille…

Valto Neuvos

Suomen Uutiset -sivustonkin kommenttitemmellys on siirtynyt muistojen joukkoon.

New Yorkin uudenvuodenjuhlassa kahden poliisin murhayritys – viidakkoveitsellä riehunut mies huusi ”Allahu akbar” – Suomen Uutiset

Vielä viime syksynä tuotakin juttua olisi pystynyt kommentoimaan, mutta eipä enää.

Ja N EEKERI

Ansku mä arvaan tekijän..

juu

Tuo new yorkin tekijä oli ihan normaali jenkkiteini vielä hetki sitten, joku napsahtannu aivoissa.
https://nypost.com/2023/01/04/alleged-nyc-attacker-trevor-bickford-tried-to-grab-cops-gun-during-new-years-eve-assault/

ike

Arvatkaa mistä on oppinsa ja vaikutteensa ottanut.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Galina Manttari
Anomaster

Voi allah – mistä lienee elämänkäsityksensä saanut…

Jäitä hattuun

Tämäkin on yksi askel persujen muutosprosessia kohti EU-myönteisempää ja avoimesti globalismia ajavaa puoluetta.

Kaikki soraäänet jotka ”häiritsevät” tätä kehitystä, pitää saada poistetuksi.

GLGL

”Tämäkin on yksi askel persujen muutosprosessia kohti EU-myönteisempää ja avoimesti globalismia ajavaa puoluetta.”

Kyllä Tästä on kysymys. Ja tuntien Purran NATO-myönteisyyden, kommentointi myös siitä on katsottu haitaksi PS:n salatuille tavoitteille. EK-vaaleissa tämäkin takinkääntö kannattaa muistaa ja äänestää ehdokasta, joka ei ole globalistien taskussa tai taskulla.

Runtiti-pou

Koko ajan se on ollut sellainen

Kikka Mokkeli

Kuvassa kaksi hpomoa?

jep

Missä eeuu, siellä ongelma.

Kansalaisen verkkokauppa