Kotimaa Rikos

Syyte nostettu panttivangin ottamisesta Kulosaaressa ja törkeästä ryöstöstä

Syyttäjä on nostanut syytteen Juha Hurmetta vastaan panttivangin ottamisesta ja törkeästä ryöstöstä. Syyte koskee Kulosaaressa 22.4.2022 tapahtunutta yhdeksänvuotiaan lapsen vapauden riistämistä aamuaikaan tämän koulumatkalla, kerrotaan Syyttäjälaitoksen julkaisemassa tiedotteessa.

Teossa on käytetty henkilöön kohdistunutta vakavan väkivallan uhkaa ja väkivaltaa, esitetty tekstiviestillä uhrin isälle tieto lapsen kidnappaamisesta ja annettu yhteydenottotieto. Uhrin omaisuutta on myös anastettu.

Hurmeen epäillään todennäköisin syin käyttäneen vapaudenriistossa ampuma-asetta uhkauksen tehosteena. Vapaudenriisto on kestänyt useita tunteja, ja uhri on ollut teon aikana nippusitein sidottuna. Uhrille ei ole aiheutunut teosta vakavia fyysisiä vammoja.

Vastaajalla on taustallaan teloitustyylinen henkirikos 2000-luvun alusta (Helsingin käräjäoikeuden tuomio 5.12.2000, R 00/14352). Hänet on tuomittu myös useista petosrikoksista. Viimeisin niistä on Sloveniassa 18.11.2020 tehty petos, jonka täytäntöönpano on siirretty Suomeen.

Vastaaja on kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Haastehakemus on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen 14.7.2022 (syyttäjän diaarinumero R 22/15653). Haastehakemuksen sisältö on salainen.

Pääkäsittelyn aloittamisen tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa. Kyseessä on vangitun juttu, jossa pääkäsittely on aloitettava kahden viikon kuluessa rikosasian vireilletulosta (laki oikeudenkäynnistä rikosasioissa 5 luku 13 §).

Syyttäjänä asiassa toimii aluesyyttäjä Petteri Perälä, Etelä-Suomen syyttäjäalue, puh. 050 520 9280.

Syyttäjälaitos

Kansalainen uutisoi aiemmin tapauksesta: Yksi henkilö on vangittu 9-vuotiaan pojan katoamistapauksessa

18 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
otto suni

Tärkeintä asian kannalta on ilmeisen etninen suomalaisuus muutoin asia ei olisi näin esillä. Kokemäen polttomurha, kurdi yms. eivät herätä oikeuslaitosta, mutta suomalainen kantis, ok!

Tuumailija

Ja vielä kansainvälistä meriittiä kylvänyt, kovan luokan tekijä.
Mutta kurdiaanojen ja muiden ”suomen kansalaisuuden saaneiden” taustojen tutkiminen on epärelevanttia, eikä heitä voi lähettää esim. kotimaahansa vastaamaan rikkomuksistaan, siksi näiltä turisteilta ei saa ottaa sormenjälkiä/dna näytettä.
Sehän voisi paljastaa monestako maasta sos. etuuksia nostellaan ja millä nimillä, tahi mitä rötöksiä on matkan varrella tullut tehtyä.
Kuten Petturi Orpo ilmaisi: …motivaatioiden epäily ja tutkiminen on epäinhimillistä…

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tuumailija
Ilkka Forsten

Li Andersson loisti aikoinaan väittämällä että esimerkiksi hampaista otetut röntgenkuvat, joista voidaan päätellä henkilön todellinen ikä, on KIDUTUSTA ja YK:n ihmisoikeuksien vastainen teko.

Nyt päätinkin hakea taannehtivasti suuria korvauksia vuosien aikana kokemastani KIDUTUKSESTA, sillä purukalustoni, eli tutummin leegot on kuvattu mennen tullen, ja esiintyvät useammalla levykkeellä kuin Marilyn Monreo filmitähteytensä aikoina.

Uskon vakaasti, ja vedoten anderssonin tuomaan näkemykseen, että tulen jo hyvinkin pian saamaan tuntuvat korvaukset niistä KIDUTUKSEN aiheuttamista vaivoista, ja ellen muuten saa mitään, väritän lättyni padawaxilla ruskeaksi ja sanon olevani Syyrilainen Afgaani joka puhuu äidinkielenään yhtä Eritrean lukuisista murteista. Esimerkiksi käyköön ” sine haiste vity, aittis ola huor***a.”

