Eurooppa Maahanmuutto Rikos

”Saksalaiset” isä ja poika yritti vakuutuspetosta räjäyttämällä puoli katua – elinkautinen tuli

Kuvituskuva. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0 DEED / David Lally.

Kymmenen kuukautta sitten raju räjähdys vaatekaupassa järkytti Eschweilerin ostoskatua. Nyt Aachenin rikostuomioistuin on tuominnut molemmat liikkeen omistajat yhdeksästä murhan yrityksestä, räjähdyksen aiheuttamisesta ja vakuutuspetoksesta. Isä ja poika ottivat tietoisesti riskin, että heidän hullunrohkea suunnitelmansa saattaisi tappaa ihmisiä. Nyt heidän on vietettävä loppuelämänsä vankilassa.

”Yhdessä he suunnittelivat ja toteuttivat teon”, sanoo tuomari Roland Klösgen tuomionsa perusteluissa. ”He aiheuttivat räjähdyksen kannattamattomassa vaatekaupassaan, jotta voisivat saada vakuutuksesta rahaa.” Isällä ja pojalla oli velkaa eivätkä he kyenneet enää maksamaan liikkeensä vuokraa. Sähköt oli jo katkaistu.

Räjähdys ja sen seurauksena syttynyt tulipalo 30. maaliskuuta 2023 tuhosivat täysin liikkeen ja monikerroksisen talon Eschweilerin kävelykadulla. Useita muita rakennuksia vaurioitui vakavasti. 16 loukkaantui räjähdyksessä.

Vahinko oli miljoonien suuruinen. Neljä ihmistä, mukaan lukien kuuden viikon ikäinen vauva, loukkaantuivat hengenvaarallisesti.

”Saksalainen” Karsan A. myönsi puolustusasianajajansa kautta, että oli levittänyt bensiiniä ja dieseliä liikkeessä: Hän kiisti kuitenkin sytyttäneensä polttoaineen. Polttoaineen höyryt syttyivät hänen mukaan itsestään muutamaa minuuttia myöhemmin aiheuttaen räjähdyksen.

Saksan ja Irakin kansalaisuuden omaava isä Sherwan A. kiisti osallisuutensa tapahtumiin.

”Kaksi päivää ennen tuhoisaa tulipaloa isä oli maksanut vakuutusmaksun, jotta vakuutus olisi voimassa vahinkotapauksessa”, kertoo tuomari. Sherwan A. on aiemmin tuomittu vakuutuspetoksesta.

Jotkut uhreista eivät ole kyenneet työskentelemään tapahtuman jälkeen. He kärsivät vakavista palovammoista ja heidän arvet jäävät elinikäisiksi.

Lähde: Bild

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Kaikkea ne ”saksalaiset” keksivät, kummallista, että minulle ei germaanitaustastani huolimatta ole tullut tuollaisia ”liiketoimia” mieleen vaikka ajoittain on ollut hieman taloudellisesti tiukkaa.

Ilkka

Niin, eihän se bensiini ja diesel mitään muuta tarvi kunhan kaataa lattialle ja vot, pamaus syntyy. Mutta olisiko aiheellista kysyä miksi sitä piti kaataa liikehuoneistoon jos sen jälkeen väittää ettei ollut osallinen lopputulemaan. Sherwan A. ( Todennäköisesti Ahmed ) kiistää osallisuutensa koska olisi aivan mahdotonta ajatella että hän tietäisi mitään poikansa suunnitelmista vaikka firma on yhteinen.

Hiukan samantyyppinen episodi oli meilläkin käsillä, ( tosin ilman bensiinia ja dieseliä ) kun Juha Sipilä kävi pääministerin ominaisuudessa Kiinan vierailulla, hakemassa uusia sopimuksia yrityksille ja saikin aikaan kannattavia sellaisia, mutta OMAN poikansa yritykselle.. Muistatte varmaan että sipilä kiisti tienneensä mitään oman jälkikasvunsa liiketoimista. Voidaan sanoa että olipa mahtava tuuri, hyvät ja tuottavat tilaukset meni sipilän sukuun, mutta toki aivan vahingossa.