Eurooppa Maahanmuutto Rikos Uutiset

Tuomittu 53 tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista – sai paikan nuorisoprojektista

Ji Gustafsson. Kuvakaappaus: YouTube.

Ruotsissa ”Ji Gustafsson” – entinen Simon Sanu Öst – istui lyhyen vankilatuomion 53 tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista. Vapauduttuaan hän pääsi Tukholman kaupungin järjestämään lasten ja nuorten ohjelmaan. TV4:n mukaan ilmoituksen tehneet työntekijät vaiennettiin.

TV4:n ”Cold Facts” -ohjelma on tutkinut tukholmalaisen Simon Sanu Östin tapausta, joka tuomittiin vuonna 2015 vankilaan 57:ään 11-17-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Simon Sanu Öst – joka on nyt vaihtanut nimensä Ji Gustafssoniksi – vapautui ehdonalaiseen vuonna 2017.

Vuonna 2019, 29-vuotiaana, hän sai paikan Dev-hankkeesta. Kyseessä oli Tukholman kaupungin hallinnoima työmarkkina-aloite 16-29-vuotiaille nuorille.

Kun Ji Gustafsson lähetti toiselle osallistujalle ei-toivottuja seksuaalisia viestejä, henkilökunta tarkasti hänet ja löysivät rikostuomion.

Kun he kertoivat tuomiosta esimiehilleen, työntekijät saivat käskyn ”ehdottomasti olla kertomatta” muille osallistujille, kuka ”Ji” todellisuudessa oli. Devissä valmentajana työskennellyt Cecilia Broberg kertoi ”Cold Factsille”.

”Lähin pomomme sanoi, että Ji on suorittanut tuomionsa. Hän on kuin kuka tahansa muu. Meidän ei pitäisi epäillä hänestä mitään”, hän jatkaa.

Ji Gustafsson oli aloittanut suhteen nuoren naisen kanssa, joka myös osallistui projektiin – mutta edes hänelle ei kerrottu mitään miehen taustoista.

”Hän sanoi, että hän voi tehdä kanssani mitä haluaa, koska hän omistaa ruumiini ja että olen hänen huoransa”, nainen kertoi ”Cold Factsille”.

Tukholman kaupunki vastasi ”Cold Factsille” sähköpostitse, että ”tiedot osallistujien taustoista ovat luottamuksellisia” ja siksi muille osallistujille ei kerrottu tuomiosta.

Suhteen aloittanut nainen teki lopulta Ji Gustafssonista rikosilmoituksen raiskauksesta, mutta tutkinta lopetettiin.

Nykyään Ji Gustafsson on jälleen vankilassa. Hänet tuomittiin viime vuonna viideksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen muun muassa lapsen raiskauksesta. Alhaisten tuomioiden ja kahden kolmasosan vapautusjärjestelmän vuoksi hän on pian taas vapaana.

Lähde Fria Tider

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Niin suvaitsevaista, kunhan ei kuulu toista mieltä oleviin tai valkoisiin.

Ismo Meinander

Tällaiseen uutiseen ei voi oikein suoraan kommentoida mitä haluaisi, mutta jaan pienen historiallisen knoppitiedon sen sijaan: olen joskus lukenut, että rauhaa ja luontoa rakastavilla keltti-hipeillä oli tapana tehdä juoma-astioita vihollistensa pääkalloista.

Marko Kristian

Savunahka pelasti, täällä ei ole mitään nähtävää, hajaantukaa.