Muu maailma Politiikka Rikos Uutiset

USA: Naisia FBI:ssä 50 vuotta

Richard Barboza, Pixabay

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi perustettiin nimellä Bureau of Investigations (BOI) vuonna 1908. Legendaarisen J.Edgar Hooverin johdolla nykyinen Federal Bureau of Investigations muodostettiin vuonna 1935.

FBI oli johtaja Hooverin kaudella, vuosina 1924-1972, hidas muuttumaan. Ensimmäinen musta agentti oli astunut liittovaltion poliisin palvelukseen jo 1919, ja muita seurasi perässä. Mustia tarvittiin tarkkailemaan sekä soluttamaan mustia rikollisjengejä sekä mustien kommunisti- ja separatistiryhmiä. Naiset kuitenkin kelpasivat vain toimisto- ja laboratoriotehtäviin.

Edgar Hoover tai hänen edeltäjänsä BOI:n johtajana, eivät ikinä hyväksyneet naisia rikostutkijoiksi eli erikoisagenteiksi FBI:hin. Kymmenen päivää Hooverin kuoltua toukokuussa 1972, FBI:n virkaatekevä johtaja Clyde Tolson teki päätöksen, joka salli naiset FBI:n erikoisagentteina.

Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun ensimmäiset kaksi naista aloittivat koulutuksen agenteiksi 17.7.1972 FBI:n akatemiassa, Virginian osavaltion Quanticossa.

Joanne Pierce Misko ja Susan Roley Malone olivat ensimmäiset yhteensä 11 naisesta, jotka valmistuivat erikoisagenteiksi vuoden 1972 loppuun mennessä. Misko oli ollut nunna kymmenen vuotta ennen työskentelyä FBI:lle, ja Malone oli ennen uraa FBI:ssä palvellut Yhdysvaltain merijalkaväessä.

Vuonna 1976 FBI sai ensimmäisen mustan naisgentin. Vuonna 1949 syntynyt Sylvia Mathis luopui agentin urasta jo 1979 toimiakseen lakimiehenä.

Nykyinen Yhdysvaltain liittovaltionpoliisi FBI, on monietninen, monimuotoinen lainvalvontajärjestö. Sen palveluksessa on noin 35.000 ihmistä, joista tuhannet ovat naisia.

Lähde FBI

26 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

HUOMATKAA KAIKKI KIRJOITTAJAT, JOKU KOMMARIPAS**A KÄYTTÄÄ TOISTEN NIMIÄ OMIIN KIRJOITUKSIINSA. Ne joissa ilmenee minun nimeni mutta ei ole pohjois ja etelävaltioiden lippua kuvassa, on feikkejä.

Kata

Ihmettelinkin eilen juuri tätä!Bastardit hommissaan.

Samaa on tapahtunut Instassa mullekin.

John Quiman

Tuota G-mailin tunnusta eivät voi samalla nimellä toistaa.

Ilkka Forsten

Ei niin, mutta ei myöskään kovin helposti sitä lippujuttua joskin sen voi vielä feikata. Arvaan suurinpiirtein kuka tätä toisten nimissä kirjoittelua tekee, ja jos hän ilmestyy vielä peliin omalla nimimerkillään, niin sitten alkaa tulemaan as***aa tuulettimeen sillekin suunnalle. Se kun sattuu olemaan rikos jos toimii toisten nimissä. Identiteettivarkaus ei ole mikään harmiton juttu. Ja kun oikeuteen mennään niin osaan kyllä vaatia varsin huomattavan korvauksen. Katsotaan sitten paljonko on pätäkkää tuhlattavaksi vai joko tarvitaan Suvi Auvisen apua sakkojen maksussa ?

juu

Postitte ilmeisesti täältä erään kirjoittajan blogin?
En muista mikä hänen nimensä oli mutta kaikki kirjotukset hävisi?
Minun mielestä jokaisella pitää olla rajoittamaton sananvapaus, kenenkään ei tietysti tarvitse olla samaa mieltä asioista.
Eikä kenenkään tarvitse edes lukea toisten mielipiteitä, mutta siinä vaiheessa kun aletaan rajoittamaan mielipiteen ja sananvapautta ollaan pahasti menossa metsään.

John Quiman

Mistäpä tiedämme, ettei blogin kirjoittaja itse poistanut blogiaan?

Sananvapaus tarkoittaa sitä, että itse saa julkaista mitä haluaa, mutta se ei velvoita toisia julkaisemaan. Omalla sivullaan saa kirjoitella mitä haluaa.

On sitten eri asia, että mitä mieltä olemme julkaisujen linjasta julkaistavien mielipiteiden osalta.

