Kotimaa Rikos

Syyttäjä ei peruuta Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemestä tehtyä syyttämättäjättämispäätöstä ns. Viestikoekeskus-asiassa

Syyttäjälaitos 16.12.2022
Tiedote

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on arvioinut uudelleen 29.10.2021 tekemäänsä päätöstä, jolla hän jätti näytön puuttumisen perusteella syyttämättä turvallisuussalaisuuden rikkomisesta (rikoslain 12 luvun 7 §) epäillyn Niemen. Syyttämättäjättämispäätös perustui siihen, ettei ollut näyttöä Niemen osallistumisesta salaisten, sotilastiedustelua koskevien tietojen julkistamiseen Helsingin Sanomissa 16.12.2017 julkaistussa artikkelissa, eikä siitäkään, että Niemi olisi ollut etukäteen tietoinen artikkelin sisällöstä. Niemi oli esitutkinnassa kokonaan kieltäytynyt vastaamasta näitä asioita koskeviin kysymyksiin.

Syyttämättäjättämispäätös oli otettava uudelleen arvioitavaksi, koska Niemi on myöhemmin toimitetussa lisätutkinnassa tunnustanut olleensa kuitenkin tietoinen kysymyksessä olleesta juttuhankkeesta jo ennen sanotun artikkelin julkaisemista.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä katsoi 16.12.2022 antamassaan päätöksessä, ettei lisätutkinnassa saatu uusi selvitys osoittanut Niemen osallistuneen artikkelin julkaisemiseen taikka tienneen etukäteen sen sisältävän salassa pidettävää tietoa. 29.10.2021 tehty syyttämättäjättämispäätös ei siten perustunut olennaisesti puutteellisiin tai virheellisiin tietoihin, eikä sen peruuttamiseen ollut syytä.

Apulaisvaltakunnansyyttäjän päätös (nro 21/22 B, asianro R 21/1) on tilattavissa valtakunnansyyttäjän toimistosta, p. 029 562 0834, sähköposti valtakunnansyyttaja.syyttaja(at)oikeus.fi

Lisätietoja: apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe, p. 029 562 0823

Syyttäjälaitos

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pesunkestävä keeneri

Marakatti pidätetty terrorismiin liittyvän rikosepäilyyn liittyen.

juu

Hysäri on sitä parempaa valeuutisointia harrastava media, ja siksi demlan suojeluksessa.
En ole mikään mv lehden fani, mutta jos pitäs etsiä valheellista uutisointia mv lehdestä ja hesarista, niin aivan varmasti enemmän löytyisi hesarista.

patton

Olet oikeassa kyseessä on Suomen johtava valhemedia. Hysäri johtaa valheen levittäjänä ja pääoimittaja tietää!

Jep

Se että jätetään kertomatta suurin osa osa maailman tapahtumista on valehtelua, vai mikä termi on oikea?
Kaikki negatiiviset asiat kyllä uutisoidaan, jos ei ole Hesarin linjjassa. Todella sairaalloisen lapsellista.

GLGL

Itse seuraan MV-lehden uutisointia Ukrainasta mielenkiinnolla, sillä uutisia toimitetaan ”paikan päällä”. Hyysärin uutiset on joku nenälävistyksellä varustettu läskikasa toimittanut suomentamalla propagandatoimistojen syntetisoimaa materiaalia.
Vaikka ei MV-lehdestä pitäisikään, kannattaa aina valtamedian valheuutisesta hypätä suoraan MV-lehden tai vaikkapa Partisaanin sivulle, sillä siitä jää merkintä valtamedian serverien logeihin. Hyvä tapa antaa palautetta.

Anomaster

Siirryt siis yhden propagandatoimiston tuotteista toisen propagandatoimiston tuotteisiin. MV-lehtihän on hyvin vahvasti venäjämielinen julkaisu. Putkonen on ollut alusta asti mukana ”kansantasavaltojen” tiedotustoimistossa ja hän hankki sille rahoituksen Venäjältä. Käytännössä se on likipitäen Venäjän hallitsema tuote, siis pelkkää propagandaa.

GLGL

Voit olla oikeassa. Ongelmahan tässä on oikeastaan se, että Suomen valtamedian kautta ei saa mitään tietoa tilanteesta Ukrainassa. On toki täysin ymmärrettävää, että sotatilanteessa ei yleensä anneta tietoa, joka voi hyödyttää vastapuolta, mutta valtamedian harjoittama tiedotus on suorastaan lapsellista. On turha haukkua Janusta jne. jos he pystyvät pienellä potukalla tekemään parempaa ”propagandaa”, kuin sanoma oy:n ja ylen pataljoona feministisiä plösöjä, isolla palkalla. Luulisi HÄVETTÄVÄN – isoilla kirjaimilla. Jos itse olet tyytyväinen Suomen valtamedian ”tuotantoon”, niin olisiko aika harjoittaa hiukan itsetutkiskelua?
MV-lehdessä on muutamia loistavia kolumnisteja (Brattico, Tyynelä, Widelius, kommenttiosastolla myös, erit. R-alkuiset), jos et ole sattunut huomaamaan. Lue läpi ja referoi vaikka täällä, mitkä kohdat niistä on ”ruplarahoitteisia”. Foorumi on avoin.
MV-lehti uutisoi myös, esimerkiksi: ”Valtamedian haastajilta suljetaan pankkitilit – Sensuuria Ruotsissa uutistyön rahoittamista vaikeuttamalla.”Jos tuokin on rahoitettu Ruplilla, niin mikähän mahtaa olla hyötysuhde? Miksiköhän valtamedia ei tuosta uutisoi?
On ehkä parempi, ettet lue MV-lehteä, sillä pankkitilisi voidaan sulkea sen vuoksi. Kukahan se natsi ja fasisti on siinä tilanteessa?

Anomaster

Kyllä minä luen myös ämveetä, mutta suurin osa siellä julkaistusta on melkoista propagandapuppua. Noista omituisista länsimaiden suvakkitaudin tuotteista on juttua muuallakin, mutta katson joitakin myös ämveestä, jos vaikka en olisi jotain lukenut muualla. Kokonaisuutena ämvee on puppua, vaikka siinä on joitain juttuja, jotka ovat aika tosia ja mielenkiintoisia.

juu

Valtamedian ”sota-asiantuntijat” on ainakin aivan naurettavaa porukkaa, tai naurattaisi jos ei olisi näin vakavasta asiasta kyse.
Emil Kastehelmi joka ei ole edes kastehelmi on aivan helmi 😀
Tyyppiä tituleerataan ties miksi sotahistorioiksijaksi ym, ja hän siis itse kertoi että on pelaillut vähän kavereiden kanssa sotapelejä.
Ja kyseessä on siis äärivasemmistolainen tyyppi joka trollasi netissä niin paljon, että vaihtoi sukunimensäkin.

Anomaster

On tuo Kastehelmi, alkujaan Sillanpää, kuitenkin valtiotieteiden kandidaatti ja on tehnyt tutkimustyötäkin liittyen Suomen sotiin.

Uusimmat uutiset