Eurooppa Muu maailma Politiikka

Venäjä hyökkää Ukrainaan

Kuva: Wikimedia Commons/Vitaly V. Kuzmin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti ”erityisestä sotilasoperaatiosta” Ukrainaa vastaan. Sen jälkeen seurasi ohjusiskuja.

 

Venäläiset ohjukset iskivät varhain torstaina lentokentille, sotilastukikohtiin ja kaupunkeihin eri puolilla Ukrainaa, mukaan lukien pääkaupunki Kiovaan. Vladimir Putin käynnisti kahdeksan vuotta kestäneen sotansa vaarallisimman vaiheen.

Silminnäkijät ja toimittajat kuulivat räjähdyksiä idässä sijaitsevassa Harkovassa, pohjoisessa sijaitsevassa Kiovassa ja etelässä sijaitsevassa Odessassa. Tämä on merkki siitä, että Venäjän tähtäin on suunnattu paljon Donbassin aluetta laajemmalle alueelle.

Venäjän hyökkäys alkoi varhain torstaiaamuna

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi lausunnossaan, että “hänen kansakuntansa kärsi iskuja sotilaallisiin ja muihin tärkeisiin puolustuskohteisiin. Rajavalvontayksiköitä vastaan hyökätään, ja tilanne Donbassissa on heikentynyt”.

”Tämä on perusteeton, petollinen ja kyyninen hyökkäys”, Zelenskyi julisti.
Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov lisäsi myös, että ”vihollinen aloitti voimakkaan pommituksen yksiköitämme vastaan idässä sekä sotilasjohtokeskuksia ja lentokenttiä vastaan muilla alueilla”.

CNN siteerasi Ukrainan hallituksen virkailijaa, jonka mukaan hyökkäys on johtanut jo satoihin kuolonuhreihin, mutta tätä lukumäärää Politico ei pystynyt heti vahvistamaan.

Zelenskyi puhui Yhdysvaltain presidentti Bidenin kanssa varhain torstaiaamuna paikallista aikaa. Puhelimessa antamassaan lausunnossa Biden sanoi, että ”Yhdysvallat ja sen liittolaiset ja kumppanit tulevat asettamaan Venäjälle ankaria pakotteita”.

Ukrainaan kohdistuneet iskut seurasivat Putinin ilmoitusta Ukrainan vastaisesta ”erityisestä sotilasoperaatiosta”, jonka aikana hän väitti virheellisesti, että Kiovan joukot hyökkäsivät kahteen Moskovan tukemaan separatistialueeseen Ukrainan sisällä.

Viime viikolla Yhdysvallat esitteli vaiheet, joihin se pelkäsi Putinin ryhtyvän, alkaen valeoperaatioista ja dramaattisista väitteistä, joilla luodaan tekosyy hyökkäykselle ja jotka johtavat mahdolliseen Kiovan sotilaalliseen kukistamisyritykseen.

Putin haluaa demilitarisoida Ukrainan ja poistaa natsismin

”Olen julistanut erityisen sotilasoperaation Ukrainan demilitarisoimiseksi ja natsismin poistamiseksi”, Putin julisti.

”Tämä on se punainen raja, josta olen puhunut monta kertaa. He ovat ylittäneet sen”, Putin jatkoi. Hän vannoi, ettei miehitä maata, mutta vaatii Ukrainan joukkoja laskemaan aseensa tai kantamaan vastuun verenvuodatuksesta.

Putin antoi Yhdysvalloille ja sen liittolaisille selkeän viestin, jossa hän varoitti ulkovaltoja sekaantumasta hänen operaatioonsa: ”Jos teette niin, joudutte kohtaamaan seurauksia, jotka ovat suurempia kuin mitkään aiemmat seuraukset historiassa. Kaikki asiaankuuluvat päätökset on tehty. Toivon, että kuuntelette minua.”

Putinin klo 05.45 Moskovan aikaa antama lausunto ajoittui samaan aikaan New Yorkissa pidettyyn YK:n turvallisuusneuvoston kokoukseen, jossa länsimaat vetosivat Putiniin maltillisuuteen ja de-eskaloitumiseen. Tämä saattoi aiheuttaa Euroopassa suurimman maasodan sitten toisen maailmansodan, joka saattaa johtaa tuhansien ukrainalais- ja venäläisjoukkojen ja siviilien kuolemaan ja synnyttää pakolaiskriisin.

Putin torjui kuukausia kestäneet länsimaiden diplomaattiset vetoomukset lopettaa kriisi, joka sai alkunsa Moskovan lähes 200 000 miehen joukkojen kokoontumisesta Ukrainan rajalle. Sen sijaan, että Venäjän presidentti olisi sopinut amerikkalaisten ja eurooppalaisten kanssa, hän torjui ne ja osoitti joukkojaan kohti ukrainalaisia maita, jotka hän on määrännyt valloitettaviksi.

