Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Turvapaikanhakijoita siirretty Välimereltä Suomeen

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / Joachim Seidler, photog_at from Austria.

Edellinen hallitus päätti 15.12.2022, että Suomi helpottaa Välimeren alueen EU-maiden vastaanottojärjestelmien tilannetta ja ottaa vastaan enintään 175 näistä maista siirrettävää turvapaikanhakijaa. Suomi on nyt vastaanottanut viimeiset turvapaikanhakijoiden siirrot Välimereltä.

Toukokuusta 2023 lähtien Suomeen on siirretty yhteensä 175 turvapaikanhakijaa. Heistä 55 siirrettiin Kyprokselta, lisäksi Kreikasta, Italiasta, Maltalta ja Espanjasta siirrettiin kaikista 30 turvapaikanhakijaa. Noin 85 prosenttia turvapaikanhakijoista saapui Suomeen elokuun loppuun mennessä, kokonaisuudessaan siirrot saatiin päätökseen 14.12.2023.

Siirretyistä yli puolet miehiä Afganistanista, Syyriasta ja Somaliasta

Valtioneuvoston päätöksen mukaan siirrettävien hakijoiden on täytynyt olla todennäköisesti kansainvälisen suojelun tarpeessa. Etusijalla siirroissa ovat olleet haavoittuvassa asemassa olevat turvapaikanhakijat, kuten ilman huoltajaa olevat alaikäiset, yksinhuoltajaperheet, sairaat ja vammaiset.

Suomeen siirretyistä turvapaikanhakijoista 30 % on Afganistanin kansalaisia, 22 % Syyrian kansalaisia, 15 % Somalian kansalaisia ja loput edustavat kymmentä eri kansalaisuutta.

Heistä 59 % on miehiä ja 41 % naisia. Iältään 30 % on 0–13-vuotiaita, 6 % on 14–17-vuotiaita, 51 % on 18–35-vuotiaita, 12 % on 35–65-vuotiaita ja yksi prosentti yli 65-vuotiaita.

Noin puolet turvapaikanhakijoista tulivat perheenä Suomeen ja noin puolet yksin.

Turvapaikkahakemukset käsitellään yksilöllisesti

Maahanmuuttovirasto käsittelee siirrettyjen turvapaikanhakijoiden hakemukset yksilöllisesti, aivan kuten kaikki muutkin turvapaikkahakemukset.

– Ensimmäisiä turvapaikkahakemuksia on tehty tänä vuonna Suomessa yli 4 000 eli Välimereltä siirrettyjen turvapaikanhakijoiden osuus on tästä määrästä alle viisi prosenttia. Välimereltä siirrettyjen turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittelyä ei ole priorisoitu muutoin, kuin esimerkiksi alaikäisten ja sairaiden hakemusten osalta, kertoo tulosalueen johtaja Mikko Montin turvapaikkayksiköstä.

Maahanmuuttovirasto on tehnyt päätöksen vasta yksittäisiin Välimereltä siirrettyjen turvapaikanhakijoiden hakemuksiin. Suurin osa päätöksistä on ollut myönteisiä, ja muutama päätös kielteisiä.

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Jos verrataan kristittyjä maita islamilaisiin olisi hyvä muistaa että kristityissä maissa tehtiin jo vuosisatoja sitten uskonpuhdistus. Papiston valtaa on kaiken aikaa vähnnetty valtiollisissa sekä poliittisissa yhteyksissä, kun taas islamilaisissa maissa valta on edelleen betonoitu imaameille. Miten tässä tilanteessa joku väittää vakavalla naamalla että muslimista voi tulla saman arvoinen kristityn kanssa, jos hänelle annetaan tilaisuus työntyä täysin eri arvomaailman omaavaan yhteiskuntaan julistaen jo lähtökohtaisesti olevansa oikeassa. On turha vedota siihen että jotkin muslimit ovat jättäneet uskonsa, tai tulleet kristityiksi, koska suurin osa ei muutosta tee, eikä edes yritä käsittää yhtälön mahdottomuutta. Ne poikkeustapauksetkin ovat viimekädessä omien ” uskonveljiensä ” puolella jos tilanteet eskaloituvat. Tämä eskalaatio on jo tapahtumassa, joten siinä mielessä jokainen uusi tulokas on pelkästään potentti uhka, ei suinkaan yhteiskuntaa rikastuttava tekijä.

