Kotimaa Politiikka Talous

Suomalaisille kansalaisjärjestöille kehitysyhteistyörahoitusta haavoittuvimmassa asemassa olevien oikeuksien vahvistamiseen

Kuva: Ulkoministeriö.

Ulkoministeriön kehitysyhteistyörahoituksella suomalaiset kansalaisjärjestöt kumppaneineen edistävät köyhyyden poistamista, eriarvoisuuden vähentämistä ja ihmisoikeuksien toteutumista. Ulkoministeriö on myöntänyt valtionavustusta suomalaisten kansalaisjärjestöjen kehitysyhteishankkeisiin noin 21 miljoonaa euroa vuosille 2023–2026, kerrotaan Ulkoministeriön julkaisemassa tiedotteessa.

Myönnettävä hanketuki on osa kansalaisyhteiskunnan kehitysyhteistyöhön suunniteltua kehitysyhteistyömäärärahaa, jolla edistetään Suomen kehityspolitiikan tavoitteita. Rahoitusta myönnetään 31 suomalaisen kansalaisjärjestön 51 hankkeelle. Näistä valtaosa toteutetaan vähiten kehittyneissä maissa ja hauraissa valtioissa, Afrikassa ja Aasiassa.

Hankkeet tukevat paikallisten kansalaisyhteiskunnan toimijoiden tavoitteita, kapasiteettia ja vaikuttamistyötä. Hankkeita toteutetaan etenkin maissa, joissa kansalaisyhteiskunnan tila on merkittävästi kaventunut.

”Itsenäinen ja monimuotoinen kansalaisyhteiskunta on yksi demokratian peruspilareista. Kansalaisoikeuksien turvaaminen on tärkeä ja keskeinen osa Suomen kehitysyhteistyötä”, toteaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Rahoitettavat hankkeet edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja periaatetta, jonka mukaan ketään ei jätetä kehityksestä jälkeen. Hankkeissa keskeistä on vahva ruohonjuuritason toiminta syrjäisillä ja köyhimmillä alueilla.

Järjestöjen työllä vahvistetaan muun muassa etnisten vähemmistöjen, syrjäytyneiden nuorten, vammaisten naisten ja koulupudokkaiden oikeuksia. Hankkeet pohjautuvat järjestöjen erityisosaamiseen ja sisältävät laajaa yhteistyötä eri kumppanien, esimerkiksi viranomaisten ja oppilaitosten kanssa. Järjestöjen hankkeet mm. parantavat vammaisten lasten ja nuorten oppimismahdollisuuksia, sekä edistävät nuorten ammattikoulutusta ja yrittäjyyttä. Hankkeissa vahvistetaan naisten ja tyttöjen toimeentuloa, lukutaitoa ja osallistumista.

”Kansalaisjärjestöjen hankkeilla on tärkeä rooli myös toimeentulon ja ruokaturvan parantamisessa alueilla, jotka kärsivät eniten ilmastonmuutoksesta ja nykyisestä globaalista tilanteesta. Järjestöjen työllä vahvistetaan paikallisten yhteisöjen mahdollisuuksia ilmastokestävän maatalouden ja yrittäjyyden edistämiseen. Haluamme tukea paikallisia ratkaisuja ja kumppanuuksia, joilla edistetään kestävää kehitystä”, Skinnari sanoo.

Lisätietoja:

Tiina Kajakoski, yksikönpäällikön sijainen, ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston kansalaisyhteiskuntayksikkö, puh. +358 295 351 570

Myönnetyt hanketuet kansalaisjärjestöille:

Liite: Hanketuen hakukierros 2022, myönnöt vuosille 2023-2026 (PDF).