Ukrainan presidentti vetosi Venäjän kansaan

Zelenskyi piti kiihkeän puheen varhain torstaiaamuna paikallista aikaa, jossa hän vetosi maansa kansalliskielellä ennen kuin vaihtoi venäjän kieleen vetoamalla Venäjän kansalaisiin, eikä Kremliin. ”Monilla teistä on sukulaisia Ukrainassa, olette opiskelleet ukrainalaisissa yliopistoissa, teillä on ukrainalaisia ystäviä”, hän sanoi. ”Tunnette luonteemme, periaatteemme ja sen, mikä meille on tärkeää. Kuunnelkaa itseänne, järjen ääntä. Ukrainan kansa haluaa rauhaa.”

Pian tämän jälkeen Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken ja yleisesikuntapäälliköiden puheenjohtaja kenraali Mark Milley kertoivat eri tiedotusvälineille, että Venäjän hyökkäys voisi alkaa ennen aamunkoittoa Kiovassa torstaina. Näin myös tapahtui.

”Koko maailman rukoukset ovat tänä iltana Ukrainan kansan kanssa, joka joutuu kärsimään Venäjän asevoimien provosoimattomasta ja perusteettomasta hyökkäyksestä”, presidentti Joe Biden muistutti Valkoisen talon julkaisemassa lausunnossa. ”Presidentti Putin on valinnut harkitun sodan, joka aiheuttaa katastrofaalisia ihmishenkien menetyksiä ja inhimillistä kärsimystä. Venäjä on yksin vastuussa tämän hyökkäyksen aiheuttamasta kuolemasta ja tuhosta. Yhdysvallat sekä sen liittolaiset ja kumppanit vastaavat siihen yhtenäisesti ja päättäväisesti. Maailma tulee pitämään Venäjää vastuullisena.”

Biden puhuu kansalle torstaiaamuna sen jälkeen, kun hän on pitänyt klo 09.00 hätäkokouksen G7-maiden jäsenten kanssa Venäjän ja Ukrainan tilanteesta.

Läntiset johtajat varoittivat viikkojen ajan, että mahdollisuudet saada Putin luopumaan suunnitelmistaan ovat vähäiset, kun tiedustelupalvelujen mukaan hänellä on viime viikkoina ollut Ukrainan rajalla riittävästi sotilasvoimia hyökätäkseen ”milloin tahansa”. Nyt he toivovat, että kiihtyvä pakotteiden sarja osoittautuu riittävän voimakkaaksi estämään Venäjää painumasta syvemmälle Ukrainaan.

”Presidentti Putin saa puheenvuoron. Ja jos hänen mielipiteensä on aggression puolesta, olemme täysin valmistautuneita siihen”, Blinken sanoi ABC Newsille keskiviikkoiltana hieman ennen Venäjän johtajan puhetta.

Putin valmis kestämään pakotteet

Toistaiseksi Putin näyttää olevan valmis kestämään näiden pakotteiden murskaavat vaikutukset lähipiiriinsä, kansaansa ja Venäjän talouteen. Hän vaikuttaa myös luottavan siihen, että hänen uudelleen koottu armeijansa pystyy kukistamaan Ukrainan ammattilaisten ja siviilien vastarinnan huolimatta siitä, että maahan on tuotu Yhdysvaltojen ja Naton aseita, ammuksia ja rahoitusta.

Yhdysvaltain lainsäätäjien mukaan lännen on pantava Putin maksamaan. ”Koko maailmansodan jälkeinen kansainvälinen järjestys on veitsenterällä. Jos Putin ei maksa tuhoisaa hintaa tästä rikkomuksesta, oma turvallisuutemme on pian vaarassa”, sanoo lausunnossaan Yhdysvaltain senaattori Chris Murphy, joka on senaatin ulkosuhdekomitean pitkäaikainen Ukraina-tukija.

Venäjän viimeisimmät sotilasoperaatiot saivat markkinat sekaisin ympäri maailmaa. Öljyn hinta nousi, ja Brent-raakaöljyn hinta ylitti 100 dollaria tynnyriltä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2014. Pörssikurssit romahtivat, koska energiahintojen nousun vaikutuksista oltiin huolissaan. Kauppiaat valmistautuivat uusiin Venäjän vastaisiin pakotteisiin, joita Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten odotetaan asettavan torstaina.

Putin: “Ukraina on bolshevikkien ja kommunistisen Venäjän luoma”

Venäjän presidentti hyökkäsi ensimmäisen kerran Ukrainaan vuonna 2014, on jo pitkään ilmoittanut pitävänsä Ukrainaa osana Venäjää.

”Nykyinen Ukraina on kokonaan Venäjän tai tarkemmin sanottuna bolshevikkien ja kommunistisen Venäjän luoma. Tämä prosessi alkoi käytännössä heti vuoden 1917 vallankumouksen jälkeen, ja Lenin ja hänen kumppaninsa tekivät sen tavalla, joka oli äärimmäisen ankara Venäjälle – erottamalla, irrottamalla historiallisesti Venäjälle kuuluvaa maata”, Putin sanoi aiemmin tällä viikolla synkässä puheessaan, joka oli täynnä historiallisia virheitä.

