Kotimaa

Sapeli 23 -taisteluharjoituksessa Länsi-Uudellamaalla ja Satakunnassa yli 3000 osallistujaa

RK 95 TP -rynnäkkökivääri suomalaisella sotilaalla. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0)/ Santeri Viinamäki.

Noin 3 300 henkilön harjoitus käynnistyy sunnuntaina Niinisalon ampuma- ja harjoitusalueella. Kaartin jääkärirykmentin johtama, 26.11.–1.12.2023 järjestettävä Sapeli 23 -harjoitus on tammikuussa aloittaneiden varusmiesjohtajien sekä viime heinäkuussa palveluksensa aloittaneiden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten loppusotaharjoitus.

Harjoitus näkyy sunnuntaina ja maanantaina tieliikenteessä. Puolustusvoimien tiedotteessa tiellä liikkujia kehotetaan varautumaan tavanomaista hitaampaan matkantekoon Satakuntaan siirtyvien sotilasajoneuvojen vuoksi. Harjoitukseen suuntaavat ajoneuvot liikkuvat maanteillä enimmillään kahdeksankymmenen kilometrin tuntinopeutta.

Moottorimarssit näkyvät sunnuntaina ja maanantaina muun muassa kolmostiellä Helsingin, Tampereen ja Parkanon välillä, tiellä 23 Parkanon ja Niinisalon välillä sekä tiellä 261 Ikaalisten ja Niinisalon välillä.

Harjoitukseen osallistuvista 3 300 henkilöstä yli 2 000 on varussotilaita. Reserviläisiä osallistuu noin 750, ajoneuvoja noin 600. Joukot harjoittelevat muun muassa Sastamalassa, Ikaalisissa, Jämijärvellä, Kankaanpäässä, Helsingissä, Hangossa ja Karviassa.

Harjoitusjoukkojen koulutuksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, joista voi aiheutua melua harjoituskohteiden lähistöllä, Puolustusvoimat kertoo.

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

En kovin tykkää tästäkään. Kaikki tää ois paljon parempi jos sillä puolustettaisiin Suomea.
Mutta eihän me Suomea puolusteta kun päinvastoin haluavat eroon kansallisvaltioista.
60-vuotiaaksi asti tässä joutuu kertaamaan, ne ei vaan ymmärrä että jos 20-vuotiaana oli hyvä viestimies, niin 40-vuotta ja 100 kiloa myöhemmin ei välttämättä ole enää siihen sopiva 😀