Eurooppa Kulttuuri Muu maailma

Twitteriä kehotettiin estämään juutalainen sananvapauden vastainen ADL

ADL:n johtaja Jonathan Greenblatt, 2023. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / Maryland GovPics.

Amerikkalaiset sananvapauden puolestapuhujat vaativat hashtagilla #BanTheADL, että juutalainen sananvapauden vastainen Anti-Defamation League -järjestö (ADL) suljetaan X/Twitteristä. Nyt Elon Musk on ”tykkäillyt” aloitteesta.

ADL on joutunut tulituksen kohteeksi sen jälkeen, kun kävi ilmi, että järjestö painosti Fox Newsia erottamaan pitkäaikaisen juontajansa Tucker Carlsonin, joka myös sai potkut. Hänellä on nyt sen sijaan erittäin suosittu ohjelma X:ssä (entinen Twitter).

Perjantaina irlantilainen oikeistoaktivisti Keith Woods vaati X:ää estämään ADL:n toiminnan ja väitti, että ADL kontrolloi sosiaalista mediaa ja saa sen estämään kaikki, jotka yrittävät keskustella juutalaisista ja heidän vaikutuksestaan maahanmuuttopolitiikkaan.

Aiemmin ADL:n johtaja Jonathan Greenblatt oli kirjoittanut viestin, jossa hän kertoi suunnitelmistaan saada X:n toimitusjohtaja Linda Yaccarinon ottamaan käyttöön tiukemman sensuurin alustalla. ADL kannattaa muun muassa tekoälyn (AI) käyttöönottoa, joka voi tunnistaa juutalaisiin kohdistuvan kritiikin ja sensuroida sen ennen kuin kukaan ihminen ehtii lukemaan sitä.

”Minulla oli eilen hyvin avoin + tuottava keskustelu @LindayaX:n kanssa @X:stä, siitä, mikä toimii ja mikä ei, ja siitä, mitä heidän on tehtävä, jotta vihaan voidaan puuttua tehokkaasti alustalla”, Greenblatt kirjoitti myöhemmin poistetussa viestissä.

”Arvostin hänen yhteydenottoaan ja toivon, että palvelu paranee. @ADL on valppaana ja antaa hänelle ja @ElonMuskille tunnustusta, jos palvelu paranee. …. ja pidättää oikeuden soittaa heille takaisin, kunnes he tekevät niin.”

Woodsiin liittyi nopeasti Matt Walsh, konservatiivinen bloggaaja ja poliittinen kommentaattori, jolla on miljoonia seuraajia. Tunnisteen alle oli muutamassa tunnissa kirjoitettu 115 000 viestiä, ja jopa Twitterin omistaja Elon Musk tykkäsi Keith Woodsin alkuperäisestä viestistä.

Musk vastasi myös joihinkin huolestuneiden amerikkalaisten viesteihin ja vihjasi, ettei juutalaisjärjestö horjuttaisi häntä.

”ADL on yrittänyt kovasti kuristaa X/Twitteriä”, Musk kirjoitti.

ADL on kehottanut mainostajia boikotoimaan X:ä, kuten muutkin vasemmistoryhmät. Elon Musk ei kuitenkaan ole taipunut vaatimuksiin ja on ilmoittanut aikovansa haastaa boikotteja järjestävät ryhmät oikeuteen.

Aiemmin viime kuussa X haastoi oikeuteen yhden näistä ryhmistä, yh (CCDH) -järjestön, vaatien vahingonkorvausta mainostulojen menetyksestä, joka johtuu ryhmän mainostajien häirinnästä.

Lähde: Fria Tider

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Asiasta toiseen, Albanialainen vitsi:
Venäjän pääministeri Putinille: ”Meidän pitäisi laittaa koko maahan sama aikavyöhyke. Yritin eilen illalla toivottaa hyvää yötä perheelleni, joka on lomapaikassa, mutta siellä olikin aamu ja he olivat jo rannalla.”
Putin: ”Minulla on ollut samoja ongelmia. Soitin Prigozhinin perheelle kertoakseni suruvalitteluni lento-onnettomuuden johdosta, mutta se kone ei ollutkaan vielä edes lähtenyt lentokentältä.”