Vaikuttaa siltä, että hänen tavoitteenaan on selvästi laajentaa Moskovan vaikutusvaltaa entisissä Neuvostoliiton osissa, joiden hajoamista Putin on kutsunut ”1900-luvun suurimmaksi geopoliittiseksi katastrofiksi”.

Suuri kysymys sodan uuden vaiheen alussa on, kuinka pitkälle hänen halunsa saada takaisin entinen kunnia ajaa häntä konfliktin aikana? Yhdysvaltain ja Euroopan viranomaiset sekä analyytikot arvioivat, että Venäjä yrittää vallata Ukrainan itäisiä alueita aina Dnepr-joelle asti, joka jakaa maan suurin piirtein kahtia. He uskovat vaihtelevalla todennäköisyydellä, että Venäjä aikoo vallata Kiovan eikä vain hyökätä sitä vastaan.

Nato ei lähetä joukkojaan Kiovaan toistaiseksi

Toistaiseksi Yhdysvallat tai mikään Nato-maa ei ole ilmoittanut haluavansa lähettää joukkoja Kiovan avuksi, joten ukrainalaiset jäävät pitkälti yksin taistelemaan Moskovan joukkoja vastaan. Yhdysvallat ja sen liittolaiset aikovat jatkaa aseiden toimittamista ukrainalaisille koko sodan ajan.

Putinin tavoitteena näyttää olevan Naton palauttaminen vuotta 1997 edeltävään asetelmaan, minkä Washington ja sen liittolaiset ovat torjuneet jyrkästi. Biden on tehnyt selväksi, että alueella olevat Yhdysvaltain joukot eivät ole siellä taistelemassa Ukrainan sotaa vastaan, vaan ne puolustavat jokaista senttiä Naton aluetta.

Kremlin johtaja ja hänen huippuavustajansa pyrkivät kehystämään invaasion vastaukseksi laajentuvalle liittoumalle ja länteen suuntautuvalle Ukrainalle. Kiovan halu liittyä lopulta Natoon – jota myös Zelenskyi painotti kiihkeästi viime viikkoina – kuvattiin Moskovassa eksistentiaalisena uhkana Venäjän vakaudelle.

Läntiset johtajat tekivät kuitenkin toistuvasti selväksi, että Kiovalla on oikeus määrätä oma kurssinsa, eikä se saa taipua suuremman naapurinsa painostuksen alla. He myös korostivat, että kestäisi vuosia ennen kuin Ukrainasta voisi tulla Naton 31. jäsen.

Nyt Ukraina taistelee vain pysyäkseen kansainvälisen yhteisön jäsenenä.

”Me puolustamme itseämme. Kun hyökkäätte, näette kasvomme, ette selkäämme”, Zelenskyi sanoi puheessaan tunteja ennen Venäjän joukkojen hyökkäystä.

 

Lähde: Politico

49 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pelikortti

Putinin toimet ovat hyvä esimerkki kuinka natsikortin turvin pyritään oikeuttamaan oman ideologian edistämistä. Putin on melkoinen antifasisti kun pyrkii ”denatsifikaatioon” Ukrainassa. Suomalaisen äärivasemmistonhan pitäisi nyt tukea Putinin ”Ukraina ilman natseja” -hanketta.

John Quiman

vaatii Ukrainan joukkoja laskemaan aseensa tai kantamaan vastuun verenvuodatuksesta”

Tyypillistä kiusaajan puhetta. Jos ette tee kuten haluan, olette vastuussa siitä, että vetelen teitä kuonoon.

Venäjä hyökkäsi, venäläiset ampuvat, venäläiset ovat vastuussa.

ike

Kyllä ovat mutta ei tämä nyt niin uutta ole. Hyökkäys on paras puolustus. Jotenkin aika typerä lentävä lause.

John Quiman

Venäjän ei olisi tarvinnut puolustatua, sillä ei sinne ollut kukaan hyökkäämässä. Ukraina ei ollut hyökkäämässä, eikä sillä ollut resursseja hyökätä puolustautuakseen.

juu

Jos vähän haluaa vedellä foliohattuja, niin kaikella tällä sodalla peitellään hirveää määrää ihmisuhreita näillä ”rokotteilla” Näin itse uskon ja tää sota tulee viel suomeen ja eurooppaan

ike

Olipa pelottava ajatuskulku, koska se voi olla totta. Luulin olevani pessimisti mutta kiitos tästä. En nyt aivan ole samaa mieltä mutta noinkin voi käydä. Kun olen kuitenkin jotenkin optimisti, niiinkin voi elää mutta se ei ole helppoa. Sitä sanotaan diblomatiaksi. Luulen kyllä että diblomatia alkaa karisemaan kun ihmisiä alkaa kuolla suuremmassa määrin.

