Kulttuuri Muu maailma Politiikka Uutiset

Ukraina kieltää venäläisen kirjallisuuden ja musiikin maahantuonnin

Pexels, Pixabay

Venäjän ja Ukrainan välinen sota on jatkunut jo neljä kuukautta, ja sotaa käydään myös kulttuuririntamalla. Ukrainan parlamentti on hyväksynyt kaksi lakia pysäyttämään venäläisen kulttuurin leviäminen maassa.

Toinen laeista kieltää venäläisten kirjailijoitten teosten painamisen, mikäli kirjailija ei luovu Venäjän kansalaisuudesta. Laki koskee ainoastaan kirjailijoita, jotka ovat olleet Venäjän kansalaisia Neuvostoliiton hajoamisen vuonna 1991 jälkeen.

Myös kirjojen tuonti Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Venäjän hallitsemasta Donbassista kielletään.

Toinen laki kieltää venäläisten artistien musiikin soittamisen medioissa ja yleisissä kulkuvälineissä.  Myös tämä laki koskee ainoastaan muusikoita, joista on tullut Venäjän kansalaisia vuoden 1991 jälkeen. Laki ei koske venäläisiä muusikoita, jotka ovat tuominneet Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ei vielä ole vahvistanut lakeja.

Lähde SVT

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Earl Stone

TikTok täynnä ylimielisiä ukrainalaisnaikkosia, kaikki samantien estoon, kuten myös heitä tukevat hyödylliset idiootit.

juha II

Lapsellinen suora osoitius siitä, että aikuisuus on hukassa.osoittamalla itkupotkuraivaria siitä järjellisestä tosiasiasta, että suurvalta Venäjä on Ukrainaa sotilaallisesti vahvempi. ”Ryssä viha” osoittaa myös paljastaen jo vuodesta 2014 lähtien jatkuneen venäläisvähemmistön vainon ja syvän vastanmielisyyden venäläisyyttä vastaan vain siksi ymmärrettävästä syystä, että järjestely oli hajonneen Neuvostoliiton peruja. Eikö se ole Leninin, Stalinin tai jopa tosiasiallisesti ja fyysisesti puoluejohtaja Nikita Hrutsevin syytä. Koska hän antoi kysymättä keltään Krimin Ukrainalle, jossa oli venäläisväestö jo ennestään monikulttuurisessa Ukrainassa. Jos jotakin kiinnostaa kiistää tämän. Voi tutustua Ukrainan monisatavuotiseen historiaan ja moninaisiin valtiorakennelmiin, joka tekee siitä ent. Jugoslavian eikä Suomea, jossa selkeä ryssä on ”selvä kuin pläkki”.

Ymmärrettävä venäläisviha ukrainalaisilla Stalinin ja sitä ennen Leninin bolsevikkien Ukrainan liittämisellä Neuvostoliittoon. S6talin teki pakkokollektivisoinnillaan tuhoisaa jälkeä kaikilla kansallisaluiella, mikä ei yhtään vähennä yksittäisten uhri valtioiden kärsimystä ja koettuja karkeita julmia vääryyksiä.

Mutta toisaalta ei voi myöskään kaataa vihaa Ukrainan venäläisvähemistön päälle siitä mitä gruusialainen diktaattori teki ei edes silloin, vaikka Stalin olisi ollut venäläinen. Sillä eivät edes venäläiset tuona aikana eivät saaneet erityiskohtelua paranoidilta Stalinilta, joka epäili kaikkia ja kaiken aikaa lähimpiä kommunisti puolueen ministereitä ja komissaareja myöten. Tämän sai kokea erityisesti puna-armeijan kenraalikunta aina kenttäjohtoa myoten 1830-luvun ”Stalinin puhdistuksissa”, jossa murhattiin myös kommunisti puolueen johtoa ja jäsenistöä summittaisesti.

Tuntuu, että Stalin hoiti enemmänkin ryytimaata kuin kommunistisen suuren isänmaan hallintoa.

Ilkka Forsten

Vajaa neljä kuukautta on sodittu ja Venäjän armeija on hakemassa museoista lisää sotatarvikkeita.. Ei oikein vaikuta siltä että käsite vahvempi korreloisi todellisuuden kanssa.

Miten selität sen että Krimin alue kuului alunperin Turkille, vaikka puttelin historiatulkinnan mukaan kyse on iki-aikaisesta venäläisestä alueesta ? SE VARASTETTIIN TURKILTA, ja nyt se sitten varastetaan Ukrainalta. Hieno mies se putteli, terve kuin pukki ja todella mukava tyyppi, mitä nyt puhuu ydinsodasta vaikka väittää koko ajan olevansa voitolla.

Tekisi melkein mieli kiittää Stalinia, kun osaisi puhdistaa joukoistaan pois niitä mitkä koki epäpäteväksi. Mahtaisiko putteli sotasekoilunsa kera saada armahduksen, vai olisiko edessä yksisuuntainen matka sinne jonnekin, mistä sitten rehabilitoidaan henkilö kun on kulunut puoli vuosisataa ja horsmat on lakannet kukkimasta.

