Eurooppa Kotimaa Politiikka

Ulkoministeriö kehottaa poistumaan Ukrainasta välittömästi

Kuva: Flickr.

Ministeriön tiedotteen mukaan tilanne on arvaamaton ja voi muuttua nopeasti.

“Poistu välittömästi maasta olemassa olevilla kaupallisilla yhteyksillä edelleen kiristyneen ja arvaamattoman turvallisuustilanteen vuoksi”, ulkoministeriö kehottaa.

Euroopan turvallisuuspoliittinen tilanne on jännittynyt Venäjän koottua joukkoja Ukrainan suunnalle. Tilanne on arvaamaton ja voi muuttua nopeasti. Jos olet maassa, seuraa Kiovan edustuston ja ulkoministeriön tiedotuskanavia ja tee matkustusilmoitus.

Koronapandemian vuoksi tilanne ja rajoitukset saattavat muuttua äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti. Ajankohtaista tietoa Ukrainan tilanteesta löydät edustuston verkkosivuilta ja seuraamalla paikallisviranomaisten tiedotusta. Edustusto päivittää ajankohtaista tietoa myös sosiaalisen median kanavilleen.

Ulkoministeriö muistuttaa, että sen julkaisemat matkustustiedotteet ovat suosituksia, ja jokainen on aina vastuussa omasta matkapäätökseestään.

Ulkoministeriö ohjeistaa, että paikallisviranomaisilla on ensisijainen vastuu maan kaikkien asukkaiden turvallisuudesta sekä etsintä- ja pelastustoimista hätätilanteissa. Kriisitilanteessa tulee noudattaa paikallisten viranomaisten ohjeita. Tiedotusvälineiden uutisointia on seurattava sekä tiedotusta edustuston verkkosivuilla, Facebookissa ja Twitterissä.

Donetskin ja Luhanskin hallintoalueet kuuluvat Ukrainaan, vaikka osa niistä ei olekaan tällä hetkellä hallituksen hallinnassa. Suomen edustustolla ei ole mahdollisuutta antaa konsuliapua alueille, jotka eivät ole Ukrainan hallinnassa. Turvallisuustilanne näillä alueilla on huono.

Turvallisuustilanne Krimin autonomisessa tasavallassa on heikko. Liikenneyhteydet Krimin niemimaalle ovat huonot tai kokonaan poikki. Kaikkea matkustamista Krimin autonomisen tasavallan alueelle on vältettävä. Edustusto ei voi antaa konsuliapua Krimille.

Suomen kanta on, että kansainvälisen oikeuden mukaan Krim kuuluu Ukrainalle. Ukrainan lain mukaan Krimille ei saa tulla Venäjän kautta ilman lupaa.

 

Lähde: Suomen ulkoministeriö

27 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
I'm only assking

Sauli Niinistökin kysyi, olemmeko kadottaneet kokonaan vaaran tunteen. Sitä olen ihmetellyt itsekin ainakin vuodesta 2015. Maahan lasketaan 2 – 3 divisioonaa asekuntoisia Allahu akbareja. Nyt sitten päivitellään väkivaltaisia katujengejä, grooming-ilmiötä ja poliisiin kohdistuvaa uhkaa. Tai päiviteltäisiin, jos se ei olisi vihapuhetta ja rasismia.

Sen sijaan suhtautuminen Venäjän uhkaan on kaksijakoisempi. Russofobiaa voi valtamedian kommenttiosuuksissa ihan vapaasti ja sensuroimatta harrastaa (vrt. islamofobia, joka on siis rasismia). Toisaalta kenraalimme vakuuttelevat, ettei Suomeen kohdistu sotilaallista uhkaa. Miksi natoon liittyminen on sitten valtamedian huulilla ja propagandakoneisto käy sen puolesta kuumana? EU:hun liityttiin ja vähemmän julkinen mutta kuitenkin määrätietoinen natoyhteistyö aloitettiin valtiojohdon siunauksella 90-luvun alussa juuri Venäjää silmällä pitäen. Samalla maahan alkoi virrata ummikkovenäläisiä ja aatteeltaan kommunisteja inkerinsuomalaisia, venäläistä työvoimaa ja Venäjä aloitti myös maaostot strategisilta paikoilta.