Ilkka Manttari

Vielä lisäys 😂😂😂

Marko Kristian

Hesari näytti taas karvansa.
Siellä on juttu rasismin vastaisesta mielenosoituksesta.
Kommentoin täysin asiallisesti että voisin osallistua rasismin vastaiseen mielenosoitukseen, jos myönnettäisiin että myös muut kuin kantasuomalaiset voi olla rasisteja.
Hetkessä tuli yli 200 ”peukkua” sehän ei tietenkään hesarille käynyt niin poistivat koko kommentin.

Ilkka

Fb:n puolella olisit saanut ikuisen kirjoituskiellon. Sananvapauden suurmoguli Zuckerberg ei pidä totuuksista, minä olen sen saanut kokea, mutta ei se mitään. Pidä naamakirjasi niin kliinisenä kuin haluat, mutta älä sitten ihmettele kun käyttäjäkunta harvenee.

Marko Kristian

Mä sain aikanaan facebookista bannia joka viikko jopa yksityisviesteistä tyttöystävälle 😀 en ole enää ikinä käyttämässä facebookkia.

Ilkka

Veli hyvä, sinun pitää olla tiedostava. Käsitäthän että narratiivi valkoisesta pahasta on saatava jaetuksi jokaiseen pirttiin ja sieluun. Se että kerrot ajattelevasi omilla aivoilla ei sovi suvakismin olemukseen. Musta, ruskea, keltainen, punainen tai jotain siltä väliltä ei ole koskaan tehnyt mitään väärää, he ovat aina joutuneet valkoisen alistamaksi ja mikä pahinta, kolonialismin vuosina emme vieneet ainoastan lapioita työhön vahvasti orientoituneilta, veimme myöskin työhalut. Tämä krooniseksi muodostunut haluttomuus on ollut esimerkiksi somalian kehityksen kannalta hyvin ratkaisevassa roolissa. Suomalaiset veivät lapiot, työhalut ja ihmisoikeudet jotka liittyivät tehtyyn työhön, eli pyrkiä KELA:n jonoon kertomalla kuinka vaikeaa on olla vähävarainen valkoisten alistamassa somaliassa. 11 000 mielensäpahoittajaa on HS:n mielestä koko suomi, joten nyt on nähty kuinka tyytymätön kansa todellisuudessa onkaan hallitukseen joka ei ole vielä saanut tehdä päivääkään oikeita töitä, kiitos Anna Maja Henrikssonin ja RKP:n. Huomasitko ettei yksikään media revi löppejä siitä kuinka RKP:n edustaja Adlercreutz:n firma on vienyt tavaraa venäjälle pakotteiden aikana. Ei siitä pidä puhua, nyt on oltava woke, huudettava joka saa****an päivä rasismista ja hallituksen kyvyttömyydestä. Vieläkö jostain löytyisi edes yksi Riikka Purran kirjoittama mielipide minkä voisi irrottaa asiayhteydestään, niin eduskunta voisi hymy korvissa äänestää epäluottamusta ja taas jarruttaa hallituksen työtä. Kuka onkaan se joka nyt tekee hallaa suomelle joka päivä, se ei ole PS, ne haitan tuottajat istuvat lattiatasolla ja vinkuvat kuinka rasismi on käynyt yhä pahemmaksi, mutta kuitenkaan he eivät osaa sanoa missä niin on tapahtunut.

John Quiman

Sain aikoinaan pari kolme päivää bannia FB:ssa, kun kirjoitin jossain ketjussa, että on vain kaksi sukupuolta. Varmaan erinäiset suvakit valittivat moisesta kauheasta valhetiedosta.

n/a

Pahoittelemme tapauksen aiheuttamaa mielipahaa. Järjestelmässämme sattunut virhe johti kommenttisi myöhäiseen poistamiseen, sillä normaalisti tällaiset viestit eivät ole tarkoitus mennä läpi, tai vaihtoehtoisesti näkyvät vain lähettäjälle.

