Eurooppa Politiikka Talous

Unkari saattaa olla seuraava maa, joka kieltää synteettisen lihan

Kuva: Pixabay / (CC0)

Unkari saattaa seurata Italian esimerkkiä.

Unkari harkitsee Unkarin maatalousministerin István Nagyn mukaan synteettisen lihan kieltämistä viime vuonna hyväksytyn Italian lain mallin mukaisesti.

Nagy tapasi torstaina italialaisen Coldirettin maanviljelijäjärjestön puheenjohtajan Ettore Prandinin ja keskusteli Italian keinolihakiellosta ja perinteisten maaseutuarvojen suojelusta, maatalousministeriö kertoi unkarilaiselle MTI:lle.

Lausunnon mukaan Nagy sanoi, että Italia on kieltänyt synteettisen lihan tuotannon ja markkinoinnin, jota ”maamme tutkii ja pitää esimerkkinä, jota seurata”.

Sääntelykysymys on myös Unkarin EU-puheenjohtajakauden asialistalla, sillä asiasta halutaan käydä laajaa vuoropuhelua.

Ministeri sanoi, että maanviljelijöiden, joilla on kaksi jalkaa maassa, normaalia elämää ja työtä on kunnioitettava. Jotkut ihmiset ovat etääntyneet luonnosta ja ”luoneet pseudoromantiikkaa elävästä maailmasta”.

”Yhteiskunnan enemmistön on ymmärrettävä, että ilman maanviljelijöitä ei ole ruokaa eikä tulevaisuutta”, hän lisäsi.

Ministeri lisäsi, että Unkarin hallitus selvittää parhaillaan, miten maanviljelijäyhteisön yhteiskunnallinen arvostus voidaan palauttaa.

Lähde: Remix

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Oli kuulemma Gates saanut aikaiseksi synteettistä maitoa, joka ei sisällä samoja ravinteita kuin maito. Tuskin oli maidon makuistakaan. Mutta kovasti pyritään pakottamaan ihmiset syömään ja juomaan jotain keinotekoista roskaa, joka tuskin on erityisen terveellistäkään.

Ilkka

Ensin uhotaan kuinka ihmisten pitää käyttää luomua, ja vain luomua. Kaikki muu on ympäristön ja terveyden kannalta arveluttavaa. Sitten kelkka kääntyy kun joku keksi miten kehitellään täysin ” epäluomu ” tuote, ja sitä markkinoidaan kuten aina sanomalla että näin ilmasto pelastuu ja tuleville sukupolville riittää puhdasta vettä tms. Ketä ne tulevat sukupolvet ovat ? Ählämeitä ja kuukereita, valkoiset naiset ei enää halua olla ” luomuja ” joten ollaan LGBTQ porukkaa, ja väitetään että miehet voivat tarvittaessa synnyttää. Sakemannit oli sota-aikana jossakin määrin edelläkävijöitä näissä ei luomu jutuissa, sillä heidän JUNO merkkiset savukkeensa olivat rullattua paperia johon oli imeytetty nikotiinia. Hyvin kärysi ja tupakanhimo varmaan lähti, mutta oliko se terveellisempää kuin aito tupakka. Tuskin ?

Tämä luomu epäluomu pelleily alkaa ärsyttämään, ja etenkin silloin kun mukaan vedetään ajatus siitä miten tulevaisuudessa ihmiset ovat valveutuneita. Muslimit ei syö yhtä ainoaa synteettistä lammasta, mutta he ei tietenkään kuluta ehtyviä luonnonvaroja, kun taas valkoisten kristittyjen tapa syödä lihaa nähdään maailmanloppuna. Eikö olisi viisaampaa kehittää niin aito tekov****u että Afrikkassakin oltaisiin huuli pyöreänä. Se ei tuottaisi ruokittavia suita, mutta täyttäisi surkeimmillaankin somalimuijan tarjoaman porttikäytävän.