Kotimaa Urheilu ja liikunta

TPS voittoon Raumalla – Lukon kausi päättyi karsintoihin

Kuva: Rawpixel

Turun Palloseura jatkaa kohti pudotuspelejä, Lukko kaatui Raumalla lukemin 5-3.

Jääkiekon SM-Liigan pudotuspelikarsinnat on pelattu, TPS voitti länsirannikon taistelun Rauman Lukkoa vastaan. Turkulaisten matka jatkuu pudotuspeleissä Tampereen Tapparaa vastaan. Lukolle kausi on jälleen pettymys.

Perjantaina alkanut sarja avattiin Raumalla kotijoukkueen voitolla. SaiPasta Lukkoon siirtynyt Antoine Morand avasi raumalaisten maalihanat ensimmäisen erän alussa, ohjaamalla puolustaja Tarmo Reunasen laukauksen TPS maaliin. Tasoituksen räväytti Kalle Väisänen, jonka komea rannelaukaus sivalsi lukemiksi 1-1. Niklas Ylitalo vastasi iskemällä reboundista kiekon maaliin, lukemat 2-1 Lukolle. Erän lopussa Aiden Dudasin maila osui Lukko-vahti Christopher Gibsonia suoraan kypärään, mikä johti kanadalaispelurin ulosajoon ottelusta. Toisen erän lähestyessä loppua TPS tasoitti ylivoimalla Markus Nurmen toimesta. Maaliton kolmas erä vei joukkueet jatkoajalle, jossa Lukon sankariksi nousi avausmaalin tekijä Antoine Morand. Lukko avaa sarjan 3-2 kotivoitolla.

Raumalta Turkuun matkanneet joukkueet kohtasivat heti lauantaina Gatorade Centerissä. Markus Nurmi avasi ottelun tyylikkäällä suorituksella, TPS johtaa 1-0. Lukon kultakypärä Sebastian Repo vastaa TPS:n maaliin napakalla rannelaukauksella. Ottelu jatkui tasalukemin kolmanteen erään saakka, kunnes viime ottelusta ulosajettu Aiden Dudas ampuu napakalla ranteella kiekon maaliin. TPS voittaa 2-1 ja tasoittaa sarjan.

Länsirannikon ylpeydet palaavat Raumalle, voittaja etenee jatkoon. Avausmaali syntyy jälleen ensimmäisen erän alussa, kun Lukon Harri Kainulainen lyö kiekon maalinedustalta sisään. TPS vastaa nopeasti ylivoimalla, Viljami Marjala tarjoilee Lukas Wernblomille avoimmen paikan josta ruotsalainen ei erehdy. Toisessa erässä tapahtui paljon. Tanskalaisjätti Oliver Lauridsenin armoton kanuuna ohittaa Gibsonin. Ylivoimatasoituksen tehnyt Lukas Wernblom taiteilee tiensä raumalaispuolustuksen läpi ja hankkii joukkueelleen rangaistuslaukauksen, josta hän ei tee maalia. Wernblom kuitenkin korjaa tämän tykittämällä myöhemmin TPS:n 3-1 johtoon. Lukko kirii tasoihin Sebastian Repon ja Antoine Morandin voimin, mutta TPS ei aio ottelua hävitä. Aiden Dudasin piiska iskee jälkeen TPS:n voittomaalin. Topias Haapanen viimeistelee ottelun laittamalla kiekon tyhjään maaliin, TPS voittaa 5-3 ja etenee jatkoon.

Sarja päättyi TPS:n 2-1 voittoon. Palloseuran taistelu jatkuu mestarisuosikki Tampereen Tapparaa vastaan, Lukko puolestaan päättää kautensa alhaisin mielin. Pudotuspelikarsinnat pelattu ja pudotuspelit alkavat keskiviikkona 20.3. tavalliseen aikaan kello 18:30.