Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Saksan Vihreiden pormestari: Maahanmuuttajista aiheutuvat suuret kustannukset ”räjäyttävät” koko yhteiskunnan

Maahanmuuttajia Köln-Bonnin lentokentällä, (Saksa). Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Raymond Spekking.

Varoituksen taustalla ovat raportit, joiden mukaan Saksa käyttää yli 36 miljardia euroa maahanmuuttajiin pelkästään vuonna 2023.

Saksan väkiluku nousee edelleen ennätyslukemiin. Maahanmuuttajat tulevat maksamaan veronmaksajille yli 36 miljardia euroa vuonna 2023, ja monet varoittavat, että tästä voi seurata vakavia sosiaalisia seurauksia.

Tübingenin pormestari Boris Palmer, joka edustaa vihreitä, on yksi näistä äänessä olevista. Hänen suosionsa ja puolueen jäsenyytensä vuoksi hänen äänellään on monin tavoin enemmän painoarvoa kuin muiden.

Palmer sanoi Neue Osnabrücker Zeitung -lehdelle tällä viikolla, että ”jos käytämme kaikki yhteiskunnan voimavarat uusiin tulokkaisiin, mutta paikallisille ei jää mitään, yhteiskunta räjähtää”.

Hän jatkoi sanomalla, että massamaahanmuuton vuoksi Saksan sosiaalijärjestelmä kuluu loppuun.

Maahanmuutosta veronmaksajille aiheutuvat kustannukset ovat varmasti valtavat, sillä Saksan kasvavalle ulkomaalaissyntyiselle väestölle aiheutuu vuosittain kymmeniä miljardeja kustannuksia asumisen, ruoan ja kotouttamispalvelujen tarjoamisesta. Uusista tarinoista, kuten tämän viikon raportista, jonka mukaan Hampuri käyttää joka kuukausi 14 miljoonaa euroa pelkästään hotellihuoneisiin maahanmuuttajien majoittamiseksi, on tullut maassa rutiinia. Tämä luku on vain pisara meressä. Valtiovarainministeriön aiemmin tässä kuussa julkaisemien tietojen mukaan Saksa aikoo käyttää pelkästään maahanmuuttajiin 26,65 miljardia euroa tänä vuonna. Tämä luku ei kuitenkaan anna edes täyttä kuvaa, sillä kyse on vain liittovaltion tasolla käytetyistä rahoista. Myös osavaltioiden ja kuntien ennustetaan käyttävän yli 10 miljardia euroa, mikä nostaa kokonaismäärän ainakin 36 miljardiin euroon pelkästään vuonna 2023.

Massamaahanmuutto vaikuttaa kuitenkin kaikkeen. Siihen liittyy monia kustannuksia, joita ei ole täysin yksinkertaista laskea, ylikuormitetuista ja kaoottisista kouluista asuntojen hintojen nousuun.

Palmerin mukaan Saksaan vuosittain saapuvien turvapaikanhakijoiden suuren määrän vuoksi on tärkeää kysyä, mitä se merkitsee maalle. Hän viittaa siihen, että tulokkaiden kotouttaminen on ollut heikkoa ja että Saksan sosiaaliturvajärjestelmälle on asetettu suuria vaatimuksia.

”Sitten meillä on vähän uusia työntekijöitä ja paljon sosiaaliavustuksia saavia”, Palmer varoitti.

Palmer sanoi, ettei hän näe kriisiin ”mitään ratkaisua”. Vihreiden pormestari on jo pitkään arvostellut Saksan maahanmuuttopolitiikkaa, mutta joukkokarkotusten ja kansalaisuuslakien tiukentamisen kaltaiset ehdotukset saattaisivat vahingoittaa hänen imagoaan. Toistaiseksi hän näyttää tyytyvän haukkumaan siirtolaiskriisiä etäältä ja esittämään epämääräisiä varoituksia ilman konkreettisia kehitysehdotuksia.

