Eurooppa Politiikka Talous

Saksan mielenosoitukset kärjistyvät: Vihreät joutuivat perumaan perinteisen poliittisen tuhkakeskiviikon

Saksan rajut mielenosoitukset ja väkivaltaisuudet ovat johtaneet vihreiden poliittisen tuhkakeskiviikon peruuttamiseen Biberachissa, Baden-Württembergissä 14.2.2024. Kuvakaappaus: YouTube.

Saksan keskiluokan viha vihreitä vastaan kiihtyy: Puolue joutuu perumaan poliittisen tuhkakeskiviikon, johon on kokoontunut puolueen julkkiksia. Maatalousministeri Özdemirin auto vaurioituu. Poliisi lyö pampuilla.

Rajut mielenosoitukset ja väkivaltaisuudet ovat johtaneet vihreiden poliittisen tuhkakeskiviikon peruuttamiseen Biberachissa, Baden-Württembergissä. Ricarda Langin johtama puoluejohto, maatalousministeri Cem Özdemir ja Baden-Württembergin ministeri Winfried Kretschmann sekä puolueveteraani Jürgen Trittin eivät voineet pitää valmisteltuja puheitaan.

Perinteinen tapahtuma, joka oli määrä järjestää 27. kerran, jouduttiin perumaan turvallisuussyistä juuri ennen alkua. Maanviljelijät, kuorma-autonkuljettajat ja muut yrittäjät olivat aiemmin osoittaneet mieltään vihreitä vastaan ja tukkineet teitä. Syntyi kaoottisia tilanteita. Mielenosoitus näkyi myös kaupungintalolla, jossa puolueen julkkisten oli määrä esiintyä. Mielenosoittajat tukkivat sisäänkäynnin. Olkipaalit sytytettiin tuleen.

Vihreät kiittivät verkkosivuillaan ”monia rauhanomaisia mielenosoittajia, mutta yksittäisiä aggressiotapauksia oli kuitenkin.”

Vihreiden vastainen protesti kärjistyi väkivallaksi

Mielenosoitusten yhteydessä hajosi Özdemirin saattueessa olleen ajoneuvon tuulilasi. Alustavien havaintojen mukaan se oli rikottu. Poliisi yritti työntää mielenosoittajia takaisin ja käytti pamppuja ja pippurisumutetta vihaista väkijoukkoa vastaan. Myös useita poliiseja loukkaantui – tiedottajan mukaan ilmeisesti lentävistä esineistä.

Biberachin vihreiden kansanedustaja Anja Reinalter, jonka oli määrä johtaa poliittista tuhkakeskiviikkoa, kertoi Schwäbische Zeitung -lehdelle, että tilanne kaupungintalon edessä oli niin sekava ja kaoottinen, ”ettemme voineet taata saliin saapuvien ihmisten turvallisuutta”.

Liike-elämän liittouma oli vaatinut mielenosoitusta

Aiemmin kuljetusliikkeiden, rakennusurakoitsijoiden, kauppiaiden, hoitajien sekä pienten ja keskisuurten yritysten liittouma oli kehottanut ihmisiä osoittamaan mieltään yhdessä maanviljelijöiden kanssa vihreitä vastaan ja antamaan lausunnon. Kaupungissa jaettiin tätä tarkoitusta varten lehtinen. Sittemmin maanviljelijäyhdistys on sanoutunut irti kyseisestä lehtisestä. Sillä ei myöskään ollut tietoa toiminnasta.

Biberachissa vallitsevaa kiihkeää ilmapiiriä vihreitä vastaan osoitti myös traktoriin kiinnitetty juliste: ”Jokainen, joka myy maata ja saalistaa maanviljelijöitä, on hirsipuuhun hirttämisen arvoinen”.

(Varoitus: alla olevan videon äänet tulevat heti alussa isolla volyymilla)

Lähde: Junge Freiheit

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Ja niin hiipuu punavihreä tähti politiikan taivaalta. Tämä ei ollut mitenkään yllätys, jos on seurannut minkään vertaa eri maissa tapahtuvia reaktioita kun kaikkea vaaditaan suvaittavaksi. Olettiko joku että Eurooppa alistuu vihersosialismille ja kumartaa kiitokseksi ? Kenties historiaan perehtyneet ovat huomanneet miten paljon tällä ajalla ja AH:n valtaan-nousua edeltäneellä on yhteneväisyyksiä. Silloin saksa huojui ja oli kallellaan kommunismiin, mutta niin ei käynyt. Nyt ollaan taas oltu kommunismin kynnyksellä nimikkeellä vihreä aate, joka tuottaa samanlaisen reaktion, Kuppi menee nurin, ja siinä voi tulla myöskin mustelmia ja kuhmuja, mahdollisesti vieläkin suurempia kolhuja. Ainakin asioiden saama käänne ennakoi sellaista.

John Quiman

Jos Saksassa suvakismin hullutuksille tulee loppu, heijastuu se aika pian Suomeenkin.