Muu maailma Politiikka Rikos

Saudi-Arabia teloitti 81 ihmistä suurimmassa joukkoteloituksessa vuosikymmeniin

Saudi-Arabia on teloittanut 81 ihmistä yhden ainoan päivän aikana, mikä on suurin joukkoteloitus, jonka valtakunta on toteuttanut modernin historiansa aikana. Teloitus pantiin täytäntöön viime lauantaina.

 

Lukumäärä jätti varjoonsa ne 67 teloitusta, jotka raportoitiin maassa vuoden 2021 aikana, ja 27 teloitusta vuoden 2020 aikana.

Rikokset vaihtelivat militanttiryhmiin liittymisestä aina ”poikkeavien uskomusten” harjoittamiseen, kertoi kuningaskunnan sisäministeriö lausunnossaan.

Ministeriö ei kertonut, miten lauantaina tapahtuneet teloitukset pantiin täytäntöön.

Kuningaskunnan mukaan teloitettujen joukossa oli myös al-Qaidan ja niin sanotun Islamilainen valtio -ryhmän jäseniä sekä Jemenin huthi-kapinallisten tukijoita, joista jälkimmäiset ovat käyneet katkeraa sotaa Saudi-Arabiaa vastaan yli kuusi vuotta.

Joukkoteloitukset herättävät todennäköisesti jälleen huomiota Saudi-Arabian ihmisoikeustilanteeseen aikana, jolloin maailmanvallat ovat keskittyneet Venäjän hyökkäykseen Ukrainassa.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat syyttäneet Saudi-Arabiaa poliittista ja uskonnollista ilmaisua rajoittavien lakien täytäntöönpanosta ja arvostelleet sitä kuolemanrangaistuksen käyttämisestä myös alaikäisiin syytettyihin.

”Saudi-Arabian kuolemanselleissä on mielipidevankeja ja lisäksi lapsia, jotka on vangittu sekä muita vangittuja, joita syytetään väkivallattomista rikoksista”, kuolemanrangaistuksen vastaisen järjestön Reprieven apulaisjohtaja Soraya Bauwens sanoi lausunnossaan.

”Pelkäämme heidän kaikkien puolesta tämän brutaalin rankaisematta jätetyn väkivallan teon jälkeen”, hän lisäsi.

Saudi-Arabia kiistää syytökset ihmisoikeusrikkomuksista ja sanoo suojelevansa kansallista turvallisuuttaan lainsäädännöllään.

Saudi-Arabian uutistoimiston mukaan syytetyillä oli ”oikeus asianajajaan ja heille taattiin kaikki Saudi-Arabian lain mukaiset oikeudet oikeusprosessin aikana”.

Syytetyt teloitettiin sen jälkeen, kun heidät oli todettu syyllisiksi ”useisiin kauhistuttaviin rikoksiin, joiden seurauksena suuri määrä siviilejä ja poliisiviranomaisia kuoli”, Saudi-Arabian uutistoimisto kertoi.

Uutistoimisto lisäsi: ”Kuningaskunta ottaa jatkossakin tiukan ja järkkymättömän kannan terrorismia ja koko maailman vakautta uhkaavia ääri-ideologioita vastaan.”

Teloitusten määrä ylitti jopa tammikuun 1980 lukumäärän, jolloin 63 militanttia teloitettiin, koska he olivat vallanneet suurmoskeijan Mekassa, Saudi-Arabian pyhimmässä kaupungissa ja pyhiinvaelluspaikassa, vuonna 1979.

Kuningaskunnan viimeinen joukkoteloitus tapahtui tammikuussa 2016, jolloin teloitettiin 47 ihmistä. Näiden joukossa oli myös merkittävä opposition shiiapappi, joka oli järjestänyt mielenosoituksia.

 

Lähde: Yahoo News

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lieväasteinen

”Kivoja” šariahetkiä…

erkkielukka

Liian vähän, mutta hyvä alku. 6-nollaa perään kuukaudessa päästään p…..lijöistä.

murre riepunen

Siellä taisi mennä tiettyyn ryhmään ” suuntautuneetkin ” toisin kuin meillä, heidät nostetaan täällä kansankunnan kaapin päälle, jossa heille avautuu koko loppuelämän valokeilassa paistattelu, juonto tehtäviä, mallin antoisa ura, myös politiikan säkenöivä latu aukeaa jne.

Noita riittää

Niin, minä olen aina ihmetellyt että miksei ne mene Saudeihin. Sielä kun on ne ilmastoidut teltatkin kolmelle miljoonalle pyhiinvaeltajalle. No, se johtuu ihan siitä että jos on kuulunut ISIS:iin niin henki lähtee.

Ja niinkuin todettua, terroristit tulee tänne jossa ne on kunniakansalaisia ja kultamunia.

juha II

Kun maassa on laki ja järjestys, silloin eivät vain kuole uhrir vaan myös rikollisekin aina terroristeihiin asti.

Oletettavasti teloitetut olivat maan kansalaisia, joten heillä täytyi olla tiedossa, mitä koraanin kirjaimellinen tulkinta tarkoittaa kun rikoslakia luetaan niin kuin se seisoo!

Kun asut täydellisessä muslimimaassa. Silloin on vain syytä olla itsekin täydellinen muslimi. Tämän kaiken ohella on muistettava ettei pyllistä kuningashuoneelle. Ja jos on pakko. Tee se pimeässä, sillä Allah eikä kuningashuone näe pimeällä!

Ilkka Forsten

Niin kauan kun hoitelevat omiaan, niin ei kiinnosta. Sitten kun alkavat kuvittelemaan että samat lait pätee euroopassa yleisesti, alkaa tulemaan pataan.

Kata

Tähän ei ole sanoja tähän kauheuteen..tai olisi toki mutta koska..you know…. 🙁

ike

Se on sitä Islamilaista sivistyneisyyttä. Olemme maailman suurin uskonto joten olemme aina oikeassa.

Kata

Sepäse!

Jane Tarzan

Kaikki menee kunhan pumppaavat sitä öljyä joelle.

Ps houtheja murhattu saudien toimesta ja usan tukemana jo n 400000. Ei pieni luku.

Ilkka Forsten

” Jokeen ” ei saa pumpata öljyä, se on ympäristörikos.

Kata

😀