Muut puolueet, kuten Vaihtoehto Saksalle (AfD), ovat esittäneet erilaisia toimia siirtolaisvirtojen vähentämiseksi, mukaan lukien Saksan rajojen sulkeminen. Vaikka puolue onkin suosittu, sillä on vain vähän poliittista valtaa. AfD:n johtaja Alice Weidel sanoi, että rajojen sulkeminen on ensiarvoisen tärkeää Saksan sosiaalijärjestelmän suojelemiseksi. Hän näkee ”kiistattoman hälytyssignaalin hyvinvointivaltiolle”. Vastauksena vasemmistohallituksen ehdotukseen, jonka mukaan kaikilla Saksan asukkailla, myös Saksan maahanmuuttajaväestöllä, pitäisi olla mahdollisuus perustuloon, Weidel sanoi, että se vain lisäisi uusien tulokkaiden määrää. Hän totesi, että jo nyt on olemassa perusteltuja huolenaiheita siitä, että maahanmuuttajat turvautuvat hyvinvointivaltioon sen sijaan, että tulisivat työmarkkinoille.

Helmikuun lopussa Tübingenin Vihreiden pormestari Palmer viittasi Saksan ”epäonnistuneeseen” maahanmuuttopolitiikkaan sen jälkeen, kun uutisoitiin, että Lörrachin kaupungin vuokralaiset oli pakotettu muuttamaan kodeistaan pois siirtolaisten tieltä, mikä on nähty myös muissa kaupungeissa, kuten Berliinissä. Palmer käytti tapausta esimerkkinä siitä, miten saksalaiset voivat nopeasti kääntyä maahanmuuttajia vastaan.

”Se voi auttaa pakolaisten majoittamisessa, mutta vaarantaa yhteiskuntarauhan. Emme saa tehdä niin”, Palmer kirjoitti Lörrachin pormestarille Jörg Lutzille.

Toistaiseksi vuosi 2023 ei näytä juurikaan merkkejä siitä, että siirtolaiskriisi olisi hellittämässä. Itse asiassa Saksassa vastaanotettiin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 80 000 turvapaikkahakemusta, liittovaltion maahanmuutto- ja pakolaisviraston mukaan, mikä on 80 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Saksaa tällä hetkellä hallitseva vasemmistokoalitio pyrkii hyväksymään laajamittaiset maahanmuuttouudistussäännöt, jotka johtaisivat siihen, että lähes kahdesta miljoonasta maahanmuuttajasta tehtäisiin Saksan kansalaisia, kansalaisuutta koskevia vaatimuksia lievennettäisiin ja kansalaisuus voitaisiin saada viiden vuoden oleskelun jälkeen nykyisen seitsemän vuoden sijasta.

Lähde: Remix

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kyllönen

Historiansa häpeän takia Saksa tekee itsemurhaa.
Huono puoli että ovat levittäneet sen koko eurooppaan.
Jos joku haluaa vetää tappavia tabuja niin miksi sallitaan että koko taloyhtiö joutuu niitä vetämään?

John Quiman

Puhuvat, että Saksa on tehnyt tilinsä selviksi menneisyyden kanssa. Jos on tehnyt tilit selviksi, ei se menneisyys enää vaivaa, vaan on ihan vapaa luomaan hyvää tulevaisuutta hyvällä omallatunnolla.

Saksaa ja saksalaisia on voittajien taholta syyllistetty aika voimakkaasti jo vuosikymmeniä. Kirsikkana kakun päällä on ollut erään uskontoon perustuvan kansan pitkäaikainen rahastus synninpäästön ehtona, eikä siitä meinaa tulla loppua. Vaikuttaa hyväksikäytöltä ja kirstämiseltä.