Ulkoministeriö

46 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kata

No nyt vasta katoin tuon linkin…Somalia..nuorten voimaannuttamishanke…597145 juuroa ja nuo kaikki muut ei herseenper**ja sama englanninkielisille mutta summa jo 614711 ja kaikki nämä voimaannuttamiset ja kuten nuorten yrittäjyys-ja työllisyyshanke..Somalia 727894 ja voimatytöt Nepalissa..448800…ei mie en kestä tätä mielipuolisuutta!
Voi ”#¤%¤¤#”#¤&/&/(/&&%&

Jussiboy

Mikä nyt niin jurppii? Tehän olette kokoajan hokeneet, että apua pitää suunnata paikan päälle ja nyt kun niin tehdään, niin aina vaan jurppii. Eikö se ole hyvä, että näin parannetaan oloja siellä, ettei tarvitse lähteä etsimään parempaa elämää vaan sitä voi elää omassa kotimaassaan. Minä en kestä tätä teidän mielipuolisuutta.

ike

Ei sitä tarvitse suunnata edes paikanpäälle kuin suurien katastrofien yhteydessä, jos silloinkaan.Eiköhän tuolla Somaliassakin olisi jo syytä oppia elämään omillaan. Tuossa aika hyvä tuokio taloudesta: https://www.youtube.com/watch?v=fp-5M7hOcOs

Kata

Lue tuo Iken vastaus.Ei jaksa näin helteellä alkaa kertomaan mistä onkaan kyse.Kato video.Ota jäätelöä.Istu ja ihmettele.
Oloja on parannettu 70 vuotta about…joojoo.Ghanan pressa kertoo sulle…

https://www.youtube.com/watch?v=8zqScRa_Ypw

Pesunkestävä keeneri

🥱 hoh hoijaa, trolli vaihtaa sitte palstaa…

Hh1488

Rikö Suomi vois vaikka jakaa kaikki valtion rahat afrikkaan.mitå niitä tänne suomalaisten hyväksi käyttämään, kun voi antaa paikalliselle sotapäälikölle.

ike

No ei kai voisi koska yksi korruptioporras jäisi välistä pois. Älä unohda kotimaista byrokraattia, en nyt siis puhu konttoritytöistä vaan näistä organisaattoreista.

parvekkeen lennonjohtaja

Afganistan oli hyvä esimerkki siitä mikä on ”tuotteistettujen” länsiarvojen ja aineellisen avun viennin hyötysuhde.

Ilkka Forsten

Niin, tyttökoulusta tuli bordelli, mutta toki siinäkin on puolensa, vaikka meillä ei bordelleja pidäkään olla kun RKP:n Henriksson saa hepulin jos käy ilmi että luonto ajaisi tikanpojan puuhun.

juha II

”Hankkeilla” on paha kaiku mennä jonnekin sinne, jossa ei ”kohdeyleisöä” edes ole ellei kyse ole seksuaalivähemmistöistä ja ”suomalaisista”, jotka *”Ovat tasa-arvoisempia kuin toiset”!

*Geoge Orwell (1903-1950) ”Eläinten vallankumous”.

Ilkka Forsten

Demarien vaalipropagandapläjäys vuosimallia 2022. Höttöä höttöä höttöä, rahaa afrikkaan ja lisää höttöä…

Kata

Totta!Ja tässäpä yksi woke joka olisi voinut olla hankkiutumatta raskaaksi..kammottavaa!Elämme todella sairasta aikaa.Voi lapsiparkaa…
Höttöpäitä kaikki tyynni!

https://www.instagram.com/p/CfUdyBXunbt/?utm_source=ig_web_copy_link

Ilkka Forsten

Mummovainaani käytti sanontaa. ” Älä pirukulta vie mua hel*****iin kyl mä itteki tuun ku mun aikani on.”

Kata

😀 Sana hallussa mummolakin!

John Quiman

Että tuossa suuressa pömppäkohdussa oleva lapsi ei ole vielä ihminen? Hän tarkoittanee, että voisi mennä tekemään abortin aina synnytykseen asti.

Itse kukin meistä on ollut aluksi ns. sikiö, joka on ihmisen alku ja muotoutunut ns. vauvaksi kohdussa. Tuon naisen mielestä ilmeisesti vasta syntymähetkellä muuttuu ihmiseksi, vaikka reilusti ennen syntymää siellä on ns. vauva. Kukapa ei olisi kuullut keskossynnytyksistä ja vauvojahan ne ovat tullessaan parikin kuukautta ennen laskettua aikaa.

Monikohan on sitä mieltä, että olisi ihan hyvin voitu kaapia pois kohdusta, eikä synnyttää lainkaan?

En varsinaisesti ota aborttiin isommin mitään kantaa, mutta nuo tuon naisen aatokset abortista ovat aika järkyttäviä.

