Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Uutiset

Tanskan maahanmuuttopolitiikan ei arvioida muuttuvan tämän viikon parlamenttivaalien seurauksena

Kuva Pixabay / CC0.

Eurooppalaisittain melko tiukalla maahanmuuttopolitiikalla ja jengirikollisuuden torjunnalla on laaja tuki niin Tanskan oikeiston kuin vasemmistonkin keskuudessa.

Tanskassa maahanmuuttopolitiikkasta keskustelu on loistanut poissaolollaan maan tämän viikkoisissa parlamenttivaaleissa. Syy hiljaisuuteen aiheen ympärillä on se että tiukan maahanmuuttopolitiikan jatkamisesta on syntynyt Tanskassa jonkinlainen konsensus.

Tanskan oikeisto-opposition tavoin myös maan nykyisen pääministerin Mette Frederiksenin sosiaalidemokraattipuolueen maahanmuutolinja on verraten tiukka. Tanskan demarit ovat esittäneet aikaisemmin oppositiossa, että spontaanisti Tanskan rajoille tulevat turvapaikanhakijat lähettättäisiin Euroopan ulkopuolisiin vastaanottokeskuksiin hakemuksen käsittelyajaksi ja että Tanskaan otettavien ei-länsimaalaisten määrälle asetettaisiin yläraja.

Vuonna 2021 Mette Frederiksen sanoi hallituksensa tulevaisuuden tavoitteeksi nolla turvapaikanhakijaa. Vuonna 2020 Tanskaan tuli noin 1500 turvapaikanhakijaa, joka oli pienin määrä koko 2000-luvulla.

Maahanmuuttopolitiikan tiukennuksien lisäksi Tanskassa on otettu käyttöön kovempi linja myös niin kutsutun jengirikollisuuden torjumisen suhteen. Yleensä katujengit koostuvat pääosin tai kokonaan maahanmuuttajista ja heidän jälkeläisistään.

Jengirikollisille voidaan määrätä esimerkiksi kaksinkertaisia rangaistuksia yleiseen linjaan verrattuna ja alueilla joilla jengit toimivat Tanskan poliisi voi määrätä ruumiintarkastuksia ilman, että henkilöön kohdistuu rikosepäilyä. Jengirikollisuuden torjunta syö merkittävästi poliisin resurseja, mutta Tanskan kadut on saatu toistaiseksi pidettyä rauhallisempina kuin Ruotsin lähiöt.

Edellisissä Tanskan parlamenttivaaleissa maahanmuutto on ollut yleensä merkittävä vaaliteema. Erityisesti Tanskan kansanpuolue on saavuttanut sen avulla voittoja ja toiminut sitten oikeistohallitusten tukipuolueena maahanmuuttopolitiikan tiukennuksien takaamiseksi. Myös jotkin pienemmät puolueet ovat kampanjoineet vuosien ajan Tanskan maahanmuutopolittikan tiukentamiseksi.

Nyt maahanmuuttopolitiikan tiukentuminen on leviämässä Tanskasta Ruotsiin, jossa maahanmuutopolitiikasta keskusteltiin paljon edellisten vaalien alla. Helsingin yliopiston dosentin Johan Strangin mukaan Tanskan mallista saattaa tulla uusi suunta Pohjoismaiden maahanmuuttopolitiikalle. Hänestä Suomen kannattaisikin katsoa enemmän Tanskaan päin sen sijaan että menisimme aina Ruotsin perässä.

Lähteet:

Iltalehti

Iltalehti

Yle

 

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juu

Meillä jotenkin tuntuu media/toimittajat lietsovan että Suomeen saataisiin sota.
Aika karmea ajatus mut niin näyttää olevan.

Eka Kettunen

Tanskasta voi ottaa hieman mallia, tosin tavoitteena tulee olla negatiivinen maahanmuutto riittävän pitkäksi aikaa ongelmien poistamiseksi.

Piikkilampaat

Missä kohtaa Taskassa on ollut tiukka maahanmuuttolinja, voin kyllä vastata itelleni, että ei koskaan. Lähes joka viikko islamistit osoittaa ketkä tuotakin maata hallitsee, ottavat joka kaupunkin hallintaan tukkimalla kaikki kulun ja hoilottavat allahiaan täydellä kurkulla.

Ilkka Forsten

Suomen olisi pitänyt mennä ihan omaa polkuaan alusta asti eikä yrittää miellyttää jokaista puunhalaajaa tai jihadistia.

otto suni

Valitettavasti Suomen tie on ollut Mauno Koiviston toimien seurausta, rajat auki ja kaikki rosvot tervetulleita. On syytä muistella ensimmäisiä somppuja Suomessa ja kuinka heidän tarinansa otettiin täysin todesta.

