Kolumnit Kotimaa Politiikka

Sananvapaus on kuollut – ja demokratiaa meillä ei ole

Kuva: Kansalainen

Korkein hallinto-oikeus repäisi ja teki ennennäkemättömän päätöksen: se päätti purkaa Sinimustan Liikkeen puoluestatuksen. Virallisesti kyse on hallinnollisesta erehdyttämisestä, mutta jokainen meistä tietää, että kyse on sataprosenttisesti sananvapausasiasta, jossa väärämieliselle puolueelle ei anneta oikeutta osallistua vaaleihin demokratian sääntöjen mukaan.

Jo puoluetta rekisteröitäessä sen ohjelmaa tutkittiin oikeusministeriön omien virkamiesten julkisuuteen antamien lausuntojen mukaan tarkemmin kuin puolueiden hakemuksia keskimäärin tutkitaan. Puolueeksi rekisteröitymisen jälkeen ”joku” eli puoluetta poliittisesti vastustavat tahot keksivät, että riittävän kovalla annoksella virkamiesjargonia Sinimusta liike saadaan poistettua puoluerekisteristä.

KHO:n päätös tuli päivää ennen kuin eurovaalien ehdokaslistat lyödään lukkoon. Kyseessä on varmasti sattuma! Tällä aikataululla ei ole realistista kerätä edes valitsijayhdistyksen nimiä ehdokkaille. Mitään kulissien takaista ei varmasti ole tapahtunut tässäkään asiassa!

Meille kerrotaan, että jokainen voi osallistua demokraattiseen päätöksentekoon liittymällä puolueeseen tai perustamalla sellaisen. Tämä tosin ei koske nationalisteja.

Meille kerrotaan, että sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusperiaate, joka on jokaisen oikeus. Tämäkään ei koske nationalisteja.

Haluatko Suomen irtautuvan sille haitallisista sopimuksista? Haluatko muuttaa lakeja parlamentaarisen järjestelmän kautta? Nämä eivät kuulemma ole mitään ihmisoikeuksia – ainakaan, jos olet nationalisti.

Perussuomalaisjohtoinen sisäministeriö voisi ainakin nyt alkuun kommentoida, onko kyseessä sananvapauden kannalta toivottava päätös, sillä perussuomalaiset ovat markkinoineet itseään sananvapauskysymyksillä.

Nina Metsälä, Sinimusta Liike

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Arto

Oletko nähnyt TV:ssa tai valtalehdistössä ainoatakaan oikeaa keskustelua, jossa ovat mukana sekä nykymenoa kannattavat ja sitä kritisoivat.
Isona otsikkona sananvapaus liittyen Ukrainan/Venäjän ja Israelin/palestiinalaisten tilanteeseen suhteessa Suomen kansalaisten oikeiksiin ja elinoloihin.
Uskallan väittää, että Suomessa on suuri joukko ihmisiä, jotka ovat hyvin kriittisiä Ukrainan tukemiseen samalla kun suomalaisilta leikataan hyvinvointia. Kaikki suomalaiset ovat sodan tukemisen maksumiehiä.
Kuinka moni muistaa, että Ukrainassa vaaleilla valittujen oppositiopuolueiden toiminta on tällä hetkellä kielletty. Tähänkö ollaan Suomessakin menossa? Ettei vaan kriittiset mielipiteet pääse julkisuuteen.
Kritiikki ei välttämättä tarkoita asian tuomitsemista. Se voi olla, ja hyvin usein onkin kyseenalaistamista.
Evp. tutkijana pidän erittäin tärkeänä että voisimme kuulla osapuolia tasapuolisesti ja muodostaa oman mielipiteemme puolueettoman tarkastelun pohjalta ilman että tieto täytyy itse kaivaa jostain koska julkisesti sitä ei kerrota. Näin ajattelee varmaan moni muukin.

Ruoste Iskee

Minä en ikinä ole halunnut että Ukrianaa autetaan rahalähetyksillä, kuten Suomi päätti pääosin persujen aloittamana. Mitä se auttaa että miljardeja suomesta mätetään korruptoituneeseen maahan mikä ei kadonnut mihinkään vaikka sota puhkesi. Auttaa pitää, mutta lääkkeillä, vaatteilla, ruualla, jne. Mutta ei koskaan aseilla, ammuksilla tai muilla tappamiseen kohdistuvilla tarvikkeilla. Se kun jokaisen järkevän ajattelun mukaan tekee ”auttajasta” sotaan osallistuvan maan. Saman voi kääntää näin. Kadulla seisoo mies joka haluaa ampua jonkun, mutta ei voi tehdä sitä kun ei ole ammuksia, eikä asetta. No, sitten siihen kävelee joku joka antaa murhaa hautovalle aseen täyteen ladattuna, jota mies sitten käyttää ja ampuu jokun onnettoman päiviltä. Sitä suomi tekee ja muut maat jotka sotatarvikkeita Ukrainaan mättää.

Marko Kristian

No se ei ollut yllätys, yritetäänhän Saksassakin esimerkiksi kieltää AfD joka on ollut toiseksi suurin puolue koko maassa.
Eihän globalisteille ja EU uskovaisille sovi että vastustajat voivat demokraattisesti ”uhata demokratiaa”..