Muuten voisin sen verran olla mieltä aborteista, että niitä tehdään niin paljon, että abortia ilmeisesti käytetään jälkiehkäisynä, kun ei tullut käytetyksi ehkäisyä. Se on aika outoa peliä.

Vaikkapa Suomessa olisi edullisempaa saada syntyvyys nousuun kuin tehdä suuria määriä abortteja. Joissain tapauksissa abortti on varmaan oikeutettu, mutta ei oikein kuulosta oikealta, että niitä tehdään valtavia määriä länsimaissa ainakin.

Kata

No se Roe v Wade juuri takasi että lapsi voidaan tuhota vaikka olis jo syntymähetki ja joka osavaltiossa…ja tästä raakkui Tuttikin blogissaan että Suomessa ei saa mennä tähän.No meillä on tiukimpia aborttilakeja,12 viikkoa mutta nuo älykääpiöt ei edes ota selvää vaan provosoivat woketoopeja ja taas mennään ja riekutaan ja poltetaan ja silleen..ah ja oh.
Katsoin videon mitä tapahtuu kun se piikki menee pienen sydämeen…ihan kauheaa.

Ja joskus on niin että jos vaikka äidin terveys pettää ja on vaarassa niin päädytään tuohon ratkaisuun mutta mikään ehkäisykeino se ei saa olla!
Näille klimppiaivoille se on sitä.Etteivät siis muuta keinoa keksi, on ne degeneroituneita…

ike

No jotenkin ajatukseni on että olemme tulleet tänne oppimaan. Tuo on melko toisenlainen ajatus kuin se että olemme samanlaisia eläimiä tai kasveja kuin kaikki muutkin tällä planeetalla. No nekin mielestäni ovat tulleet tänne oppimaan. Monia dokumenttteja tutkineena, paljon siis myös valtavirran ulkopuolelta. En nyt oikein tiedä voidaanko ketään t.ppaa, edes planeettaa. Meillä on kaikki mitä me täällä tarvitsemme, täytyy vain ottaa huomioon muitakin ihmisiä. Tuo on se mihin kaikki kaatuu. Meillä tällä planeetalla on uskontoja ja poliittinen järjestelmäiä jotka ei välitä nk. paskaakaan ihmisistä. Luuletteko pääsevänne seuraavalle luokalle.

ike

Sorry meni taas hodotukseen. Mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa.

Kata

Mikähän nyt oli sana…kohta on vain p****** Ja S****** S****** niin. 🙁

Kata

Jännää mutta näen sen kommenttisi vaikka siinä on se keltainen teksti ja kyllä se sana on t***aa varmaankin.
Ja kyllä,oppimassa ollaan.Sitä olen jälkikasvullekin kertonut.

Jussiboy

Katamummokin on woke ja ylpeä siitä. Näköjään.

Kata

😀 Taiat tykätä minusta kun aina juttutuulella? Vai woke päivän paras hömelöys… 😀

John Quiman

Vihervassujen logiikan mukaan, jos jokin teko ei ole aiemmin tuottanut tuloksia, pitää tehdä lisää niitä samoja tekoja.

ike

Vähän vierestä, anteeksi. Kun on nyt näin hyviä 😂 uutisia kuten otsikko väittää niin vähän muuta. Täytyy kertoa, jos ette ole vilkaisseet tekstitelevision uutisia. Lainaus:”Bensiinin hinta laski hieman 95-oktaanisen bensiinin hinta oli viime viikolla keskimäärin 2,55 euroa litralta, kun edeltävällä viikolla siitä maksettiin keskimäärin kaksi senttiä enemmän”. Luulevat kai rauhoittelevansa autoilijoita. Ei vieläkään veronalennusta.No dieselin hinta nousi. Mistä näitä tyhjäpäitä oikein pulppuaa niin uutisointiin kuin hallitukseenkin. Kyllä ne kai pitää meitä täysinä nollina ennenkuin aletaan tekemään jotakin asioille. Ei tämän täydellisen kykenemättömyyden voi antaa jatkua maailman tappiin. Ennen luulin että eivät osaa laskea nyt tuntuu että eivät edes ymmärrä suuruusluokkia.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Ei voikaan..ja tuo vatun ”haavoittuvimmissa asemissa olevat” käy jo suoraan suoneen!Uusi Orwell…2015!Surseenpeti mitä lässytystä!