Väistämättä mieleen tulee se, mitä ainakin itselle 70-luvulla ja 80-luvun alussa lapsuuden viettäneenä on opetettu: ihmiset kohtelevat sinua niin kuin kohtelet heitä. No elämä on todistanut, että näin ei aina ole. On myös pahuutta, kieroutta, ahneutta ja oman edun tavoittelua. Joskus on osattava panna kova kovaa vastaan. Myöhemmille sukupolville on kai opetettu myös eri rotujen ja kansojen yhdenvertaisuutta. Lama osaltaan opetti ihmisiä mukautumaan, koska oman mielipiteen esille tuomisesta menetti työpaikan, eikä uutta enää niin helposti saanut.

Toisaalta uutisten ja viihteen välinen ero on hämärtynyt. Nykyinen media on osaltaan syypää ihmisten luonnollisten vaistojen heikentymiseen.

bilateraalinen

Minua ihmetyttää se että miksi suomalainen kansa ja varsinkin kenut eivät pääse tuosta russofobiasta. Katsokaa Saksaa. Saksa ja Neuvostoliitto tappelivat todella verissään ja paljon pidemmälle kuin Suomi. Tänä päivänä ne ovat parhaita ystäviä mitä tulee liike-elämään ja liikevaihtoon. Keskinäinen kauppa hyödyttää kumpaakin.

Ja täälä Suomessa nuristaa ja kyräillä ja pidetään pakotteita jotka ovat ajaneet vanhojakin perheyrityksiä konkurssiin. Ja kuten Valiokin tapauksessa, merkkinoille ryntäsi heti Tesco. Siinä sitä lännen pakotetta. Halusivat vain suomalaiset pois markkinoilta että itse pääsisivät.

Puolueeton

Siinähän on yksi Ukrainan kriisin syy. Saksa käy kauppaa Venäjän kanssa ja molemmat maat hyötyvät. Sitähän USA ei voi sietää. Onhan USA jäämässä Venäjän ja Aasian maitten syrjäyttämäksi sekä Saksan, jos siihen maahan saataisiin hyvä hallinto.

Britit aloittaa kolmannenkin

Hoh hoijaa… Tuntuu pahalta lukea että Suomen johto ottaa kantaa ilman historian tuntemusta ja asettuu jälleen kerran sen puolelle joka pettää taas kerran meidät. Luulisi että Suomen johtajat ymmärtäisivät edes historian ja sen merkityksen, mutta ei…

Kysymys yksi: Mistä maasta Krim irroitettiin aikoinaan. Kolmen pisteen vihje. Sillä maalla oli mahdollisuus vaatia Krimiä itselleen mikäli se josksu irtaantuu Ukarinasta ja lakkaa olemasta autonominen maa-alue. Kahden pisteen vihje, tämän maan sotilaat olisivat aikoinaan tappaneet ukrainalasiet viimeiseen mieheen jolleivat ne olisi hakeneet Venäjältä turvapaikkaa Ukrainan alueelta. Yhden pisteen vihje, kyseinen maa on nykyisin NATO-maa. Ja oikea vastaus on: TURKKI !!

Mikäli Krimi olisi lakannut olemasta autonominen alue, niin Turkilla olisi oikeus vaatia sitä itselleen. Sillä se oli aikoinaan Turkista erotettu. No, Turkilla oli jo omat suunnitelmansa sevastopolin suhteen ja NATO-tukikohtien, mutta Krimiläisten äänestyksen tulos oli paha pettymys sekä Turkille että NATO:lle. Ja tästä pitkä vihanpito alkoi jälleen. Ja siksi se venäläinen tutkakonekkin ammuttiin alas Venäjän ilmatilassa. Ja se kauna on vielä kostamatta.

No, mitä tämä Ukrainan tilanne johtuu? Se juontaa juurensa myös kauas historiaan. Aikaa ennen 2013 Ukraina oli korrutoitunut maa joka oli ihan kuralla. Se oli ollut sitä jo pitkään mutta että koko johto tiesi että tilanteen piti muuttua. Päätettiin kuitenkin olla tekemättä mitää asioille ja jatkaa entiseen korruptoituneeseen tapaan. Kunnes vuonna 2013 oltiin siinä pisteessä että jotain oli pakko tehdä.

