Kotimaa Rikos

Ulkomaalaisia keräämässä rahaa ilman rahankeräyslupaa Koillismaalla

Kuva Pixabay.

Poliisi varoittaa epäilyttävistä rahankerääjistä Koillismaalla. Poliisi otti kiinni kaksi rahankeräysrikoksesta epäiltyä ulkomaalaista miestä viime viikolla Kajaanissa. Nyt samankaltaisia rahankerääjiä liikkuu myös Koillismaalla.

Poliisi epäilee, että ulkomaalaiset henkilöt keräävät rahaa ilman rahankeräyslupaa Kuusamossa, Taivalkoskella ja Pudasjärvellä. He sanovat keräävänsä rahaa esimerkiksi liikuntarajoitteisten ja kuulovammaisten hyväksi, mutta poliisi ei usko rahojen päätyvän kyseisiin kohteisiin. Viime viikolla poliisi otti Kajaanissa kiinni kaksi ulkomaalaista miestä, joita se epäilee rahankeräysrikoksesta.

Poliisi pyytää havaintoja epäilyttävistä rahankerääjistä. Jos olet viime aikoina tavannut epäilyttävän rahankerääjän tai antanut sellaiselle rahaa, soita Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimen numeroon 0295 416 194 tai lähetä viesti sähköpostiosoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Ennen kuin annat rahaa keräykseen, tarkista Poliisi.fi:n Rahankeräysluvat-sivulle linkitetystä luettelosta, että tilinumero ja rahankeräyslupa täsmäävät.
Uutinen 15.9.2023: Oulun poliisi on ottanut kiinni kaksi rahankeräysrikoksesta epäiltyä ulkomaalaista miestä. 

Rahankeräysluvat

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Onko taas Somalien harrasterahat vähissä, vai tarvitseeko Al – Shabaab lisärahoitusta sinäpä visainen kysymys.

Toni Lajos

Koillismaalla toikkaroivat ulkolaiset eivät ole tietoisia Kelan holtittomast jakamista rahoista, kunhan nyyhky…nyyhky tarinan iloisesti hymyilevälle virkailijalle kertoo, muistaen kotimaahan jääneen suurperheen, vammaiset lapset jne, sodan kauhut koettelevat heitäkin, rahalla saavat hiukan liennytystä.

John Quiman

Jotkut ulkomaalaiset keräävät rahansa lailisesti sossusta. He kertovat maahan tullessaan hurjia tarinoita, joita ovat harjoitelleet ennakkoon, ja saavat tarinoinnista palkkioksi elatuksen veronmaksajien kukkaroista.

Ilkka Manttari

Olen huomannut saman. ”Laillisuus ja laittomuus menevät nykyisin iloisesti sekaisin niin monessa asiassa.

Kansalaisen verkkokauppa