Sinänsä epäloogista syyllistämistä, että eivät lapset ole olleet ennenkään vanhempiensa tai vielä vähemmän esivanhempiensa rikoksiin syyllisiä, eivätkä ne ole lasten tai lastenlasten vastuulla. Länsimaiseen oikeuteen kuuluu, että jokainen vastaa omista teoistaan. Tässä jutussa on kuitenkin harrastettu syyllistämistä sukupolvien päähän.

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen, kun Saksalle oli asetettu rajut rauhanehdot, totesi Churchill, että jos Saksa tuosta vielä nousee, pitää se seuraavalla kerralla tuhota niin, että se ei enää ikinä nouse. Kyse oli silloin Saksan merkityksestä maailmankaupassa, jossa Britannia oli merkittävä tekijä. Tiedä onko tämä missään tekemisissä Saksan nykyisen alennustilan kanssa, mutta kuka tietää, jos olisikin.

Ilkka

Asiasta on käytävä rakentava keskustelu taloyhtiön kokouksessa, mutta ikävä kyllä taloyhtiöllä ei ole velvollisuutta kokousten pitämiseen.

Ilkka

Oikein tässä pitää ääneen ihmetellä miten kirjanoppineet ja fariseukset oivaltavat yhtälön mahdottomuuden vasta nyt, kun tavalliset kaduntallaajat ovat tieneet sen aikaa sitten. Työntekoa pelkäävä, ja sosiaaliturvan varaan elämänsä perustava etnisyyksien kirjo ei ole missään tuottanut potenttiaalista hyvää. Kun lapiokammo ja kuokkaihottuma yhdistyy, on pään muoto normaalisti soikea ja puhekielenä äbläwäblä. Uskontona islam ja äänetyskäytös suosii vihreä tai punavihreää siirtymää, koska ne lupaavat yhä lisää vastikkeetonta hyvää jakamattomien ihmisoikeuksien nimissä. Kun tämä sosiaaliluokka nousee suureksi, menee talous nutulleen. Eihän se voi millään kestää kun lähtökohtana on että jokainen tuo osansa yhteiseen kakkuun, eikä pelkästään kuori kermaa kakun päältä.

Eurooppalainen sosiaaliturva luotiin olemaan sen luoneiden kansojen eräänlainen hätävara pahoille päiville. Nyt kun ikuisen pahan päivän mukanaan tuovat etnisyydet päästetään naukumaan osaa tarjonnasta, ei vaatimuksille tule loppua. Ja mikä typerintä, tähän ei mikään kansainvälinen sopimus velvoita, se on vain tietyn värisen politiikan tulos ihan joka paikassa. Olkaa hyvä ja menkää sinne mihin nuoli osoittaa. ➡ 🚽

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka
John Quiman

90-luvulla vitsailin, kun asuin Ruotsissa ja näin sossujonojen kasvavan tietyn maahanmuuton kasvaessa, että Suomen pitää helpottaa maahantuloa ja kasvattaa sossuetuja, jotta pärjäisi kilpailussa elättien hankinnassa. Vitsailin siis. Myöhemmin järkytyin, kun näin suomalaisten tekevän juuri sitä ja kasvattavan haitallista maahanmuuttoa. Toivottavasti minun vitsailuni ei ollut syy siihen muutokseen Suomessa. Jos oli, haluan viestittää vihervassuille, että hei, se oli vain vitsi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka

Meillä insinööreillä ei ole huumorintajua.

Ilkka Manttari

Saa kyllä olla aika virtuoosi että tästä tilanteesta huumoria vääntää.

John Quiman

Huomattakoon, että tuo vitsailu oli 90-luvulla, jolloin Suomessa ei ollut vielä varsinaista ongelmaa.

Huumoria voi vääntää mistä tahansa. Kaikessa on jotain, mistä voi löytyä vitsailun aihe. Tosin joissain vitsailuissa saa olla varovainen, koska ihan kaikesta ei ihan kaikille voi vitsailla.

Toni Lajos

Saksasta murjaanien myötä tullut rampa ankka, siitäkin se pahin mahdollinen painos.