John Quiman

Jos sotien syy ei olisikaan jonkin peittely, sitä kyllä käytetään peittelyyn. Esim. valtamedia rummuttaa näkyvästi sodasta ja esim. Kanadan tapahtumat unohtuvat kokonaan. No, eipä kanadasta ole totuuden sanaa valtamediassa julkaistu tähänkään menessä. Varmasti ”pandemia” ja rokotukset jäävät samalla tavalla varjoon, tapahtui niissä sitten mitä tahansa. Kun ihmisten huomio on sodassa, eivät ihmiset kovin paljon edes kysele muista asioista.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Juu ei muutama verkkolehtikään nyt pelottele körönällä…sitä onkin riittänyt.Nyt saadaan tämä uusi variantti jolla sitten hallitaan,eli uusi pelote.
Just-in lupasi että tekee kaikkensa jotta demokratia säilyy 😀 putten jäljiltä ja putte syyttää ukrainalaisia nasseiksi 😀 …hahahahaa siinä pata kattilaa soimaa voi tekopyhyyden ”pyhimykset”!Oksettavaa.
Ja muutamat taputtavat käsiään…onko karvaiset vai ei se ei ole tiedossa mutta Joella on karvaiset jalat,ite kerto…

juu

Kai se sitte täytyy uskoa, mutta en kyllä edelleenkää ymmärrä miksi venäjä hyökkäisi

Ilkka Forsten

Varautukaa nyt siihen että bensiinin litrahinta hyppää valovuoden eteenpäin. En kyllä ymmärrä miksi, mutta joku pääekonomisti on tietävinään että näin tapahtuu ja nopeasti. Mikä yllätys, eikö vaan ? Meille ei tule raakaöljyä Ukrainasta, eikä suomen jalostamot toimi pelkästään Venäläisen raakaöljyn voimin, siis mikä hintaa nostaa ?

Ja mikä mukavinta, nyt kun tällä tavalla saadaan hinattua litrahintaa taas ylöspäin, se myöskin JÄÄ yhä korkeammalle, sitä ei mikään laske vaikka sota loppuisi huomena. Eikö olekin ihanaa asua suomessa ?

Kata

Sama se on jenkkilässäkin…kaikki on niin kallistunut että keskiluokka lainoineen on kovilla…yksi esimerkki on leipä…aiemmin 2.97…nyt 5:97..jne jne….
Keystonen Joe sulki eka päivänään….luki prompterista että niin tehhään.https://www.globalpetrolprices.com/USA/gasoline_prices/
Ei vielä meän luokkaa mutta hyvä vauhti on käyrällä.
Sama kaiku on askelten näillä maailman huseeraajilla joilla on yksi päämäärä…se änweeoo.

oma kansa ensin

Jos Ukraina olisi vain ukrainalaisten maa eikä siellä olisi merkittävää venäläisvähemmistöä niin tätäkään sotaa ei olisi koskaan tullut, tässä taas nähdään millaisia kriisejä näennäisesti arvokas monimuotoisuus saa aikaan. Monikulttuurisuus on usein ruokkinut sotia.

John Quiman

Merkittävän venäläisvähemmistö syntyi NL:n aikaan, kun kommunistit murhasivat suuria määriä ukrainalaisia ja laittoivat venäläisiä tilalle. Jos ne Ukrainan venäläiset haluavat olla venäläisiä, olisivat voineet siirtyä Venäjälle.

Putinin yksi kikka oli jakaa Ukrainan venäläisille Venäjän kansallisuuksia ja passeja. Nyt voi sitten propagandassa lukea, että puolustavat Venäjän kansalaisia. 2014 Venäjä lähetti itäiseen Ukrainaan agitaattoreita synnyttämään kapinan. Ilman sitä ei olisi Itä-Ukrainan ongelmia.

kasimir

Marin aivan kujalla, mussuttaa diplomatiasta ja pakotteista (jotka astuu voimaan ehkä jouluna ja joista kärsii lähinnä vain normi kansa). Aloitetaan pikkupakotteilla ja kiristetään ruuvia tarpeen mukaan. Eli kun ukrainalaisveri jo virtaa kaupungeissa, niin EU:n kovin veto on viedä venäläismiljardööreiltä tuloja ja jäädyttää näiden rikkaiden oligarkkien rahoja? No toki sillä on muitakin vaikutuksia – tosin se syytön Venäjän kansahan maksaa viulut lopulta.

Ukrainalaiset on ennemmin MEIDÄN veljeskansa – samankaltainen historia/geopol. suhteessa Venäjään. Ja heidät jätettiin nyt yksin. Rahaa lähetetään ehkä myöhemmin, kun vihollinen on jo NYT Kiovassa. Tai holleilla ainakin. Eli syvälle sydänmaille päästy supernopeasti. Suomella sama kohtalo edessä ja EU:n solidaarisuus on nähty ja sen näkee nyt Ukraina. Ei vieläään uskota vaikka Venäjähän on rahdannut joukkojaan asemiin jo kuukausia ja Jenkkitiedustelukin varoitellut tästä hirmuskenaariosta.. Nyt ollaan housut kintuissa. Tere Sammallahti puhuu aiheesta hyvin kuten sen, että olemme lännessä tottuneet liian kivaan elämään emmekä ole tottuneet sotaan. Ajattelemme ainoastaan läntisestä vankkelistä, kuinka järkipuheella voi hoitaa Putinin uhkaa jne. Eihän me ajatella muistakaan, esim P-Korean diktaattorista, että nämä ajattelisi järjellä eikä haluaisi vuodattaa verta. Ehkei kaikki edesa halua demokratiaa tai läntisiä arvoja.