Tulevaisuudessa toimimme vähintään yhtä syrjivästi.

Mukavaa syksyä toivottaa

HS sensuuriosaston väki

Marko Kristian

Suomessa hallitus meinaa kriminalisoida holokaustin kieltämisen.
Tässäkin asiassa pitäisi nähdä vähän pidemmälle, nimittäin nyt kielletään historian tutkiminen ja kyseenalaistaminen.
En tässä nyt yritä kyseenalaistaa tai kieltää mitään holokaustia, mutta tämä on vaarallinen tie.
Valtio määrittää mikä on totuus historiasta, ja muuta mieltä ei saa olla.

Marko Kristian

Ja totuuttahan ei tämmösillä laeilla tarvitse suojata, vain valhe tarvitsee tämmösiä lakeja suojakseen.

Ilkka

Samaan aikaan kauhistellaan kun itänaapuri kirjoittaa sotahistoriaansa uuteen kuosiin ja esittää olevansa maailman pelastaja. Nyt sitten meillä(kin) aletaan leikkimään sananvapaudella kertoen, että historian kriittinen tutkimus on antisemitismiä. Ei siinä ole mitään tekemistä antisemitismin kanssa jos liki vuosisata sitten tapahtuneita asioita tarkastelleen uudelleen. Mikäli aihe ei kestä tarkastelua, tai sen tarkastelu kielletään, se lisää vain vettä myllyyn koska ensimmäinen ajatus on silloin se, ettei jotain halutakaan tuoda esiin vaikka ollaan vaativinaan rehellistä historian tutkimista.

Olen ennekin kirjoittanut kysymyksen, miksi Adolf Eichmannin kuulustelupöytäkirjoja ei saa kukaan lukea vaikka ne on arkistoituna. sanoiko hän julki jotain mikä veisi pohjan uhriutumisen rituaalilta, kuten sen että valittu kansa oli mukana toteuttamassa oman etnisyytensä katoamista maailmankartalta. Katsokaapa uudelleen elokuva Shindlerin Lista, ja huomaatte mitä tarkoitan. Kenen rahoilla shindler yrityksensä perusti ja kenen puoleen hän kääntyi kun piti saada laadukasta tarjoiltavaa vieraille. Kyllä, seemiläiskansa toimitti auliisti kaiken, kauppamiehiä kun ovat. Ja tämä siis aikana kun kaikesta oli pulaa, mutta hyvää ei jaettu omillekaan ilmaiseksi.

John Quiman

Koulussa opitiin jotain holokaustista ja se sitten jäi mielessä vähemmälle huomiolle sen jälkeen, koska ei isommin kiinnostanut. Kun sen kyseenalaistamista alettii Keski-Euroopassa kieltää lain voimalla, tuli heti mieleen, että ei opitussa tiedossa voi kaikki olla ihan kohdillaan, koska jos se olisi totta, ei sitä tarvitsisi suojella laeilla.

Historiankirjoituksessa, mitä opimme kouluissa, ei kaikki olekaan ohan totta. Opimme sitä, mitä meidän halutaan uskovan. Sekin on poliittinen väline. Tämä on aika selvää ihan oman kokemuksen kautta niille, jotka elivät suomettuneisuuden aikaan ja näkivät miten totuutta vääriteltiin milloin mitenkin ja näkivät myös, miten hostoriankirjoitusta muutettiin, kun NL lakkasi olemasta.

Marko Kristian

Koko hommahan on suoraan kommunismin pelikirjasta. Syytä vastustajiasi siitä mitä itse teet.
Nythän koko ajan syytetään eri maita autoritäärisiksi, hallitsijoita diktaattoreiksi jne.
Kun tämän tietää niin voidaan helposti päätellä että me olemme kohta autoritäärinen diktatuuri. 😀

Uusimmat uutiset