No, Ukrainan johto kysyi 15 miljardin dllarin lainaa (ei tunnu missään Sannamme tuhlailujen rinnalla) Venäjältä. Venäjä sanoi että totta kai ja tarjosi lainaa lähes nllakorolla. Ja ystävänä tarjosi terästeollsuutta Ukrainan maaperälle jotta Ukraina pystyy maksamaan velkansa takaisin. Jenkit saivat tästä vihiä ja tarjosivat myös lainaa… tosin ehdot olivat niin huonot että ukrainalaiset laskivat kolmen seuraavan sukupolven maksavan niitä velkoja. Ja sanoivat jenkeille että ”Ei kiitos”. Ja kun jenkit tämän tajusivat, piti Janukovics syöstä vallasta, varastaa Ukrainnan kulta ja asettaa Itävaltalainen rikolinen Peter Walzmanin Ukrainnen johtoon. Uudella nimellä Poroschenko ja uudella suklaatehtailijan imagolla. Huumekaupasta kukaan ei enää muistanut mitään. Kansannousu käynnistettiin sekopäillä jotka käyttivät huumeita ja päihdyttäviä aineita ja joita komentavat Hitlerin etnisten puhdistusksia ja todellisiin raakuuksiin syyllistyneet johtajat. Näistä paikalliset käyttävät nimitystä ”natsit”. Ne hakkasivat Maidanin aukiolla nuorilta pojilta putkilla jalat poikki.

Tästä päästäänkin tähän päivään… Eli Donetskin ja Luhanskin alueella asuu venäläistä väestöä. Joita nämä natsi-partiot ampuvat ja tappavat aina tavttaessa. Siksi Donetski ja Luhanski haluavat eroon nykyisestä Ukrainasta ja omiksi tasavalloikseen, Tämä tarkoittaa sitä että jossain vaiheessa, ennenkuin NATO:n tukema etninen puhdistus pääsee valtaan, venäläiset tulevat miehittämään nämä maa-alueet. Mutta vain siinä tilanteessa että ne pyytävät apua. Ja jos amerikkalaiset jat/tai NATO-maat tästä suuttuvat, on edessä sota.

Tämä sota on totaalinen koska venäjällä ei ole niin paljon miehiä ja/tai kalustoa että se pystyisi puolustamaan rajaansa Virosta Ukrainaan ja jäämeren osaa, niin ainoaksi vaihtoehoksi jää YDINSOTA!! Kuten Putin sanoi Macronille menneellä viikolla:”Jos Ranska haluaa sotaa Venäjän kanssa, se sen saa. Mutta siinä sodassa ei ole voittajaa”. On hyvä myös muistaa että Lavrov sanoi ennen joulua:”Jos sota puhkeaa niin me vastaamme siihen. Emme vain sinne mistä ohjukset tulevat vaan myös sinne mistä käsky tuli”. Ja tämä tarkoittaa että uusi-mannerkin tulee saamaan osansa.

Meillä on koko maapallon tulevaisuus käsissämme. Ja ainoa joka sen sodan voi nyt sytyttää ovat amerikkalaiset koska Ukraina ei aloita sotaa. Ydinsodan jälkeen meillä on ilmassa niin paljon tuhkaa ja pölyä että meillä on käytännössä kahden vuoden ydintalvi. Mutta se ei sitten huoleta ketään koska täälä ei ole ketään. Kaikki kuolevat.

Varminstin asian tänää soittelemalla Kiovaan ja Kremliin. Ja lähteet puhuivat kuin yhteen ääneen. Hyää loppuelämää kaikille.

Ilkka Forsten

Onko Iiris Suomelaa kuultu asian tiimoilta. Hän varmaan tuomitsee sodan aiheuttamat ilmastohaitat ja vaatii että Ukrainassa on oltava dieselin litrahinta vähintään 5 €. Näin puolitetaan hiilijalanjälki ja Putinin tankit ei voi ajaa ilman EU:n päästösanktiota. Mikäli kelopainat kuitenkin makaavat Harkovan kadulla, ei ole suotavaa että heidän yli ajetaan, sillä YK:n ihmisoikeusartiklat kieltävät sen. Suomen ilmastoaktivistit tulevat tekemään kaikkensa, ja kuten tiedämme, he voivat vaikuttaa asioihin jos vaan kotipizza kuljettaa valmisruokaa barrikaadeille. Sivareina he eivät osallistu itse taistelutoimiin vaikka ovatkin antifan alajaosto, mutta he voivat harkintansa mukaan huutaa kommunistiliput kourassa voittoa putinille.

Puolueeton

Tietokoneella tulee helposti krijoits vihreitä, kelopainat= elokapinat!