Marinin ja median huoli on nyt se, kuinka suomalaiset suhtautuu venäläisiin Suomessa. Ettei rasismi nyt vaan leviä. Ai kuten ”levisi” 2015? Niin joo, meillähän on ironisesti jotain 20,000 sotilaskoulutuksen saanutta ukkoa, joilla on kahden maan passi ja joilla ei ole mitään motivaatiota puolustaa Suomea. (Vaikka nämä ukot on myyty meille suomalaisina). Nyt ne voi lähteä turvaan Irakiin. Tai kohta, kun Suomen vuoro tulee, niin näille Suomeen jääneille irakeille jaetaan aseita – myös radikaaleille ja teroille.

Runtiti-pou

Sossut ovat aina olleet Venäjän kätyreitä. EU ja Biden ovat Putinin kavereita.

juha II

Sanonpa vain, että tämä sota oli hartaassa ja pitkäkestoisessa tilauksessa!

Aktiivisesti on unohdettu se tosiasia, että EU ja NATO omine toimineen ovat luoneet koko umpisolmun alunalkaen värivallankumouksen avulla, jossa ns. venäjä mielinen presidentti syrjäytettiin CIA:n ja Obaman hallinnon toimesta. Biden on kyynärpäitään myöten Ukrainan nyk. korruptio hallituksen rahoissa kiinni kuten myös Kiinan kanssa niin, että panda valtio käytännössä omistaa Bidenin ja Pelosin.

Kyse rumassa sodassa ja ukrainan kansan kärsimyksissä on NATO:n laajentuminen Ukrainaan ja jopa Krimi olisi kelvannut sille kuin Kuuba v. 1961 ohjuskriisissä, jolloin N-liitto yritti uittaa ydinohjuksia USA:n ”portaille”. Se ei käynyt USA:lle silloin niin miksi sitten saman pitäisi olla Venäjälle samppakljan paikka. Krimin niemimaa ja pääsy Mustalle merelle oli Nikita Hrutsevin yksinvaltainen päätös antaa se syntymmäpäivälahjaksi Ukrainalle, koska hän vastasi tuon alueen hallinnosta sodassa ja rauhan aikana kunnes hänet kutsuttiin Moskovaan.

Ukraina äkkiseltään kuullostaa kansallisvaltiolta kuten Suomi, mutta itse asiassa se on kuin Jugoslavia monietninen ja hajanainen. Jugoslavia pysyi kasassa niin kauan kuin voimakastahtoinen presidentti partisaani Tito oli vallassa. Ukraina on kommunistisen Neuvostoliiton tuotos ja sen osavaltio, jolle olisi voitu tuona aikana antaa vaikka Vladivostok eikä sillä olisi ollut sen kummempaa merkitystä kuin paperilla. Neuvostoliitto hajosi, jossa oli lukuisia kansallisuuksia aina Baltiasta Aasiaan, mutta tosiasiallisesti ylintä jöötä pitivät venäläiset 6tärkeimmillä paiukoilla toki kunnon kommunisteja pääsi muistakin kansallisuuksistav johtopaikoille!

Ukrainassa oli nationalistisia hankkeita Tsaarin vallan kaaduttua bolsevikkien vallankumoukseen saakka, mutta Lenin ja kumpp. murskasivat nämä ja Stalin teki lopullisesti siitä selvää kansanmurhaamalla näitä nälällä ja terrorilla! Tämä on jättänyt syvän Venäjä vihan ja katkeruuden oikeutetusti, vaikka Stalin olikin gruusialainen diktaattori, joka ikävän ”tasapuolisesti” murhasi kaikkia paitsi ilmeisesti ei kärpäsiäkään

Koko Ukrainan kriisin lännen ja Suomen valtamedian uutisointi ei ole ollut kuin äärimmäisen yksipuolista sotapropakandaa vailla yritystäkään höllentää tilannetta vaan päinvastoin kiristää sitä. Kylmän sodan aikana blokkien välisiä suhteita ja kiistoja pyrittiin hoitamaan sivistyneesti diplomaattisesti eikä haukkumalla vastapuolta lähtökohtaisesti murhaajaksi. Tämä sota on olklut tilauksessa jo Trumpin ja clintonin v. 2016 lähtien, mutta clinton tuolloin hävisi vaalit. Jos hän olisi ne voittanut. Sota Venäjää vastaan olisi jo sodittu, sillä se on ollut demokraattien tavoite koko ajan. Herra yksin tietää olisiko enää mitään jäljellä, jos ilmiselvä psykopaatti clinton olisi ollut presidentti.