Mutta tää on suunniteltua.

ike

No jos sanoisin noin, minua sanottaisiin alaliittoteoriitoksi. No en välitä, oikeassa olet.Sinulla on kai kai hyvin tiedossa kuinka paljon yhdysvalloissa palaa, tai muuten tuhoutuu ruoan tuotantolaitoksia. Tämä on suunniteltua. Täytyy olla demari tai muuten vain vihervasemmistolainen (oli pakko laittaa tuo kun kaikki ei ymmärrä että kokoomus ja moni muu nk. oikeistopuolue vaikkapa RKP on vihervasemmistolainen) nennen kuin yrittää kiistää tuon. Nyt jollakin taholla on yritys, ja etuihin sopii että luodaan epävakautta. Aina näistä salaliittoteorioista puhuttaessa sanon ihmisille että menkää vaikka YouTubeen ja hakekaa mistä salaliittoteorioista on tullut totta. En laita tähän linkkejä koska niitä on pilvin pimein. Jos luulette että ajat ovat muuttuneet, olette oikeassa, ovat muuttuneet pahempaan suuntaan. Epäilkää kaikkea, etenkin jos se tulee hallituksen tai valtionhallinnon taholta. Etenkin jos sanovat että rahat eivät riitä suomen kansalaisten palveluihin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Nyt ei ole olemassa enää salaliittoteorioita, ne on salaliittoja.

ike

Eli teorioista on tullut faktaa.

Kata

Kyllä,pahempaan suuntaan on ajat menneet ja nuo karja- ym tuhot on aivan käsittämättömiä.
Ja nyt 50 vainaata rekassa..kuumuuteen on menehdytty ja epäillään ihmissalakuljetusta no sitä tottakai!
https://www.newsmax.com/newsfront/migrant-police-texas-southern-border/2022/06/27/id/1076345/?utm_campaign=later-linkinbio-newsmax&utm_content=later-27879722&utm_medium=social&utm_source=linkin.bio

Joe’s World!(Mutta Venäjälle ei rouva Joe ja tytär päässeet kun pakotteita hahahahah)

Ilkka Forsten

10 % = 90 % Alexander Stubb:n matematiikalla, sori siitä. Niin ja hänestä puuhataan seuraavaa Presidenttiä suomeen.. Voi voi VOI VOI VOI VOI !!!!! Pyöräilevä hamsteri ei ole tehnyt muuta kuin tunaroinut ja ottanut selfietä, jossa istutaan polkupyörän satulassa hetki ennen kuin dynamo vinksahtaa pinnojen väliin.

Kata

Eiks ollu kerran tikkataulunaKIN..? 😀

Matti

Niin Kaikkia Aivopieruja ressaksi aiotaan stöbin lisäks ölli rehtiä pallonpotkija kebuli niin no eipä nykyinenkään häävi ole

Jussiboy

Tässä vähän tietoa bensiinin hinnanmuodostuksesta ja kuka oikeastaan vetää välistä.
Polttoainevero on kiinteä senttiä/litra riippumatta maailmanmarkkinahinnasta vaihdellen muutaman sentin suuntaansa. Toukokuun 28 päivä 2022 vero oli 75 senttiä.Vuonna 2018 barreli maksoi noin 85 dollaria, mittarilla bensa maksoi noin puolitoista euroa, josta valtio otti 19 prosentin arvonlisäveron, noin 30 senttiä. Polttoainevero oli silloin myös noin 75 senttiä/ litra, eli 75 senttiä plus 30 senttiä on yhteensä 1,05 euroa, jolloin koko ketjulle jäi 45 senttiä/litra.Helmikuussa 2022 barreli maksoi 85 dollaria, mittarilla noin 2 euroa/litra. Polttoainevero 75 senttiä, arvonlisävero 19 prosenttia, noin 40 senttiä, on yhteensä 1,15 euroa ja jakelulle jäi 85 senttiä.Toukokuun 28 päivä 2022 barreli maksoin noin 115 dollaria, mittarilla 2,5 euroa, verot 75 senttiä plus 50 senttiä yhteensä 1,25 euroa /litra, jolloin jakelulle jäi toiset 1,25 euroa/litra.Jakeluketjun osuus on kasvanut noin neljässä vuodessa lähes kolmesataa prosenttia. Valtionosuus on vain noin 20 prosenttia.