Runtiti-pou

Te venäläiset olette aina niin rehellisiä. Rehellinen ja karkea ja härski valehtelu on melko virkistävää. Ampuu niin yli, että ei huoleta propagandavaikutus. Pikemminkin se kääntyy teitä itseänne vastaan tuollainen kirjoittelu. Ikävämpää on lukea jonkun suomalaisen propagandistin ovelaa vääntöä, joka on vielkö jossain vilpittömässä Putin-uskossa tai suomettumisaatteen vakaumuksella kirjoitettu lähes sydänverellä

Puolueeton

Niinistö, sa vasta rehellinen on, sanoo, jokaisella maalla tulee olla oikeus liittyä itsenäisesti valitsemaansa puolustusliittoon = Suomen tulee saada liittyä natoon (vaikka ei nyt mitään syytä olisikaan).
Liittyihän Kuubakin Neuvostoliiton apuun ja yritti saada ohjuksia turvakseen, kun vuotta aikaisemmin USAsta saarelle hyökättiin. USA kuitenkin torjui ajatuksen liki maailman sodan uhalla, vaikka USA oli jo siirtänyt ohjuksiaan Turkkiin vähän lähemmäksi Neuvostoliittoa. Ukrainan ohjukset olisivat vielä lähempänä Moskovaa, kuin Washington Kuubaa. Siihen Niinistön mielestä USAlla on täysi oikeus, jos Ukrainan johto niin haluaa.

John Quiman

Mitä ohjusten lähellä olemiseen tulee, ei se etäisyys ole oikea mittari, vaan se, että kuinka nopeasti ohjus lentää kohteeseen.

Kata

https://theohiostar.com/2022/02/12/biden-taps-lgbtq-activist-drag-queen-for-high-level-position-at-the-office-of-nuclear-energy/

Juu amerikkalaisten maailma on nyt tämä…siis hallinnossa..joten voi sieltä olla tulossa ihan mitä vaan!
Todella järkyttävää sikailua.

John Quiman

Biden on tosiaan seinähullu tapaus. Mihin vaan virkaan pitää saada joku elämästä vieraantunut asiantuntematon torvelo. Tarvitsee vaan olla jonkin vähemmistön edustaja, se riittää.

Kata

Kyllä näin…täysin seinähullua touhua!

ike

Kummallista että länsimaisesta itsepetoksesta ja mur….ta on tullut kansakunnan ylevin teko. Ei minun logiikkani tuohon taivu, on ollut jo punavihreää valtavirtaa vuosia.

John Quiman

Loogistahan se on vain niiden mielestä, jotka haluavat sekoittaa kansat ja alistaa ne valtansa alle vaikka väkisin.

Kata

Tästä on kyse.

Ruupo Kustaa

Pekka touhuaisi kyydin vip-luokassa valtion piikkiin jos ihonväri olisi oikeaa laatua. Mutta väärän värisellä nahkalla saa reissata omilla kustannuksillaan. Tuli tässä samalla mieleen, että onkohan se nykyään jo rikos kysellä ihonvärisiä sukkahousuja vaatekaupassa.

Ilkka Forsten

En tiedä kun en käytä sukkahousuja ?

Nikke Pärmi

”Poliisiin kohdistuu turvallisuusuhka – varautumista tehostettu: lappuja ovissa, henkilötietoja kysellään”
Koska maailmaa halattiin liian innokkaasti, niin ei huomattu että sehän alkaa kusta kintuille !
Poliisille kohdistettu vakava uhka on kuin sodanjulistus.
Silloin pitää tehdä kuten sota-aikana tehtiin Suomen maaperällä olleille vihollisen tukijoille (esim. kommunistiaktiiveille): heidät suljettiin vankilaan tai vartioiduille leireille

Nationalisti

Aikamoiselta teatteriltahan tämä kaikki alkaa vaikuttamaan.
Yhdysvallat sanoo joka päivä jotain raflaavaa, mutta minkäänlaisia lähteitä heillä ei ole koskaan jutuilleen.
Eipä paljoa enää jaksa lukea kyseisiä ”uutisia” aiheesta.
Tässä nyt on kova kiihko käynnissä kansan aivopesemiseksi ja Suomen sekä Ruotsin viemiseksi Natoon.

Suomi mrskyn silmässä

Se on se suurin pelko ja sitten saamme syyttää vain itseämme.

Muuten, tästä propagandasta. Ottakaapa joku Bidenin tai jenkkien puhe ja vaihtakaa sana ”Venäjä” sanaan ”USA” niin ymmärrätte miten tyhmiä ne voi olla.