Peruslähtökohta

Millainen valtio tarvitsee poliisivoimat vakoilemaan omia kansalaisiaan?

Ei ainakaan demokraattinnen tai hyvinvointivaltio.

John Quiman

Kiinassa sisäiseen turvallisuuteen laitetaan enemmän rahaa kuin armeijan rakentamiseen. Siis sisäisen uhan torjunta maksaa enemmän kuin ulkoisen uhan torjunta.

Ilkka Forsten

Meillä käytetään rahaa Päivi Räsäsen torjuntaan. Kohta on taas syyte vireillä kun päkä meni sanomaan ettei drag satutuokiot ole muuta kuin lasten aivopesua, jolla pyritään taas luomaan mielikuva siitä että sukupuolia on vaikka millä mitalla.

Päkä on oikeassa, mutta oikeusvaltiossa jota johdetaan vihreiden puoluetoimistosta ja jota tuetaan SDP:n vastaavasta, koetaan että rasismia tuli taas viljeltyä eikä toiseuttamista voi hyväksyä. Tässä kohtaa astuu mukaan pyhä kolminaisuus. Vihreät valittaa,vihreät syyttää ja vihreät tuomitsee suvaitsevaisia kun ovat.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Eka Kettunen

Vaan meilläpä on Suomessa Supo-niminen organisaatio. Ovat nyt kesäaikaan keskittyneet vastatiedusteluun ja tulleet siihen tulokseen, että hieskoivusta ne parhaimmat vastat saa aikaiseksi tänäkin vuonna.

Päänvaivaa heille ovat aiheuttaneet äärikalevalaiset, jotka ovat liimailleet ”Väinämöinen tulee – oletko valmis” tarroja pitkin maita ja mantuja. Agentit lauleskelevatkin usein töihin tullessaan Väinö, Väinö, missä on se Väino, on sillä silmät ja suu, ei se voi olla kukaan muu, missä, missä se Supon Väinö on.

Välillä työtekijät innostuvat kiusaamaan toisiaan, suosituimmat kepposet ovat vanhat kunnon pierutyyny tai nasta tuolilla, hybridiversiossa on viritetty kummatkin krapulaisen työntekijän riemuksi.

Kyberuhkien koulutuksessa ovat Terminator-elokuvat olleet tärkeässä roolissa, eihän se passaa, että joku tulee maahan tulevaisuudesta nakupellenä ilman papereita keskelle katua, etenkin kun katujen tukkiminen on sallittu vain sisäministeriön hyväksymille hörhöille.

Myös tonttikaupat ovat Supon suurennuslasin alla. Tosin monet hallitukset ovat helposti onnistuneet myymään Suomea pala palalta, yhtiö yhtiöltä ulkomaiseen omistukseen, kun agenttien aika on mennyt tarrojen rapsuttelun, elokuvien, saunomisen, lauleskelun ja pikku keppostelun merkeissä.

Kata

Hyvin sanottu!

ike

Joku voi ajatella että olen aikamoinen pessimisti mutta veikkaan että suomessakin poliittinen väkivalta tulee nostamaan päätään. Se tulee olemaan vastaus ihmisiltä jotka eivät enää muuta tietä näe ja myös se on vastaus siihen että nykyiset poliitikot eivät ymmärrä mitään muuta kuin oman taloudellisen tilaneensa päälle. Katsokaa vaan esim. bensiinin hinnassa olevan veron määrää. Joissakin maissa jossa vero kyseisestä tuotteesta on pienempi on veroa alennettu, no ei käy suomen hallitukselle. Tekosyitä kyllä riittää. Yksikään syy ei ole suomen ylisuuri byrokratia. Byrokratiaa tarvitaan jotta yhteiskunta pyörii mutta kai sillekkin jonkinlainen raja tulisi olla.Jos näin pienestä kansasta alkaa olla liian suuri osa kuntien palveluksessa olemme vaikeuksissa. Toki ymmärrän että aika suuren osan siitä lohkaisee terveyspalvelut mutta siinäkin muut pohjoismaat ovat suomea terveemmällä pohjalla.

John Quiman

Verotuksen voisi joka kohdasta puolittaa, jos toimittaisiin järjellisesti. Se tekisi kansasta vauraampaa ja elinkeinoelämäkin kukoistaisi. Nyt kaikki näivettyvät, kun politiikka on täysin typerää.

