Kotimaa Rikos

Taksikuskia epäillään useista seksuaalirikoksista – poliisi pyytää tietoja mahdollisista muista rikosepäilyistä

Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Helsingin poliisi epäilee noin 40-vuotiasta taksinkuljettajaa kolmesta seksuaalirikoksesta, jotka kohdistuivat kehitysvammaisiin henkilöihin. Epäillyt rikokset tapahtuivat taksissa 6.–9. marraskuuta 2023.

Rikosnimikkeet tapauksissa ovat raiskaus, seksuaalinen kajoaminen ja seksuaalinen ahdistelu.

Epäilty toimi asianomistajien kuljettajana muun muassa erilaisten asumisyksiköiden ja päivä- ja työtoimintapaikkojen välillä.

– On mahdollista, että epäilty on kohdistanut samankaltaisia tekoja muihinkin henkilöihin. Kuulusteluissa hän on kieltänyt tehneensä epäiltyjä rikoksia, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Poliisi kehottaa esimerkiksi kehitysvammaisten tai toimintarajoitteisten henkilöiden kanssa työskenteleviä olemaan yhteydessä, jos asiakas on tuonut esiin jotakin seksuaalirikokseen viittaavaa. Tietoa voi olla esimerkiksi päivä- ja työtoimintojen sekä autetun, ohjatun ja tuetun asumisen paikkojen henkilökunnalla sekä toimintarajoitteisten henkilöiden läheisillä.

Yhteydenotot toivotaan virka-aikaan numeroon 0295 471 612 tai seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi.

Epäilty vangittiin 14. marraskuuta, ja hän on edelleen vangittuna. Hän on syyllistynyt erilaisiin seksuaalirikoksiin myös aiemmin.

Poliisi

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Uudistuksen myötä tämäkin ala saatiin tuhottua, alalle pääsee murjaanien ja kyttyröiden mukana vain laittomuuksiin sortuvia, asiakkaiden kyytikokemukset hirvittää. Ryöstöhinnoittelu, raiskaukset, ahdistelut jne.

John Quiman

Jostain syystä monet kuulemma valitsevat aina taksin, jossa on kantasuomalainen kuljettaja, olipa takseja jonossa tai ei.

Vappu Simanen

      Jos joutuu puhelimitse tilaamaan taksin ja haluaa välttää rasistisen tilauksen, aina voi vaatia, että taksinkuljettajan pitää puhua ruotsia.

John Quiman

Periaatteessa on ihan hyvä, että ala vapautettiin kilpailulle, mutta ei samalla olisi pitänyt laskea vaatimuksia. Taksiyhtiöiltä pitäisi vaatia asiallista toimintaa kuin ennenkin ja kuskeilta sama laatu ennenkin. Nythän ajamaan pääsee, vaikka ei tietäisi missä kaupungissa ajelee.