murre riepunen

Maamme tuhoamisen kärkikaartiin lukeutuva J. Urpulaisen kädenjälki näkyy loistavasti, ei istuvan nukkehallituksen kannata hävetä tekemisiään, kaikki hyvä saatiin tuhottua, moukaroitiin maan rakoon kaikki se hyvä joka vuosikymmenien uurastuksella aikaan saatiin. Kansan hätää ei missään oteta vakavasti, suurin huoli päättäjillä onkin vinoutuneen sukupuoliroolien esille nostaminen, niiden kunnioittaminen, ylvästely homostelulla, ,kaapista ulos tulevien jono on katkeamaton, heti vaaditaan yhteiskunnan ymmärrystä ainakin näkyvää jaksoa Ylen oksettaviin ohjelmiin.

ike

Täytyykö kai todella tulla väkivaltainen vallankumous. Miten Urpilainen on voinut saada tuollaisen aseman, jos siihen ei vastaa demokratia niin mikä siihen vastaa. No diktatuuri. Siis olemme jo siinä, emme demokratiassa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Matti

Moni muistaa urputtaja Juttan verkkosukkia esittelemässä veronmaksajien laskuun hyi selluliitti läjäys nyt entistä enemmän

Eka Kettunen

Eipä ole ollut yhtään uutista, että tämäntyyppisillä rahoituksilla olisi jotain saatu aikaiseksi. Edes kuitteja ei tule paluupostissa siitä mihin rahat on käytetty.

Ilkka Forsten

Putin ei anna kuittia kun myy AK:t Ukrainan varastoista ” veljeskansan ” tarpeisiin.. Niillä sitten keskustelukerho Al – Shabaab suorittaa jotain mikä pitää taas suomen käydä korjaamassa antamalla lisää rahaa AK:n ostoon. Näin haavoittuvassa asemassa olevien määrä ei lopu milloinkaan, mutta joltain loppuu rahat, ja ministeri Skinnari on siitä tuskin huolissaan.

juu

Täällä Suomessa olisi niitä heikommassa asemassa olevia suomalaisiakin, leipäjonot sen kun kasvaa ja jaettava ruoka vähenee.
Miljoonia löytyy kyllä suomalaisten rahoja kehitysmaille ja kehitysmaalaisille, samaan aikaan iso osa suomalaisia näkee jopa nälkää.

Eetu

Hallituksen ministeri (demari) kertoi syyn tähän:

”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista!”

ike

Tuota päätöstä ei varmasti ole kysytty suomen kansalta. Tiedetään että nuo rahat uppoavat suurimmalta osin korruptioon, sekä suomessa että ulkomailla. Noiden järjestöjen taustalta taitaa löytyä pääosin vihervasemmistolaisia toimijoita.

Apinoita

Eiköhän tuonkin 21 miljoonaa voisi pitää kotimaassa niin ei tarvitsisi syksyn budjettiriihessä huutaa kuuden miljoonan kohdalla että:”Mistä rahat? Kertokaa suoraan mistä rahat?”-

KIKKA MOKKELI

Se on sitten kiva lapioida
TOISTEN rahoja ulkomaille! Olikos ns. ”kehitysapu” yht. 1.200.000.000 euroa jo tänä vuonna? Ja siihen päälle nämä pikavippitytön ”OTA 1, MAKSA 3” -idiootit diilit.

Natoon

Ja tuohon päälle punainen risti kerää mummoilta vielä loputkin roposet yhteisvastuukerayksillä ja niistä menee 60% ulkomaiden hyväksi ja 40% kotimaahan. Somaleille näytti menevän eniten vastikkeetonta rahaa äkkiä laskien yli 3,5milj koko 21milj potista. Tony Halme taisi sanoa aikoinaan, että parasta kehitysmaatukea olisi viedä niille kortonkeja.

Ilkka Forsten

Kort Ong, eli lyhyitä onkia…

Kata

😀