Kanadan rekkakuskien mielenosoituskin on ”Putinin aikaansaama” ja samaa on sanottu Suomenkin vastaavasta ja putinin trolleja on kuin villakoiria sängyn alla! 8utin on yhden maailmanhallituksen tiellä aivan kuten oli Donald Trump, josta päästiin eroon räikeällä vaalivilpillä. Bidenin hallinto on alamaissa ja kannatus 37% sekä inflaatio laukkaa ja pakkopiikkejä ajetaan läpi. Aivan kuten maailman vanhin ammatti on toiseksi vanhin kääntää kotimaan politiikan ryssimiset toisaalle masinoida ulkomainen kriisi aina sotaan saakka!!! Ei se tämän hienompaa ole nykyaika vaan samat on konstit kuin aikojen alussakin. Ja onko ihminen viisastunut? E¤i sitten yhtään!!!

Nimetön

Muuten hyvä mutta ei Trump ole minkään ”maailmanhallituksen” tai ”uuden uljaan maailman” tiellä, ei todellakaan, vaan toinen työjärjestys samaan lopputulokseen. Peukutin tästä suuresta virheestä huolimatta.

Runtiti-pou

Värivallankumous oli kansan vastalause venäläisvähemmistön kautta tapahtuneelle maan haltuunotolle.
En ymmärrä tuota juu….n Putininja j-oligarkkien hirviödiktatuuri Venäjän puolesta propagaoimista.Siellähän koko ajan huudetaan kuolemaa nationalisteille ja sodan tavoitteena on ”denatsifikaatio”

Runtiti-pou

Värivallankumous oli kansan vastalause venäläisvähemmistön kautta tapahtuneelle maan haltuunotolle.
En ymmärrä tuota j**n Putininja j-oligarkkien hirviödiktatuuri Venäjän puolesta propagaoimista.Siellähän koko ajan huudetaan kuolemaa nationalisteille ja sodan tavoitteena on ”denatsifikaatio”

Hh1488

Zelesniki siellä puolustaa, eiköhän tääki loikaa heti ensimmäisten joukossa. Kohta varmaan paukkuu Suomessa, vaihtuupahan typerät päättäjät kerralla.

Lieväasteinen

Tässä on führerin koko puhe suomeksi:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008640606.html

Puolueeton

Kannattaa lukea ja miettiä itse, onko puhe propagandaa vai käsitys maailman tilanteesta.
Kiitettävää, että Helsingin sanomat käänsi ja julkaisi puheen.

Homma taitaa olla jo ohi

Ne natzit on niitä Azov -joukkoja jotka murhailee venäläistä väeetöä. Mutta onneksi Ukrainan armeijan henkilöt Donetskin ja Luhanskin valtionrajojen sisäpuolella ovat alkaneet antautumaan. He ovat ymmärtäneet että ovat väärässä maassa ilman lupaa ja että Ukrainan puolesta ei kannata kuolla. Niimpä hoidät otetaan kiinni ja mietitään mihin ja koska lähetetään.

…siperiassa on aina tilaa. Ja sielä tunteetkin jäähty..

Runtiti-pou

Isänmaalliset ukrainalaiset ja eurooppalaiset ovat siis pahin vihollisesi? Oletko kommunisti? Putinin maassahan on yhä Lenin-patsaat ja ne kaadettiin Ukrainassa vasta Maidanin myötä. Murhaajia tuolla ovat olleet aina venäläiset ja j:t. Jo sotien välisenä aikana

Ilkka Forsten

Miten nyt käy ilmastohätätilan, olen huolissani. Voimmeko käyttää keloapinoita suojana itärajalla. Liuta varhaisteinejä sateekaarilippu kourassa Vaalimaalle makaamaan, varmistaa ettei Venäjän nykyinen tsaari edes mieti maamme valloitusta.

Pekka Haavisto laatii strategian, ja hakee yksityiskoneella Sudanin kemosabet osaksi maamme puolustusta. Ryhmän luontainen agressiivisuus, sekä teräväksi viilatut hampaat ja yhtenäinen pystyhyppy bongorumpujen tahdissa, on pelote vailla vertaa.

