Eurooppa Muu maailma Uutiset

Twitter esittelee uuden toimintamallin konfliktien ja kriisien disinformaation torjumiseksi

Kuva: Pixabay.

Twitter on ottanut käyttöön uuden toimintamallin Ukrainan sotaa ja muita humanitaarisia kriisejä koskevan verkon disinformaation kitkemiseksi.

 

Sosiaalisen median alusta ei enää suosittele ja vahvista twiittejä, jotka on tunnistettu valheellisiksi. Käyttäjät eivät myöskään voi tykätä, uudelleentwiittailla tai jakaa sisältöä, joka rikkoo uusia ”kriisejä koskevien disinformaatioiden” sääntöjä.

Muutos on osa laajempaa pyrkimystä edistää oikeaa tietoa konfliktien ja kriisien aikana Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Toimintalinja keskittyy mahdollisesti vaaralliseen väärän tiedon levittämiseen väitetyistä sotarikoksista, konfliktin narratiiveista, aseiden käytöstä ja humanitaarisista operaatioista.

Alustan ensisijaisena tavoitteena on myös lisätä merkintöjä todennetuille, korkean profiilin tileille, jotka jakavat väärää tietoa sodasta.

”Kriisiaikoina – kuten aseellisten konfliktien, kansanterveydellisten hätätilanteiden ja laajamittaisten luonnonkatastrofien aikana – uskottavan ja arvovaltaisen tiedon ja resurssien saatavuus on entistäkin kriittisempää”, Twitterin turvallisuudesta ja luotettavuudesta vastaava päällikkö Yoel Roth totesi blogikirjoituksessaan.

”Harhaanjohtava tieto voi heikentää yleistä luottamusta ja aiheuttaa lisää haittaa jo ennestään haavoittuville yhteisöille”, hän lisäsi.

Sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta, Twitter ja muut verkkoalustat ovat kamppailleet väärän tiedon, propagandan ja väärien huhujen leviämisen torjumiseksi. Näitä” ovat levittäneet sekä tavalliset käyttäjät että valtioon sidoksissa olevat tilit.

Twitterissä on jo käytössä säännöt, jotka kieltävät ”digitaalisesti manipuloidun median sekä vaaleja ja COVID-19-pandemiaa koskevat väärät väitteet”.

Roth sanoi, että uusi käytäntö on kirjoitettu laajasti kattamaan väärää tietoa muiden konfliktien, luonnonkatastrofien, humanitaaristen kriisien tai ”minkä tahansa tilanteen aikana, jossa on laaja uhka terveydelle ja turvallisuudelle”.

Twitter keskittyy disinformaation kitkemiseen lähteestä riippumatta

Ukrainan sotaa koskevan disinformaation merkitsemisessä yhtiö käyttää ”erilaisia uskottavia lähteitä, kuten humanitaarisia ryhmiä, konfliktin tarkkailijoita ja faktoja tarkistavia toimittajia”.

”Olemme nähneet molempien osapuolten jakavan tietoa, joka voi olla harhaanjohtavaa ja/tai petollista”, Roth lisäsi. ”Keskitymme väärään tietoon, joka voi olla vaarallista, riippumatta siitä, mistä se tulee.”

Twitter ja Meta – Facebookin ja Instagramin omistaja – merkitsevät jo nyt Venäjän valtiojohtoisten tiedotusvälineiden ja diplomaattien jakamat viestit ja vähentävät niiden näkyvyyttä verkossa.

On epäselvää, miten uusi toimintamalli pannaan täytäntöön, jos Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ostaa Twitterin yli 40 miljardilla eurolla.

Musk on luvannut tehdä Twitteristä ”sananvapauden” tyyssijan ja sanoo, että alustan pitäisi poistaa vain lainvastaiset viestit.

Miljardööri on myös kritisoinut Twitterin ja muiden sosiaalisten alustojen käyttämiä algoritmeja, jotka suosittelevat tiettyjä viestejä yksityishenkilöille.

Muskin tarjous Twitterin ostamisesta on tällä hetkellä jäissä kiistan vuoksi, joka koskee väärennettyjen tai roskapostitilien määrää sosiaalisen median alustalla.

 

Lähde: Euronews

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hh1488

Vuonna 1984

Ilkka Forsten

Nyt ollaan taas siinä pisteessä että kukaan ei sairastu koronaan, mutta apinarokkoon kylläkin. Ennen nämä tapaukset liittyivät siihen että oltiin matkailtu ja ” nuuhhittu ” mugabelen kanssa. Tällä kerralla WHO on ihmeissään, kun tauti ei olekaan tullut valkoisten myötä eurooppaan.. Niin, mutta HOTTENTOTTEJA on, joten pitäääkö taas vääntää rautalangasta ilmiselvä asia. Kinuskit toi koronan eurooppaan ja nyt uutukaisen tuo siellä ” vaarallisissa ” kotimaissaan vierailevat ” pakolaiset ”..

Kata

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/britain-offers-smallpox-vaccine-monkeypox-cases-spread-europe-2022-05-20/

Elekää huolehtiko vitteristä ko kohta ollaan taas rokoterumbassa ja kyykitään kotona.Maailmassa kun pitää matkustella paikkoihin joissa…. ****** elää.Ihanaa!

