Kulttuuri Muu maailma Uutiset

Stonetoss comicsin NFT-kokoelma joutui sensuurin kohteeksi

Kuva: Stonetoss comics

Poliittisesti epäkorrekteista, valtavirtaisen hegemonian ilmentymiä kuten ”Woke-kulttuuria” ja niihin liittyviä kaksoisstandardeja osuvasti kritisoivista sarjakuvistaan tunnettu Stonetoss Comics julkaisi lauantaina marraskuun 20. päivänä ”Flurks” nimisen NFT-kokoelmansa myytäväksi suosituissa Rarible ja OpenSea -kauppapaikoissa. Kokoelmaan kuului noin 5000 erilaista NFT-taideteosta, jotka myytiin nopeasti loppuun alle puolessa tunnissa, ehtien tuottaa sarjakuvapiirtäjälle yhteensä lähes kahden miljoonan yhdysvaltain dollarin arvosta kryptovaluuttaa.

Vaikka kryptovaluuttojen ja muiden lohkoketjutekniikkaan perustuvien innovaatioiden ympärille muodostunut kansainvälinen yhteisö painottaa usein vapautta sensuurista ja keskitetystä vallankäytöstä, sekä Rarible että OpenSea kuitenkin näyttivät nopeasti ovea Stonetossille kieltäen Flurks-NFT’eiden myynnin alustoillaan. Vaikka tapahtumat ovat kuohuttaneet kryptomaailmaa ja olleet sen puhutuimpia aiheita viimeisten viikkojen aikana, eivät edellä mainitut kauppapaikat ole toistaiseksi suostuneet perustelemaan toimiaan tai antamaan muitakaan kommentteja aiheesta Stonetossille tai tapauksesta uutisoinneille kryptomaailmaan keskittyneille tai konservatiivisille vaihtomedioille kuten Breitbart Newsille.

Muun muassa NFT Evening -sivusto painotti artikkelissaan sitä, että lohkoketjutekniikan, kryptovaluuttojen sekä digitaalisen NFT-taiteen taustalla oleva nimenomainen perusidea on yksittäisistä vallankäyttäjistä ja sääntelystä riippumattomana toimivan ympäristön luominen.

Kyseessä ei ole ensimmäinen tapaus, jossa lohkoketjuteknologian hyödyntämistä on pyritty estämään poliittisin perustein. Muun muassa suurimpiin kryptovaluuttojen vaihtopalveluihin kuuluva Coinbase on vuonna 2017 jäädyttänyt käyttäjätilejä, jotka ovat yrittäneet siirtää kryptovaluuttaa Daily Stormer -sivuston lahjoitusten keräämistä varten ilmoittamiin lompakko-osoitteisiin. Kuvatun kaltaiset toimenpiteet ovat kuitenkin kierrettävissä helposti lähettämällä valuuttaa käyttäjän itse hallinnoiman lompakon kautta haluttuun osoitteeseen.

NFT:t (Non Fungible Token) ovat tyypillisesti kuvia tai videoita tai muita tiedostoja, joiden yksilöllisyys, omistajuus ja ”aitous” on tallennettu lohkoketjuun, ja ne toimivat samankaltaisesti kuin vaikkapa perinteisten taulujen aitoussertifikaatit taidekeräilijöiden keskuudessa. NFT:n erottaa kryptovaluutasta sen olemus yhtenäisenä, yksilöllisenä kokonaisuutena, eikä NFT:tä voi pilkkoa osiin samalla tavalla kuin yhden bitcoinin voi jakaa 0.5 btc:hen ja niin edelleen. NFT-muodossa olevien taideteosten kauppa on yleistynyt ja kasvanut viimeisen kahden vuoden aikana voimakkaasti.

 

 

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sander Klakegg

Jag tror att NFT alltmer glöms bort och att de som började arbeta med kryptovalutor enbart på grund av NFT långsamt inser att de måste utvecklas ytterligare om de vill stanna kvar på området under lång tid. Jag rekommenderar att du läser här om handel och handelsrobotar i synnerhet. Extra kunskap skadar aldrig.

juha II

Turha kait enää kehua kyseistä tuotantoa kun se kerran laitetaan banniin!

Olen joskus seurannut kun vastaan on tullut eri vaihtoehtomedioiden julkaisuissa lähinnä meemeinä.

Tyypillisen raukkamaista toimintaa globalisti-kommunisteilta. Enää ei puutu kuin laiton ja syvästi kaikkia ihmisoikeuksia rikkova elinkauppa niin tekijöillä kuin lukijoillakin!
Tämähän Kiinan ”meininki” on globalisti-kommunistien märkä uni, josta unelmoivat runkkuringissään!!!

Uusimmat uutiset