Sanna Marin ottaa vahvasti ohjat käsiinsä, ja lähtee discoon josta käsin hän pelasti suomen kansan jo kerran varmalta tuholta. ( Löi koronaviruksen ja nosti bensiinin litrahintaa. ) Ehkä näemme kuinka aktiivisesti RKP lähtee mukaan tulevaan taisteluun, varsinkin siitä, vieläkö saa ostettua lipun Tukholman ooperakellarin avajaisiin ? Li Andersson kannustaa antifaa sotaan läppärinsä kanssa, mutta vaatii että aseet on osoitettava länteen, sillä äärioikeiston uhka on tosi-asia. Maria Ohisalo antaa täyden tukensa tärkeiksi katsomilleen asioille, kuten hiilineutraalin suomen mahdollisuudelle loistaa koko muulle maailmalle lähes maagiselta tuntuvalla hurmoksella. Iiris Suomela asettaa venäjälle pakotteet, joiden mukaan vain täysladattavat sähköpanssarit voivat ylittää rajamme, dieselkäyttöiset on jätettävä kotiin. Keskusta kus****e alleen ja muuttaa maalle tai jää helsinkiin, tai muuttaa maalle, tai jää helsinkiin, tai muuttaa maalle… Emma Kari puhaltaa hammasvälistään viimeiset sauhut jotka holkkisaimaa tarjoaa, ja menee kameran eteen itkien vuolaasti koska raskaana olevat naiset ja lapset ovat itärajalla ja tarvitsevat pikaista oleskelulupaa. Pakkanenkin hätyyttelee..

Vantaan Espoon ja Varissuon rikas itämainen kulttuuri sekä afrikan vastaava, on vietävä nopeasti suojaan, sillä ydintuho ei saa päättää hyvin alkanutta väestönvaihtoa. Putinille on laitettava vahvat sanktiot, eli sanoa että YK:n jakamattomat ihmisoikeudet kuuluu myöskin kehitysmaista haalitulle työvoimareserville, ja ettei heidän työpanostaan pidä vähätellä. Volgan lauttureita tarvitaan yhä, tämä tiedetään venäjälläkin. Nyt voimme ummistaa silmämme, nukkua yön yli ja katsoa aamulla miten punalippujen rivistöt ylväästi marssii läpi lumisen Helsingin. Ehkä he kaatavat matkalla Mannerheimin patsaan, joka onkin häirinnyt kommunisteja jo vuodesta 1918. Sähköllä toimivien panssarien rauhoittava hyrinä, ja vihreiden miesten ylenpalttinen humanismi tullaan muistamaan kun maamme historia kirjoitetaan kyrillisin kirjaimin seuraavat 500 vuotta.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=NTO3esCogls

Halla-aho puhuu niinku asiat on ja ministeri Leppä kauhistelee onko omavaraisuutta ruokaan jne ja miten nyt näin kävi…niiiiii?????
Iiris ei huudellut että nasset pois..ihme!(Vladi kyllä käytti sumeilematta sanaa..)Miten käy todellakin huikean ilmastoposeerauksen jos alkaa olla näkymä sakeana savusta ja maa tuhottu.Pellot pazkana muttei lannoitteesta.
Rahaa on palanut…Ja kukaan ei puhunut tänään uudesta variantti-peikosta…hm…jaahas.

Jatkumo

The Duran analyysejä on hyvä kuunnella.
https://youtu.be/PqrbpKo6PzI

Herätys

USA on esittänyt olevansa suuri ja mahtava natotiikeri ja on groomannut Ukrainan hallintoa.

Ukraina on pommitellut ja terrorisoinut Donbassia kaikki nämä vuodet. Nyt kun Ukraina luuli ettei Venäjä uskalla tehdä mitään natotiikerin pikku kaverille, he aikoivat vallata Donbassin ja vähintäänkin aiheittaa selkkauksen joka estäisi Nord Stream 2 käytön, mikä olisi heiltä pois. Lisäksi tietenkin haluavat raudan ja hiilen Donbassilta. Varmaan muutakin.

Taloudelliset intressit ovat tietenkin keskiössä ja varsinkin amerikkalaisille on suotu kanava päästä käsiksi Ukrainan isoihin bisneksiin. Niillä amerikkalaisilla on myös intressejä Euroopan kaasumarkkinoilla.

Eli Ukraina ajatteli nyt olevan sopiva aika hyökätä, vallata Donbassin tai vähintäänkin aiheuttaa selkkauksen joka johtaa muuhun toivottavaan. Siksi ampui siistin reiän talon sivuun (väärästä suunnasta) naurettavana false flagina, rupesivat tosissaan tulittamaan Donbassia. Donbass pyysi apua naapurilta, mitäpä muuta voisikaan?

Siispä Venäjä ilmoitti että nyt saa pelleily riittää ja että tuo homma ei koskaan lopu, eikä muulla tavoin kuin että Donbass vallataan Ukrainaksi, ellei Venäjä osoita että nyt ei enää pelailla pokeria, kuten Ukraina, Yhdysvallat ja länsimaat ovat tehneet koko ajan, kiristäen välejä kohti lähenevää selkkausta.

Ukraina saa huomata että sitä groomannut USA onkin Venäjän edessä paperitiikeri sillä alueella.

Ukrainan järjestetty vallankaappaus 2014 ei ollut kansasta itsestään lähtöisin, vaan kansaton rahaeliitti oli jälleen kerran taustalla. Seuraamukset ovat olleet tämänlaiset. Mutta suomalaislapsokaiset uskovat edelleen mitä saman kansattoman rahaeliitin koneisto kertoo heille, mitä kuuluisi ajatella ja ketä pelätä.

