Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Vartiuksen rajanylityspaikalta ensimmäiset laittomat siirtolaiset tulleet Suomeen

Kainuun raja-asema, Wikimedia Commons

Kuhmon Vartiuksen rajanylityspaikalle saapui eilen 18 laitonta maahantulijaa pian sen jälkeen, kun hallitus oli päättänyt sulkea Imatran, Niiralan, Nuijamaan ja Vaalimaan raja-asemat. Turvapaikanhakijoiden käsittely alkaa Vartiuksen raja-asemalla ja päivittäin tulijoita siirretään maahanmuuttovirastolle.

Kainuun rajavartiosto on varautunut tilanteeseen, kertoo Vartiuksen rajavartioston päällikkö, kapteeni Jouko Kinnunen Ylelle.

– Tänään saimme heti irrotettua väkeä tähän, koska henkilöstö oli koulutuksessa Vartiuksen rajavartioasemalla.

Vartiuksen raja-asemalle on kaksi päivää sitten asennettu kyltit, joissa kielletään pyörällä ja kävellen rajan ylittäminen.

Myös Kainuun alueen rajavaltuutettu on ollut yhteydessä Venäjän kollegaan, että maahantulo on tarkoitettu vain ajoneuvoliikenteelle.

Maastorajavalvonta on ennallaan ja tehokasta. Sellaisia havaintoja ei ole, että ihmisiä olisi tulossa metsän kautta.

– Tilanne on meidän hallinnassa, sanoo Kinnunen.

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Tämä on sitä rajojen sulkemista laittomien tulijoiden tulvalta edellisen hallituksen suvakki lakien hengessä. Sanotaan, että suojellaan Suomea laittomalta maahantunkeutumiselta sulkemalla osa raja-asemista ja pitämällä osa avoimina ottamaan vastaan minkä tahansa laittomasti maahan tunkeutuvan, joka sanoo hakevansa turvapaikkaa.

On tiedossa, että kyseessä on sosiaaliturvapaikan hakeminen ja täysin turvapaikka systeemin hengen vastaisesti. Tätä suvakit ovat hyödyntäneet jo vuosia, eikä heillä ole mitään haluja saada sitä virtausta lakkaamaan. Maahan halutaan mitään osaamattomia elättejä ja rikollisuuden halutaan kasvavan siinä samalla. Heidän toimintansa on Suomen ja suomalaisten etuja vastaan olevaa terroria.

Jouko

Vartiuksen raja-asemalle on kaksi päivää sitten asennettu kyltit, joissa kielletään pyörällä ja kävellen rajan ylittäminen”
Tämä tuore asetus on ollut voimassa myös muilla raja-asemilla, mutta rajavalvonta ei ao asetusta ollut ottanut käyttöön ?

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa