Eurooppa Talous Uutiset

Saksassa suuria traktorimielenosoituksia ympäri maata

Traktorimielenosoitus Berliinissä, 18.01.2020 (Saksa). Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 2.0 DEED / Stefan Müller (climate).

Saksassa on alkanut maanviljelijöiden lakko: dieselin korkeaan hintaan kyllästyneet yrittäjät aikovat tukkia teitä pitkin maata protestoidakseen asiaa. Maanantaista alkaen maanviljelijät haluavat lamauttaa Saksan liittotasavallan.

Tämän viikon maanantaista alkaen maanviljelijät ja heidän tukijansa haluavat lamauttaa Saksan. Pelkästään 8. tammikuuta on suunniteltu lukuisia toimia koko maassa. Toimet jatkuvat vähintään koko viikon.

Vaikka maanviljelijöiden ruoskimisesta vastaava hallituskoalitio on peruuttanut osan maanviljelijöille tehtävistä leikkauksista, maanviljelijäliitot ja heidän tukijansa pitävät kiinni suunnitellusta valtakunnallisesta toimintaviikosta 8. tammikuuta alkaen vastalauseena hallituksen politiikalle.

Maanantaista lähtien on tarkoitus järjestää päivittäin erilaisia protestimuotoja kaikissa osavaltioissa, kuten katuesteitä, mielenosoituksia, kokoontumisia, tiedotustoimia ja muita protestimuotoja. On kuitenkin odotettavissa myös useita spontaaneja ja pieniä kokoontumisia.

Ensimmäiset traktorien ja rekkojen kolonnat saapuivat jo sunnuntaina Berliiniin ja kokoontuvat muun muassa 17. kadulle Brandenburgin portin edustalle. Bild-lehden mukaan turvallisuuspiireissä olevat asiantuntijat odottavat ”mahdollisesti suurinta sodanjälkeistä mielenosoitusta”. Medioiden mukaan mielenosoittajat ovat suunnitelleet tukkivansa liikenteen hermokeskuksia.

Kyseessä on viime vuosina maailmalla kasvamaan päin ollut suoremman toiminnan mielenosoittamisen muoto ihmisten huomattua, että perinteiset mielenosoitukset harvoin kiinnostavat päättäjiä. Tukkimalla tiet ja vaikuttamalla suoraan talouteen, voivat maanviljelijät saata äänensä paremmin kuuluviin.

Lähde: Junge Freiheit

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Muuallakin Eurooppassa ovat jotkut hallitukset ”ilmastohätätilan” varjolla pyrkineet vaikeuttamaan maanviljelijöiden toimintaa jopa niin, että haluavat saada maatilat lopettamaan. Ruoan tuotantoa pyritään heikentämään, mutta miksi ja millä tavoitteilla, on mielenkiintoinen kysymys.

Joidenkin huhujen mukaan jotkut pyrkivät siihen, että ns. maahanmuuttajat saisivat maatilat itselleen. Sitä tuskin perustellaan ilmastolla, mutta ”suvaitsevaisuudella” kyllä. Ei kauheasti yllättäisi, jos tämä olisii ttta, sillä ns. suvaitsevaiset vihaavat kanta-asukkaita ja haluavat antaa Euroopan oikeauskoisille ja muille laittomille maahanmarssijoille.