Ja toisaalta, jos asut talossa jossa naapurissa koko ajan riidellään ja tapellaan ja ärsytetään sinua. Niin onko se pitkän päälle etu sinulle? Tai jos naapuri hiippailee takapihallasi haulikon kanssa ja sinä otat omasi esiin niin se alkaa huutaa ”Oletpa sinä agressiivinen”.

En ole sen enempää Venäjä kuin USA/NATO myönteinen. Mutta Neuvostoliitto tarjosi meille työtä ja vaurautta aikoinaan. Mitä USA on meille ikinä tarjonnut? Ruokapaketitkin tulivat Saksasta vaikka koulussa opetettiin että Suomeen tuli ”Wilsonin pintaa”.

John Quiman

Neuvostoliiton työn ja vaurauden tarjonta on kovin liioiteltua monien mielikuvissa. Suomi sai kyllä öljyä, mutta muuten silkkaa roskaa. Suomi vei kaikenlaista valtion tukemanakin liian halvalla. Neuvostoliitto esteli Suomen länsikaupan kehitystä, joka olisi tuonut vaurautta jo aiemmin.

USA tarjosi sotien jälkeen Marshall-apua, jolla Keski-Eurooppa saatiin pikaiseen nousuun, mutta Suomi kieltäytyi, luultavasti NL:n suosituksesta.

Tuumailija

Todellisuudessahan sieltä tuli sinkkiämpäreitä (ihan hyviä) ja huopatossuja (erinomaiset jalkineet talvella) vastineeksi kun vietiin atomijäänmurtajia.
Tosi että aika paljon kaikkea kelpaamatonta roskaakin sieltä on tullut enemmän kuin laki sallii.

Puolustusvoimissa riitti teknisen alan työpaikkoja niin maavoimissa kuin ilmavoimissakin, tuotu kalusto kun oli erittäin vaihtelevaa, mutta sitä tuli enemmän kuin oli varastotilaa. 3:ta ZIL kuorma-autosta saatiin yksi käyttökelpoinen ja loput varaosiksi. Mutta aika pomminvarmoja ja simppeleitä huoltaa.
Myöhemmin nämä syrjäytyivät laadukkaamman SISUn tullessa pääkalustoksi.

Lentokoneissa suomalaiset tekivät huomattavia parannuksia siihen malliin että venäläiset ihmettelivät, miten te saitte tuon MIGin tuollaisen liikkeen tekemään tahi miten asennettua siihen tuollaista tekniikkaa, yhdessä vaiheesa halusivat ostaa takaisinpäin muutamia kappaleita näiden muutosten vuoksi (tuttu työskennellyt ilmavoimissa).

Ydinvoimalat puksuttavat vieläkin sähköä, toki niissä on pitkälti suomalaisten innovoima ja valmistama paranneltu tekniikka. Yhden ranskalaisen voimalan hinnalla olisi saatu rakennettua ns.vanhaan tekniikkaan perustuvia voimaloita 4 kappaletta samassa ajassa raakasti halvemmalla.

Markkinat vetivät yksityisellä puolella, kuin teollisellakin ennen USAn linnakäskyä kauppasaarrosta, läpikulkuliikenne oli niin valtava että vaalimaalle johtava tie uudistettiin isolla rahalla, nyt se investoitu raha meni kankkulan kaivoon.
Tuhansia yksityisen sektorin työpaikkoja katosi yhdessä yössä, puuteollisuus poti hetken raaka-ainepulaa ja nyt joutuu hankkimaan huomattavasti kalliimmalla muualta.
Ei rakenneta enää hirsidatsoja venäjälle, käydä töissä rajapintakaupungeista venäjän puolella eri toimissa kuten rakennus-, hakkuutyömailla.

Ainoa mitä hallituskin itki virallisesti oli korruptiofirma Valion tulos ,vaikka Valiolla on tehtaita venäjällä ja toimivat entiseen malliin, sinne ei vain viedä suomesta mitään. Toinen mikä aiheutti viskaaleissa hampaan kireyttä oli toisen korruptoituneen liikkeen S-ketjun alasajo osittain, muutama myymälä taitaa olla vielä, mutta venäläisillä tuotteilla.

jotain hyvääkin

Kyllähän T-72 oli ja on paljon parempi alusta kukn nykyiset Leopardit. Se ylitti suonkin ja hetteikös siinä missä Leopardi uppoaa sinne. Sen ainoa huonopuoli oli tykki. Sen jos olisi modifioinut hitaammalle ammukselle niin se olisi ollut siinä. Toinen pieni ongelma oli se teräskytkin. Mutta kuski kun kuski oppi sen että sitä ei luistatetan. Muuten aivan loistava tuote.

