Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto Rikos

Tuomioistuin vapautti 20-vuotiaan romanimiehen, joka raiskasi ja saattoi raskaaksi 12-vuotiaan tytön – ”normaalia romanikulttuurissa”

Kuvituskuva. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY 4.0 DEED / Diario de Madrid.

Espanjalainen tuomioistuin on vapauttanut 12-vuotiaan tytön raiskanneen miehen ja todennut, että heidän suhteensa oli vain osa romanikulttuuria.

Ciudad Realin tuomioistuin Keski-Espanjassa otti tiistaina huomioon romanien etnisen ryhmän sosiokulttuurisen kontekstin lieventäessään alaikäisen seksuaalisesta väkivallasta ja hyväksikäytöstä syytetyn 20-vuotiaan miehen tuomiota.

Romaniraiskaaja, joka jätti 12-vuotiaan uhrinsa raskaaksi kaksosilla, vapautettiin näin ollen kaikista syytteistä.

Tuomiossa todettiin, että suhde oli ollut ”aina yhteisymmärryksessä romanttisessa mielessä”, ja lisättiin, että henkilöt olivat ”iältään ja kypsyydeltään lähellä toisiaan”.

Tytön raskaus havaittiin lääkärin tekemän tutkimuksen jälkeen, ja lääkäri hälytti viranomaiset, mikä johti miehen pidätykseen.

Syyttäjät olivat vaatineet 11 vuoden tuomiota, mutta oikeus päätti vapauttaa miehen.

Espanjassa suojaikäraja on 16 vuotta, mikä tarkoittaa, että sitä nuorempi ei voi suostua seksisuhteeseen. Tuomioistuin kuitenkin päätti, että miehen pitäisi hyötyä laillisesta poikkeuksesta.

Vapauttava tuomio on viimeisin tuomioista, joissa tuomarit ovat ottaneet huomioon Espanjan romaniväestön tapoja käsitellessään alaikäisten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevia tapauksia.

Uhri, joka on myös romaninainen, kertoi Leonin tuomioistuimelle, että ”hänen kulttuurissaan oli normaalia, että 12-vuotias lapsi oli sukupuoliyhteydessä aikuisen kanssa”.

Syyttäjät, jotka olivat alun perin vaatineet kolmesta raiskauksesta syytetylle miehelle 37 vuoden tuomiota, suostuivat neuvottelemaan lievemmästä tuomiosta.

Lähde: Daily Mail

Uusimmat uutiset