Kohta ollaan kaikki monkeyboksissa.Tai siis no..mitä tuossa jutussa kerrotaankaan…

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
Ilkka Forsten

Tauti on alunperin lähtenyt siitä liikkelle, että joku, siis ne mitkä hyvin tiedämme, on paritelleet eläinten kanssa. Kun tämä joka tapauksessa jätetään kertomatta, syntyy mielikuva että valkoiset ovat jällen kerran omalla elämäntavallaan aiheuttaneet vakavaa uhkaa ihmiskunnalle. Siihen auttaa epäilemättä polttoaineveron korotukset, elintavikkeiden hinnannousu, sähkön kallistuminen ja joka paikassa tyrkytetty viidestoista rokotekerta. Pakolaisten määrää Afrikasta ei saa rajoittaa, YK sössön söö, ja EU lällän lää..

Kata

https://www.instagram.com/p/CdyE1eejZeC/?utm_source=ig_web_copy_link

Niin mutta kaikki,ihan kaikki on valkoisten supremessyä….ei värillä väliä ja rep Joyce on tätä mieltä. 😀

Itkiskö vai nauraisko…?

ike

Disinformaatio on aika vaikea termi. Se aina pitää sisällään sen että jonkun toisen tieto on jotenkin oikeaa. Noin ei välttämättä ole. Ainoa oikea tapa on saada kaikki tieto ihmisten ulottuville. Voivat sitten päättää mikä on totta ja mikä ei. Kaikki muu johtaa diktatuuriin. Katsokaa nyt vaikka itänaapuriin. Luuletteko että ihmisten mielipiteet ovat muotoutuneet noin vain sen takia että saavat ”oikeaa” tietoa. Sama pätee suomeen mutta vähän toiseen suuntaan. Vihervasemmisto on vallassa.

Kata

Sanomasi on totta ei disinformaatiota!

J...

Ja kun se, että oikea tieto on saatavilla ei riitä, kuten esim. tämän julkaisun kommentti kenttä niin pari venäjän näppikselle oksentajaa hukuttaa kaiken asiallisen tai otetaan vaikka jotain suhmurointeja mitä suomalaiset poliitikot on tehneet niin nehän palkkaavat väkeä hukuttamaan kaiken, ettei sitä google haulla enää löydäkkään oikeastaan millään jos ei tiedä jotain eksakteja lauseita aiheesta.. vaikka lastensairaalan suhmurointi peittyi nopeasti sadoilla eri osoitteilla joissa luki jotain ”nyt pannaan huhut poikk lastensairaalan jotain tekstiä” ja tekstiiin oltiin luonnollisesti tungettu kaikki sanat ja lauseet millä ihmiset etsi asiaa tms…

seant

Kun valtamediaa seuraa, niin saa täysin sen käsityksen, ettei Ukraina ole menettänyt yhtään sotilasta, ainoastaan naisia ja lapsia.

Jns. Man

Hetkinen! Sensuroiko Twitter esim. Zelenskyn lausuntoja? Nehän ovat täyttä disinfoa. Todellisuudessa uutisen tarkoitus oli kertoa että Twitter on osa Lännen neonkonservatiivien punavihreää propaganda-apparaattia.
Ei kai kukaan luule että kysymys on totuuden puolustamisesta!?

Tuumailija

Ei tietenkään, koska siellä on tekstissäkin mainittu yoel roth joka vastaa turvallisuudesta ja luotettavuudesta, eli kahdesta sellaisesta asiasta jotka eivät luonnollisesti liity valitun kansan toimintatapaan.

J...

Hetkinen miksi twitter ei ole sensuroinut esim. sinua ja yleensä miksi helvetissä sua ei sensuroida venäläisittäin kun ei mene enää teidän juttu läpi ja olette epäonnistuneet.

Eka Kettunen

Twitter on ilmoittanut ennen Muskin kanssa tekemäänsä kauppaa valetilien osuudeksi alle 5 prosenttia. Mutta on uutisoitu esimerkiksi Amerikan pressan n. 22,2 miljoonan twitter seuraajan koostuvan 49,3 prosenttisesti valetileistä.

Eipä siis lainkaan ihme, että Musk laittoi kaupan jäihin ja vaatii todellisten käyttäjien määrän selvittämistä. Sehän olisi hullua maksaa täyttä hintaa jos saa huomattavasti vähemmän kuin mistä on sovittu.

Hh1488

Marinilla on varmasti yhtä paljon vale seuraajia prosentuaaliseati

Lieväasteinen

Eliittipoliitikkojen tykkäysbotteja.

juu

Koko sota olisi jo päättynyt, mutta Britannia ja USA sanoi Ukrainalle ettei rauhaa saa neuvotella.
Kyllä venäjä hyökkäsi ja on siten vastuussa, mutta miettikää sitä että isot natomaat ei edes halua rauhaa, miksi ne ei halua rauhaa?
Uskomattomassa maailmassa eletään kun itse pakosti maksetaan siitä että esimerkiksi YLE aivopesee meitä..

J...

Oliko tämä nyt vastaus miksi venäläiset raiskaa niitä lapsia siellä?