Eurooppa oli islamista vapaa vyöhyke satoja vuosia, sen tuloksena tapahtui kehitystä joka on nähtävissä toimivina instituutioina, ja hyvinvointina. Jos sanotaan ettei islam ole jarruttanut kehitystä vaikkapa Lähi – Idässä, niin mikähän muu tekijä se voisi olla. ja sokerina pohjalla, islamilaiset valtiot ovat jatkuvasti sotatilassa.Heidän opinkappaleensa ei julista rauhaa ratkaisuna, joten kuinka me sallimme jatkuvasti sen ryhmän levittäytyä keskuutemme puhuen suuresta tarpeesta saada ” erilaisuutta ” katukuvaan. Se erilaisuus ei ole rikkautta, tämän tietää jo vähänkin asioita seuraavat ihmiset.

John Quiman

islam on poliittinen liike, joka on olevinaan sukonto. Se on totalitaristinen raaimmalla tavalla. Siinä taitavat jäädä toiseksi NL ja natsi-Saksa sekä Kiina totalitarismissaan. Islam edellyttää täydellistä antautumista Allahille eli tosiasiassa papistolle.

John Quiman

Harmi, kun ei vieläkään ole korjattu tuota muokkaus-toimitoa. Se edelleen estää korjailut ja näyttää punaista lappua, jonka mukaan ”kirjoittelet liian nopeasti – koitahan rauhoittua”. Sääli, että muutama kuukausi ei ole riittänyt tuon korjaamiseen.

John Quiman

Heidän opinkappaleensa julistavat maailman alistamista islamille. Tästä yleisesti tunnetusta ja muslimien itsensä kertomasta tosiasiasta huolimatta Suomeenkin halutaan muslimeita oikein suurissa määrin. Siis suorastaan kutsutaan maahan ihmisiä, jotka jo etukäteen kertovat, että he tulevat valloittaakseen maan.

Alkaa jo kuulua muslimien suista, että ”tämä on meidän maamme”. Ei kauan kestä omiminen, vaikka vielä ei siihen voimavarat riitä, mutta pyrkivät siihen, että riittäisi ja suomalaiset suvakit hymyssä suin auttavat siinä.

John Quiman

Nykyisin ja viimeiset vuosikymmenet, on turvapaikanhaku silkkaa valhetta ja suvakkien itsepetosta. Ei sieltä tule mitään turvapaikkaa tarvitsevia enempää kuin ehkä puoli tusinaa vuosittain. Kaikki muut ovat tulleet valheellisin perustein suvakkien kutsusta.

Käsittämätöntä, itsetuhoista politiikkaa, eivätkä poliitikot uskalla sanoa mitään vastaan, vaikka suurin osa heistä ymmärtää, että koko homma on suuri valhe ja valtava haitta. He ajattelevat vain uraansa, joka perustuu ulkomaisten tahojen mielistelyyn. Omasta maasta ei ole vähääkään väliksi. Tulee sekin päivä, että heidän toimintansa paljastuu kansoille ja sitten he selittelevät parhaansa mukaan, miten he eivät ole mitenkään syyllisiä mihinkään.

Marko Kristian

Miksi muslimeilla kuvitellaan automaattisesti olevan turvapaikantarve?
Klaanit siellä on sotajalalla kun on vähän raiskailtu ja solmittu lapsiavioliittoja, mutta mitä se meille kuuluu, ja miksi sen takia pitäisi joku turvapaikka tarjota?

Jos tänne tulisi jotain oikeasti vainottuja kristittyjä, niin heidät käännytettäisiin saman päivän aikana silmää räpäyttämättä.

John Quiman

Ruotsiss oli jossain turvapaikkakäsittelyissä päätävässä asemassa muslimi ja kaikki kristityt saivat kielteisen päätöksen.

Uusimmat uutiset