Kata

Voi luoja siis tuollaistakin on Li ehtinyt mankumaan oivoiiii….no onhan häntä taluteltu että jos on ollut herkässä tilassa..haavoittuvainen ja silleen.

Minuakin on siis kidutettu ai hitsinpitsi! 😀 Nää keksii kyllä mitä hulluimpia juttuja nämä wokesiskot-ja veljet.

https://www.instagram.com/tv/CgAJZhEJUo3/?utm_source=ig_web_copy_link

Mutta kun suuri päällikkökin näkee pikku-ukkoja niin mitäpä ei nuoremmat…ei voi kuin hohottaa…

Ilkka Forsten

Li oli jonkin aikaa melkoinen satutäti. Se hetki ajoittui kuin sattumalta vuoteen 2015, mutta sen jälkeen hän ei ole enää tuottanut ihan yhtä höttöistä tuubaa. Itse asiassa, hän on järkiintynyt ja voin sanoa että olemme asioista jopa samaa mieltä, joskaan emme kaikesta. Minä jopa kuuntelin hänen koko linjapuheen omalle puolueväelleen koskien ukrainan tilannetta ja suomen NATO liitännäisyyttä. Se ei ollut huono puhe, päin vastoin hän tunnusti epäkohdat ja myönsi tehneensä aiemmin virhearvioita.

Olkoonkin että emme ole samalla janalla sen suhteen mitä pitäisi tehdä ja miten, niin kunnioitan häntä edellä mainittujen ulostulojen perusteella. Hän uskaltaa sanoa olleensa väärässä, sitä ei vihreiltä kuule koskaan.

ike

Tuo peukku tuli viimeisestä lauseesta, muusta en niin paljoa tiedä koska vuosikausien disinfo jotenkin karisee ajatuksen seurata kyseisen ihmisen ulostuloja.

Kata

Totta näinkin.Vain tuon immeisen tapa puhua kuten viimeksi Purralle huusi ja mekkaloi ja silmät seisoi päässään.
Jotenkin en vain voi uskoa mitä hän suoltaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
ike

Tuo viimeistään näyttää että lapsia ei saisi päästää päättämään asioista, kun nuo monet ajatukset vielä tuossa iässä menevät vähän sekaisin. No valitettavasti meillä on nyt hallitus jossa on vain lapsia, jos ei fyysisesti, niin ainakin henkiseti.

Ilkka Forsten

Ajattelin ostaa ministereille T-paidat joissa lukee rinnassa, ” Anteeksi jos en käyttäydy kuten ikäiseni, sillä en ole aiemmin ollut tämän ikäinen.”

ike

Saattaa olla että joudut luopumaan ajatuksesta kun katsotaan mihin elintarvikkeiden ja polttoaineiden sekä sähkön hinnat nousevat. Toteutuuhan se viheriäisten vaatimus lihan syönnin vähentämisestä näinkin, jotuu kyllä vielä palelemaan öisin Ei tosin koske viherfasisteja koska he ovat aina oikeassa ja ministerinpalkat ovat jotakin muuta mihin me tavikset olemme tottuneet.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Sama Orpo esittää nyt suurella äänellä vastustavansa köyhien verotusta, ja että hän kanta syvää huolta vähätuloisten kotitalouksien selviämisestä kohoavien hintojen paineessa. Kai, siis totta kai Mykkänen oli samasta asiasta kovin huolissaan, mutta hän ilmoitti että köyhyysrajan määrittely on kovin hankalaa, sillä keskiansio on tällä hetkellä noin 3700 euroa / kk sektorilla Hanko – Petsamo, ja jos nyt aletaan antamaan helpotuksia sanotaanko vaikka 3600 ansaitseville, niin siinä ei demokratia toimi.. Herra mykkänen, se ei toimi enää muutenkaan, joten älä länkytä pas****aa siitä että olisit mistään muusta huolissasi kuin siitä että voittaisitte seuraavat vaalit. Niin te voitattekin, ja koska tiedän mitä oikeasti olette, niin siinä tulevassakin hallituksessa istuu vihreät jankuttamassa ilmastohätätilasta. On nimittäin käynyt ilmi että Ville Niinistö on palaamassa päivän politiikkaan, joka tarkoittaa sitä että Ohisalon kyvyt ei ole enää riittävät takaamaan hallituspaikkaa, mutta niinistön jargonilla se onnistuu.