Ja ne MIG:it… Pitää muistaa millä vuosikymmenellä ne suunniteltin. Tottakai parannuksia tulee koko ajan. Tämän päivän MIG:it ovat aivan eri luokkaa kuin silloiset. Ja lentävätkin 700km/h nopeammin kuin nämä F-35:t. Vieläpä pienemmällä polttoainekululla.

Mutta on sitä eletty ennenkin. Ladaa pukkas maahan hirvittäviä määriä. Samoin Skodaa. Vaikka Ladasta sanotaan mitä, niin moni henkilö joka ajaa nykyään kalliilla länsi-autolla muistelee hyvällä omia ladavuosiaan. Ja jos kuka tietää Lada Ravenin, niin siinä on autoa Ferrakin ja Lamborginin ihailijoillekkin. Ei taida olla enää 1600cc nelisylinterinen.

Harmi että lopettivat Yotan ja Tavolga TP-T22BT valmistamisen. Tuo puhelin oli aikanaan monipuolisempi kuin korealaiset. Ja tuo terminaali, omalla prossulla täysi vaihtoehto Aplelle. Mutta murto-osa hinnalla. Puhumattakaan niiden vesijäähdytteisistä supertietokoneista.
Ja itse käytän paljon Venäläistä optiikkaa. Novosibirskissä ollaan keskitytty siihen . Sieltä saa tähtikaukopitkia reilulla parilla tonnilla kun länsimalainen jossa ei ole edes niin hyvää optiikkaa maksaa yli 12 000e.

Ja ne kuulalaakerit… Niitä parempia ei tahdo löytää mistään. Kun -50 pakkasesta pistetään kuulalaakeri pyörimää 50 000rpm ja sen pitää kestää sekä staattinen että dynaminen rasitus niin siinä on testiä kerrakseen. Niissä mm. muuan suuri hissien valmistaja varustaa hissinsä ja liukuportaansa kun muut eivät kestä.

Puhumattakaan julkisesti myynnissä olevista geigermittareista ja mitä erilaisimmista pimeännkölaitteista… Joten, kyllä sieltä löytyy kun osaa vähän karsia. Sitäpaitsi, oma taloni on rakennettu kuumasinkityillä Wärsilän nauloilla. Oli vähän paksumpi mutta talo ei nitise eikä natise. Ei tuulella eikä lumikuormalla. Ja olivat vielä edullisiakin, ~ 1e/kg.

jotain hyvääkin

Niin, entäs se sähkö jota tulee vieläkin rajan yli hintaan 0,7c/kWh? Ja ne Loviisan pöntöt?

Puolueeton

Suomella meni erinomaisesti NLn kaupan aikana. Todisteena tästä on, että nykyvelkoja suuremmat sotavelat oli maksettu 1972 miltei kokonaan ja myös valtavat sotakorvaukset.
John toistaa pelkkää propagandaa tuloksista välittämättä. Itse olin rahapulassa 1980 ja ostin 5000 markalla vanhan Ladan ja kumma kyllä se kesti 5 vuotta ilman korjauksia. Edellinen auto oli innostukseni kohde vuoden vanha Ford Taunus 17 m, josta männät halkesivat ja venttiilit paloivat, jäähdytin säleiköt vuotivat, vaihdekeppi jäi käteen, vaihdevivusto auton alla ei toiminut. Kun taas venttili paloi, vaihdoin Ladaan. Tätäkin joku voi luulla putintrollin kirjoituksesksi, mutta juttu on tapahtuneen kuvaus.

Puolueeton

Lisäys. Nyt on länsikauppa toiminut 30 vuotta ja tuloksena on suuremmat velat kuin oli sodan jälkeen kansantuotteeseen verrattuna ja olot ovat heikentymässä.
https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Feurojatalous.studio.crasman.fi%2Fpub%2FSis%25C3%25A4lt%25C3%25B6tiedostot%2FGraafit%2F2017%2FArtikkelit%2FAnalyysi_20171127_PI_Kuvio2.png%3Fc%3Dsvg2png&f=1&nofb=1

John Quiman

Nykyiset velat ovat poliitikkojen hankkimia. Vientikauppa on toista luokkaa kuin joskus ennen ja osaaminenkin on kehittynyt paljon.