Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Saksan ulkoministeri Baerbock haluaa maahanmuuttosopimuksen Kenian kanssa

Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock (vihr.) ja Kenian valtionpäämies William Ruto. Kuvakollaasi: Wikimedia Commons / Sandro Halank, / CC BY-SA 4.0 ja CC BY-SA 2.0 DEED / World Trade Organization.

Ulkoministeri Baerbock pyrkii saamaan aikaan maahanmuuttosopimuksen Kenian kanssa. Saksan hallitus toivoo, että tämä auttaisi kompensoimaan ammattitaitoisen työvoiman puutetta. Sopimus voitaisiin allekirjoittaa pian.

Liittovaltion ulkoministeri Annalena Baerbock (vihr.) on ilmoittanut siirtolaisuussopimuksesta Itä-Afrikan valtion kanssa ulkomaanmatkallaan Keniassa. ”Koordinointi tässä asiassa on tällä hetkellä täydessä vauhdissa”, Baerbock sanoi torstai-iltana tavatessaan Kenian valtionpäämiehen William Ruton. Suunnitellun sopimuksen ”yksittäisistä yksityiskohdista” neuvotellaan parhaillaan, ja Saksan hallitus toivoo saavansa sen valmiiksi ensi kesänä.

Baerbock korosti sopimuksen molemminpuolista hyötyä. Kenia kärsii korkeasta nuorisotyöttömyydestä, ja Saksaan muutto tarjoaa monille nuorille kenialaisille hyviä tulevaisuudennäkymiä. Saksan ammattitaitoisen työvoiman puutteesta hän sanoi: ”Yksi asia on selvä: tarvitsemme maahamme lisää ammattitaitoisia työntekijöitä lähes kaikilla aloilla.”

Berliini pyrkii parhaillaan tekemään sopimuksia myös muiden maiden kanssa. Georgian ja Marokon kanssa on jo allekirjoitettu sopimukset. Ilmoitettuna tavoitteena on edistää laillista työperäistä maahanmuuttoa ja samalla pystyä karkottamaan kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat nopeammin.

Lähde: Junge Freiheit

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Ammattitaitoista Keniasta? Saksa haluaa laittomien elättien lisäksi työläisiä, jotka ovat halpatyövoimaa ja elävät vain puoliksi saksalaisten rahoilla.

Brititkin haluavat tehdä afrikkalaisen maan kanssa sopimuksen ”maahanmuuttajista”. He tosin sopivat siitä, että saavat viedä laittomasti maahan tunkeutuneet sinne.

Marko Kristian

Millehän alalle sieltä Keniasta osaajia löytyy?
Ehkä jotain nälkiintyneitä pitkänmatkan juoksijoita?

Ilkka

Puuvillaplantaasini kaipaa osaava työvoimaa, Nigeria on perinteinen ” työvoiman ” lahjoittaja.

Ismo Meinander

Euroopan viherpeipposet ovat näköjään aktivoituneet laulamaan seireenin laulujaan jo ennen kevättä!

Ismo Meinander

Samapa se kuka siellä on vallassa, aina tulee vaan yhä hullumpaa menoa.
Reaktioni poliittisiin uutisiin viime aikoina: https://www.instagram.com/p/CmVLHSWpSAq/