Ennen vihreät oli kokoomuksen puisto osasto, nyt kokoomus on vihreiden vastaava. Niin ja ei kannata unohtaa että kyllä se Sannakin sieltä peliin saadaan, joten ” jakeluvelvoitetta ” pukkaa taas ensikeväänä vaikka sota Ukrainassa olisi enää pelkkä muisto muistojen joukossa. Putteli lopetta sotansa kun saa vielä muutaman hehtaarin pöllittyä, josta seuraa epäilemättä kysymys, voidaanko vielä vedota ukrainan tilanteeseen kun nostetaan energian hintaa, vai pitääkö keksiä uusi mellakka ylläpitään näennäistä uhkakuvaa. Nythän me jo tiedämme ettei mitään ilmastohätätilaa ole olemassakaan, sillä jos olisi, miten sen pystyi siirtämään tuonnemmaksi ilman että keloapinat ei kokisi valtavaa ähkyä. Ja missä luuraa ylipapitar Greta Thunberg, näin meidän kesken tuhnuperän reetta, joka on alituisessa hyperventilaatio tilassa lennellessään ympäri maapallon puhumassa joutavia. Etelänapamantereen yllä on valtava otsoniaukko, se on ilmestynyt sinne ihan kenenkään huomaamatta, mutta nyt kun se huomattiin, sitä voidaan taas kerran käyttää autoilun rajoittamisen perusteena eikö niin ?

Mistä muuten tietää koska on syytä lopetta kaivon kaivaminen ? Siitä että vastaan tulee saparopäinen henkilö joka syö puikoilla raakaa kalaa ja hokee huawei huawei.

ike

Niinistö on jo laskenut niin paljon sammakoita suustaan että luulisi sillä jo maailman pelastuvan.😂

Ilkka Forsten

Ville Niinistön kenties suurin aivopieru kuultiin silloin kun hän väitti silmät kirkkaina, että itämeren suurin saastuttaja on suomi. Hänelle näytettiin sen jälkeen sateliittikuvia joissa näkyi ihan maalikonkin havainnoimana pas****alautta mikä sa alkunsa muuan Nevajoen suulta, siitä itärajan takaa, mutta tästä huolimatta väite meidän syyllisyydestämme pysyi ainoana totuutena.

Kun tämä narratiivi lakkasi toimimasta, oli seuraavana väite jonka mukaan Intian valtameressä lilluvan pas****alautan alkuperä on suomen rannikkoalueet, mistä kulkeutuu valtavasti ravinteita ja mikromuovia maapallon toiselle puolelle.. Haloo… ja tämä tyyppi on siis tulossa päivän politiikkaan kertomaan lisää ” totuuksia ” maapallon tilasta.

Ai niin, muistui vielä mieleen tapaus kun metsästäjäliitto kävi lahjoittamassa niinistölle, ( villelle ) hirvipaistin, josta hän ensin kieltäytyi sanomalla että olen vegetaristi. Sitten hän kuitenkin otti lahjan vastaan, ja ilmoitti että ehkä voin tehdä yhden poikkeuksen ja syön tämän, vaikka se nyt onkin tuotantoeläimestä lähtöisin. Ville hyvä, hirvi EI OLE tuotantoeläin, vai voitko esittää missä on karjatila joka tuottaa hirvenlihaa kauppaan säännöllisesti ?

John Quiman

Saisi kyllä olla tuotantoeläiminä hirviäkin. Itse asiassa muinoin suomalaiset kesyttivät hirviä ja ilmeisesti ratsastivat niillä. Ruotsin kuningas kielsi hirvien kesyttämisen ehkä siksi, että hirvellä ratsastavalla soturilla oli liian suuri etu hevosella ratsastavaan nähden.

ike

Ja tämä kaikki Niinistön suusta, joka ilmoittaa suhtautuvansa asioihin pragmaattisesti, ei ole näkynyt tähän päivään.

Kata

😀 Voi virheet!!!

ike

Orposta voidaan olla montaa mieltä mutta minun mielipiteeni on sama kuin erään taloustieteilijän, häntä ei pitäisi päästää edes hoitamaan nakkikioskia, valtiontaloudesta nyt sitten puhumattakaan.

Kata

Olen niin samaa mieltä.Ja kyllä esim Kalevan jutuissa ihmiset kirjoittavat että jos vaikka Kaleva olisi pj niin usko kokkareihin vois palata…
Rydman ”katosi kuin pie*u saharaan”….ja kettujohtaja päällepäsmärinä erossa.Melkein ihan ajattelen että on sanonut jotain kettuselle….ja happamia oli pihlajanmarjat.

Kansalaisen verkkokauppa