Kata

No nämä WYL ja sen sellaiset haluaakin että näivetymme..voi siinä silti käyä niinkin että heilläkin joku osa näivettyy ajan mittaan mutta nyt ollaan rokkaamassa sortseissa ja maihinnousukengissä.
Ei olla köyhiä eikä kipeitä kun jotkut samaan aikaan suree miten raha riittää bensaan että pääsee töihin.
Mutta ihana pm!Ooooh ja aaaah!Jutti jää verkkosukkineen nyt toiseksi mutta sama kaiku on askelten!
Järkyttävää arroganssia.Kiesus sentään.

John Quiman

Järkyttävintä on se, että kansa ei nouse vastustamaan.

Kata

Ihmettelen sitä todellakin!

Ilkka Forsten

Jotenkin toivon että sannalle kävisi Shinzo Abet.

Kata

No en sellaista toivo mutta kansalaisten oikeudet kansalle…nuo on meillä töissä!Se on näillä mallinaluilla ja bumtsupumeilla unohtunut koska kilttiä on porukat ympäri länsimaiden..no nyt on Euroopassa sellaista maatalousänkyrää että saapa nähdä meneekö resetti läpi vai…mitä…

https://m.youtube.com/watch?v=_lleLDOO-Jk

Ilkka Forsten

Kohta sitä vasta silmät pyöreinä ollaan kun meillä maksatetaan Saksalaisten kaasulaskut ensi talvena. Günther ei halua maksaa itse kulujaan, kyllä se on meidän maksettava, ja SANNA MARIN suostuu ihan takuuvarmasti tähän, jos nyt ehtii Ruisrokista kotiin ja on sen verran selvänä että tajuaa mistä puhutaan.

Sannasta puheen ollen, lienenkö väärässä jos väitän että se mistä hänet tunnnetaan, ei ole poliittinen lahjakkuus eikä ainutlaatuinen johtamiskyky, vaan loputon bilettäminen ja vastuun pakoilu.

Kata

Juuri näin!Mutta kuten Malinen sanoi..”Ulkomailta johdettu mariini”….bilterperkissä ollaan korvat höröllään ja yes yes yes…kaikkeen.

Ilkka Forsten

Tietyssä mielessä poliittinen väkivalta on jo todellisuutta. Aina kun kansallismieliset kokoontuu jossain, tai pitää puheita, siellä taustalla huutelee se sirppi ja vasara – osasto pyrkien jatkuvasti luomaan tilanteen mikä eskaloituisi tappeluksi. Jonakin päivänä se heidän haave toteutuu, mutta siinä tulee arpia myöskin niiden joukkoihin. Toisaalta ne on täysiä lässyjä. Aina kun joku on ottanut askeleenkin siihen suuntaan, juostaan karkuun ja huudetaan poliisia apuun.

Ilkka Forsten

Kuka tahansa omilla aivoillaan ajatteleva valkoihoinen on ko. teesistä samaa mieltä, mutta miksi kansallissosialistinen Sinimusta Liike pyrkii omimaan sen itselleen? Olen kansallismielinen valkoihoinen syntyperäinen suomalainen, mutta en kannata kansallissosialismia, kuten ei kannata moni muukaan suomalaisista. Kansallissosialismin kannatus Suomessa on alle prosentin luokkaa, kuten Kiemunki itsekin on varmasti huomannut, kun kannattajakorttien saturaatiopiste on saavutettu jo aikoja sitten. Nyt kiertelette Suomen kaupunkeja kerjäämässä yksittäisiä kortteja, jos edes niitä enää allekirjoitetaan. Tervemenoa politiikan unholaan, natsit.

Ilkka Forsten

Mukavaa että käytät toisten nimeä omissa kirjoituksissasi, mutta jos nyt kuitenkin jätät sen tavan pois, sillä minä osaan hakea sinun tietosi esiin ja sitten olet kusessa.

Pt-media

Yksi teistä kirjoitti, ettei tule lukea MV-lehteä.

Tuleeko teiltä vastaavia kehotuksia HS tai Yle suhteen?

Nyt ylistetään kaikkein törkeintä organisaatiota Amerikassa.

Alas on vajonnut tämäkin julkaisu, mutta hyvä niin, että kaikki tajuaa mitä porukkaa tämäkin on.

ike

FBI, NSA. WHO,YK:n muutkin järjestöt, listaa voisi jatkaa. Valtaa on jo jaettu niin monelle taholle jotka eivät ole vastuussa kenelläkkään että tulos ei voi olla hyvä. No ei hätää veronmaksaja maksaa niin suomessa kuin jenkeissäkin. Huomatkaa piste NSA:n jälkeen. No YK on täynnä järjestöjä joiden toiminta on vähintäänkin kyseenalaista.

juu

Tämä on 100 kertaa luotettavampi media kuin kaikki nuo mainitsemasi yhteensä.
Joka paikassa tarvitsee silti sitä medianlukutaitoa.