John Quiman

Koivisto oli somalien tuomista vastaan. Hän totesi, että jos niitä otetaan, sitten syntyy sisäisiä intressejä. Tarkoitti varmaan, että sitten niitä halutaan lisää. Tiedä miksi hän taipui tai olisiko päätös tehty ilman häntä.

Sam Raafael

Näin on. Mauno Koivisto aloitti Suomen tuhoamisen urakalla. Demari. Saman teki pääminsteri Lipponen. Demari. Nyt on demari Marin pääminsteri ja edelleen tuhoaa Suomea. Demarit tuhosivat Suomen. Saastaiset demarit. Petturirottia.

Tuumailija

Selkäranka valunut soijan ja shekeleiden myötä viemäriin etenkin virkamiehillä, eikä valtaosasta kansaakaan ole juuri hurraamista.
Ei ole sellaisia persoonia kuin Sulo ”suti” Aittoniemi toivottamassa s-mppuja takaisin kotimaahan heti lentokentällä.

ike

EU:sta puhumattakaan, mutta jos ei ole itsetuntoa rähmällään olemisesta tulee toinen luonto, ei niin väliä mihin suuntaan. Meillä perinteet ovat pitkät.

Agentti 2030

”Jengirikollisuuden torjunta syö merkittävästi poliisin resurseja, mutta Tanskan kadut on saatu toistaiseksi pidettyä rauhallisempina kuin Ruotsin lähiöt.”

Wikipedian mukaan Ruotsissa on noin 21 000 poliisia, Tanskassa yli 11 000, mutta Suomessa vain noin 7500.

Noiden lukujen valossa Helsinki, Espoo ja Vantaa uhkaavat vähitellen muuttua jonkinlaiseksi ”Mämmilän Meksikoksi”.
Meksiko: matkustustiedote – Ulkoministeriö (um.fi)

Kalliiksi tulee veronmaksajille

Oulussa jopa 17 mutiaista syytteessä kahden miljoonan euron huume-erän hallussapidosta ja myynnistä. Tästäkin erästä on riittänyt vajakkisuvakki suomi-tytöille, jotka maksaneet huumeet suikkarilla ja pepulla…

Jukka

Vajakkisuvakkien pikkareissa litisee ja lätisee ainakin 17 kertaa.

Jukka

Näin tulee käymään! Olemme vielä pahemmassa liemessä kuin Ruotsi ja Tanska yhteensä. Päättäjämme ovat täysiä torveloita ja nynnyjä. Kääntellevät vain poskiaan, nuolevat suupielet ja pe…een, kun haittatulijat lätisyttävät.

Keeneri

Eikös karkoitettavat marakatit pitänyt sijoittaa Tanskassa jollekin pienelle saarelle. Suomessakin vastaaville tapauksille olisi Korkeasaari…

John Quiman

Tanska suunnittelii turvapaikanhakijoiden sijoittamista Ruandaan leirille odottelemaan käsittelyä. En tiedä, joko sen toteuttivat. Britit ovat suunnitelleet samaa, Tanskan esimerkin mukaan.

Piikkilampaat

Ei näkynyt onnistuvan. Ei ole viikkoa ilman ettei nuo islamitit merkkaisi tanskassa reviireitään, en tiedä miksi ihmiset tuota maata fanittaa, meno on lähes yhtä sontaa mitä ruotsissa.

ike

Tanska edes yrittää.

Piikkilampaat

Se yrittäminen on ollut vain puhetta, ei tekoja.
Sama kun aikoinaan kuunteli persuja, ei nykyisiä, vaan soinin aikaan, kyllä puhetta riitti mutta ei mitään toivokaan että olisivat ikinä edes yrittäneet lunastaa mitään niistä mitä lupasivat. Nähtäväksi jää nykyiset persut että tuleeko lunastuksia lupauksille jos hallitukseen joskus nousevat.

ike

No pahin oli tuo eurooppalaisen talouspaketin taakse meno, kai Sebastian sitä vastusti, mutta taisi eduskunnan ryhmänjohtaja vetää tuolin alta. Ei niin kaunis kuva. Kai sitä sitten ajatellaan että tavallinen kansalainen ei ymmärrä mikä on miljoonan ja miljardin ero. Nuo miljardien ulospumppaajat suomesta pitäisivät olla telkien takana, ei enää tekemässä politiikkaa.

Jukka

Joo ja siellä aappinatalo!