Kotimaa Rikos Uutiset

Yksi henkilö on vangittu 9-vuotiaan pojan katoamistapauksessa

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Helsingin poliisi on aloittanut esitutkinnan tapauksessa, jossa 9-vuotias poika katosi Kulosaaresta perjantaina 22. huhtikuuta 2022. Epäilty on 54-vuotias mies. Poliisi tutkii tapausta toistaiseksi rikosnimikkeillä panttivangin ottaminen ja törkeä ryöstö.

Pojan huoltajat saivat perjantaiaamuna kiristysviestin, jossa ilmoitettiin, että heidän lapsensa oli kaapattu. Tämän jälkeen ilmeni, ettei poika ollut saapunut kouluun. Hän löytyi myöhemmin iltapäivällä fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta osa hänen omaisuudestaan oli viety.

Poliisi epäilee, että 54-vuotias mies kaappasi pojan koulumatkalta tarkoituksenaan vaatia hänestä lunnaita.

− Otimme heti perjantaina yhden henkilön kiinni epäiltynä tapauksesta. Epäilty vangittiin tiistaina 26. huhtikuuta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Tapaukseen liittyen poliisi pyytää yleisöltä havaintoja farmarimallisesta Mercedes Benzistä. Auto on väriltään harmaa. Kyydissä on ollut aikuinen mies ja poika. Havaintoja kaivataan auton liikkeistä Uudenmaan alueella perjantaina 22.4.2022.

Kaikki havainnot voi ilmoittaa vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 046 922 465. Numeroon voi lähettää myös Whatsapp-viestejä.

Poliisi ja uhrin perhe pyytävät tutkintarauhaa

Helsingin poliisi twiittasi tapauksesta perjantaina iltapäivällä. Poliisi pystyi kertomaan tapauksesta tuolloin vain niukat tiedot.

Syynä vähäiseen tiedottamiseen oli erityisesti pojan turvallisuuden takaaminen, mutta myös esitutkinnan turvaaminen. Tietojen julkaiseminen olisi voinut vaarantaa pojan etsinnät.

− Poliisi ja pojan perhe pyytävät medialta sekä yleisöltä hienotunteisuutta tapauksen käsittelyssä. Kyseessä on vakava rikosepäily, jossa uhri on pieni lapsi. Ei ole toivottavaa, että esimerkiksi perheen asuinpaikkaa yritettäisiin selvittää tai muuten häiriköitäisiin asianosaisia, sanoo Forss.

Poliisi tiedottaa tapauksesta tässä vaiheessa sen verran kuin on mahdollista. Selvityksessä on edelleen monia tutkinnan kannalta merkittäviä yksityiskohtia, minkä takia poliisi ei voi vastata kaikkiin toimittajien ja kansalaisten kysymyksiin.

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
eetee

Onko taas huippuosaaja vai pelkkä demari?

juha II

Lässyn, läsyn!!!

Tekijät ovat matuja!!!

Siksi ”hienotunteisuus”. Jos kyseessä olisi suomalainen vanha pieru. Sukupuukin olisi jo kuvan kanssa!!!

Kata

Siinä taas yksi molopää joka ei lasta sääli yhtään.Niin oksettavaa.Lapsiparka….