Eurooppa Kotimaa Kulttuuri

Suomalaismuusikot vaativat Israelin sulkemista Euroviisuista

Israelin edustaja Netta Barzilai Eurovision laulukilpailuissa Lissabonissa, (Portugali, 2018). Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED / Wouter van Vliet, EuroVisionary.

Useiden suomalaismuusikkojen allekirjoittaman vetoomuksen mukaan Ylen pitäisi painostaa Euroopan yleisradiounionia (EBU) sulkemaan Israel pois Euroviisuista. Perusteena tälle toimii Israelin sotatoimet Palestiinassa.

Artistien mukaan Israel suorittaa jatkuvasti ihmisoikeusrikoksia ja tätä on jatkunut jo vuosikymmeniä, mutta silti maata ei eristetä kansainvälisestä yhteisöstä.

”Tällä hetkellä tilanne Gazassa on täysin kestämätön. Israelin ihmisoikeusrikkomukset ovat jatkuneet vuosikausia ja kärjistyneet sellaiselle tasolle, että maan osallistuminen Euroviisuihin ei tunnu kohtuulliselta”, perustelee eräs allekirjoittaja. ”Israelissa ei tällä hetkellä suhtauduta ihmisoikeuksiin eurooppalaisella tasolla. Sitä on minusta vaadittava”, hän jatkaa.

Vetoomus nostaa esiin, että vuonna 2022 Venäjä suljettiin pois Euroviisuista sen hyökättyä Ukrainaan. Yleisradion luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilén on aiemmin sanonut HS:lle, ettei Venäjää ja Israelia voi jostain syystä verrata toisiinsa tässä suhteessa.

Lähde: HS 

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Tekopyhää pskaa, miten Israel edes liittyy EUROOPAN musiikkiin?
Ei yhtään mitenkään.

John Quiman

Muusikkojen tulisi pysyä musiikissaan. Jotkut heistä jopa osaavat ammattinsa, mutta harvempi on keskittynyt maailman politiikkaan.

Ilkka

Se mitä olen aina mielessäni ihmetellyt, liittyy enemmänkin siihen miksi kyseinen valtio noin ylipäätään on mukana euroviisuissa. Mitä ” eurooppalaista ” lähi-idän valtiolla on tarjolla. He ovat joka käänteessä ilmoittaneet olevansa ihan oma rotu, jolla on täysin omat lait ja asetukset. Miten siis euroopan maiden kisa liittyy sikäläisiin

Muuten on melko yhdentekevää ovatko he mukana vai ei, ja mitä tulee vertaukseen Ukrainan tapahtumien ja nykyisen lähi-idän tilanteen suhteen, niin ne nyt ei ole suoraan verrannolliset keskenään. Lähi – Idän valtio ja sitä ympäröivät arabit on olleet koko ajan sodassa.Ukrainassa ”erikoisoperaatio ” alkoi vasta vajaa kaksi vuotta sitten. Toki molemmissa konflikteissa tavoitellaan ylivaltaa suhteessa toisiin mutta näkisin että ukrainassa rauhakin voidaan saavuttaa, Lähi-Idässä ei. Kun uskonnolliset näkökulmat ovat kiistan yhtenä osana, ja osapuolina on samalla tavalla oman uskonnollisen oikeutuksen käsitteet, on neuvotteleminen mahdotonta. Kipapäitä et pysty ajamaan pois mailtaan, mutta venäläiset voidaan ajaa pois ukrainasta.

Toni Lajos

Ylen kanavat, uutisointi maailman asioista suljettava, höpönassu toimittelijoiden ” työpaikat ” saatettava muutosneuvottelujen piiriin, mitä pikemmin aina paree.