Moskvan upottaminen olisi varmaan ollut kova pala selitettäväksi Gruusialaiselle, mutta nyt kun saa hallita kaikkea tiedotusta, ja on mieltänyt itsensä Tsaariksi, niin tietysti asiat näyttää ruusuisilta. Olisin kernaasti paikalla kun rekryytien Äidit alkavat ihmetellä miksi juuri meidän Igor potee ydinsäteilystä johtuvia oireyhtymiä oltuaan Tsernobylin alueella ” sotaharjoituksissa, ” Tai miksi emme saa tietoa Olegista joka nähtiin viimeksi panssarivaunun kannella siinä Valkovenäjän rajalla helmikuussa.

Denatsifikaatiolla on ollut raskas hintalappu kauluksessa jo nyt, ja vieläkään ei tsaari putin ymmärrä hävinneensä sitä ” erikoisoperaatiota.” Ei hän kyllä ymmärrä sitäkään että Venäjä siirtyi vuosisadan verran takapakkia, koska hölmöili itsensä suohon mistä ei enää uppoamatta selvitä.

ike

Venäjä on aina ollut hyvä uhraamaan omia kansalaisiaan sodan alttarille että etuoikeutettujen ryhmien edut säilyvät, no niinhän se on ollut vähän jokapaikassa. Ero on siinä että Venäjän on vähän vaikea alemmaksi upota. Ainoa mihin se mitä se nykyään korostaa on ydinaseet, nekin se sai amerikkalaisilta vähän etuajassa. Kyllä olisivat itsekin ne kehittäneet mutta olisihan siihen tullut muutaman vuoden lykkäys. No näillä mennään.

Runtiti-pou

Miksi Ukrainan kulttuurin täydellinen tuhoaminen ja kieltäminen sitten on sinulle ihan normaalia ja kypsää toimintaa?

Jegros...

Onko tuo sun venäläisen siittimen jatkuva imeminen, venäläisen anuksen nuolennan ohella jotenkin hyvää käytöstä ja mitä se osoittaa?

Jegros...

Ja se ukrainan venäläisvähemmistö ei halua ryssiä ukrainaan sen enempää kuin kukaan mukaan..

Bling Bling

Tämä on tilanteenmukainen, looginen jatko 2016 asetetuille rajoituksille. Kirjat ovat Venäjällä massiivinen osa propagandakoneistoa, esim. Venäjän ”sotilaallista erikoisoperaatiota” edelsi jo useamman vuoden ajan laajasti julkaistuja kirjasarjoja, joissa kuvailtiin Venäjän armeijan urheaa denatsifikaatio-operaatiota narkomaanien hallitsemassa ja lännen ja NATOn jouksupoikana toimivassa Ukrainassa. Koskenee myös musiikkia ja muuta ”kulttuuria”, näin voisi arvella.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Bling Bling
Eka Kettunen

Suomessakin voitaisiin estää kulttuureiden leviämistä jotka ovat haitallisia Suomelle ja suomalaisille. Viimeisimpimä esimerkkeinä mainittakoon Helsingin katujengit sekä Oulun tapahtumat ja ei siitä Turun torin jutustakaan niin kauaa ole.

Suti

Typerää, Ukrainan venäläiset ei tykkää tästä jä kääntyvät kotimaataan ja Zelenskiyä vastaan.

Puolueeton

Juuri venäjänkielisten sortamisen tähden Donbassin alueen venäjänkielisten enemmistö ryhtyi separatisteiksi ja perusti oman yhteisön 2014. Sopimuksista huolimatta alueella oli sotatoimia, kunnes Venäjä aloitti operaationsa ja tunnusti separatistien itsenäisyyden.
Samalla tavalla Nato teki sotilasoperaation, jota sanottiin humanitaariseksi operaatioksi, puolustaessaan kosovolaisia separatisteja Serbiaa vastaan pommittamalla Belgradia 32000 pommilla.

Runtiti-pou

Ei ryhtynyt.Kaikki provokaattorit ja iso osa sotilaista tuli alusta lähtien Venäjältä.Monia virastorakennuksia jouduttiin yrittämään vallata monen kertaan. Vain 30 & ylipäänsä halusi edes laajempaa autonomiaa ennen sotaa. Videot joukkokokouksista venäläisten rambojen saavuttua koostuivat vain pienestä osasta väestöä

Runtiti-pou

Venäläiset vai venäjänkieliset? Venäjänkielisiähän tuiolla Venäjä tappaa kasapäin ja kuskaa Venäjälle

Runtiti-pou

Venäläiset vai venäjänkieliset? Venäjänkielisiähän tuiolla Venäjä on massatuhonnut ja kuskaa Venäjälle

juu

Ei ilmeisesti historiasta ole opittu mitään, ”yhden totuuden” dystopiassa molemmat osapuolet, kauan ei mene kun ”väärät ajatuksetkin” muuttuu rangaistavaksi.

Runtiti-pou

Venäläiset ajatukset ovat vääriä ajatuksia. Niiden poistaminen ei ole dystopiaa