Ilkka Forsten

Latausohje kansalle. Konekiväärin vyöhön tulee sijoittaa patruunat seuraavassa järjestyksessä. Kokovaippa, valojuova, räjähtävä ja panssariluoti. Mikäli vastassa on niin sanottu ” pehmeä maali ” voi jättää panssariluodit pois. Jos on otaksuttavissa että vastustaja ajelee esimerkiksi BMP rynnäkköpanssareilla, on syytä sisällyttää panssiluotikin valikoimaan. Kiitos että otitte opiksi.

Tämäkin vielä

No, mitä luulette? Suomi seuraavaksi? Uhkaus tulee luultavasti jossain vaiheessa. 90 luvulla olisi siihen Natoon pitänyt mennä.

Nimetön.

Onko Nord Stream 2 Suomesta riippuvainen? Kulkeeko venäläiset kaasuputket Suomen läpi ja Suomi verottaa osansa siitä? Mitä muita Venäjälle tärkeitä bisneksiä Suomi voisi sabotoida?
Suomi = Ukraina?

Natomaat ovat nyt vuosikymmeniä pommitelleet paikkoja ja kansoja tomuksi ja verilammikoiksi. Haluaisit pistää kansamme resurssit tukemaan niitä interventionalisteja ja myös tarjota meidän maata heidän pelinappulaksi ja ajattelet ettei Venäjä rupeaisi ennakoimaan ja varmistamaan mitään?

Slow claps 👏👏👏👏👏

Paasikivi ja Kekkonen kääntyvät haudoissaan ja kohta on muitakin haudoissa.
Ainoa hyvä puoli olisi luultavasti että matut varmaan pakenisi ensimmäisinä.

Hh1488

Ja niitä tänne roudannut porukka. Eli kaiken kaikkiaan ihan hyvä asia. Uusi alku kansalle

Nimetön

No on kieltämättä tullut tuokin mieleen. Kannatan siis Natoa, kunhan saan Puttelta lupauksen että tulee tekemään suursiivouksen. Ollaan sitten suomalaisia osana Venäjää, kiitos natottajien, mutta toisaalta terveemmällä pohjalla kuin nykymeno joka vain kiihtyy ja itsetuhoinen kansa on yhä syvemmässä J:s&länsimädätyksen hypnoosissa. Tervetuloa Nato = tervetuloa Vooružonnyje sily Rossijskoi Federatsii.

Puolueeton

Älä ole huolissasi. Eduskunta päättää asiasta 5/6 enemmistöllä. Tuntuu, että siihen olisi nyt hyvät mahdollisuudet. Kun poliitikkojen puheita on seurannut, valinta näyttä jopa ilmeiseltä.

Timi T

Tämä sota on vain ja ainoastaan NATOn laajenemispyrkimysten syytä.

John Quiman

Ukraina haluaa Natoon. Ukrainan kansan enemmistö haluaa natoon. Kyse ei ole Naton laajenemispyrkimyksestä niinkään kuin siitä, että Ukraina haluaa Natoon ja Venäjän hyökkäys kertoo yksiselitteisesti, että miksi Ukraina halusi Natoon.

Sota on Venäjän syy, ei jonkun toisen syy. Venäjälle ei kelpaa, että Ukraina ei halua kulkea Venäjän lieassa ja olla nöyrä Venäjän ”etujen” edessä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Juha

Ei pitäisi päästää USAa sekaantumaan maan sisäisiin asioihin. USAn perässä seuraa verivana lukuisista maista, jossa ovat harjoittaneet terroripolitiikkaansa. Jokainen aikuisikään ehtinyt voi luetella näitä tuhottuja valtioita, jollei ole tynnyrissä kasvanut.

Länsimedian narratiivin loppu

Ukraina hyökkäsi juuri tunnustetuihin kansantasavaltoihin. Päämiehet näistä tasavalloista pyysivät puolustusapua Venäjältä. Venäjä antaa sitä apua. 
Mutta media uutisoi yksinkertaisesti että Venäjä vain hyökkäsi, jättäen pois oleellisen. Tätä koko tilannetta ei olisi olemassa ilman NATO:a tai jos Trump olisi edelleen vallassa.

Ilkka Forsten

Mutta jos lopetat NATO:n niin mitä oletat että tapahtuu ?

Zardex

NATO:n lopettamisesta tuskin aiheutuisi mitään huonoa. NATO:han ei yhtään mitään puolusta ja ”NATO” – joukot ovat olemassa ilman natoakin. Mitään omia joukkoja ei NATO:lla ole.

Irmeli

Venäjä antamassa ”apua” koko Ukrainan leveydeltä…kaikkeen sitä jotkut uskoo…

Nimetön.

Ei, vaan sen armeijan kohteisiin vieden sen iskukyvyn.
Toivottavasti viesti menee kerralla perille. Muuten Ukraina tulee jatkamaan sotaa vaikka ikuisuuteen asti, koska kyseessä on kuinka Ukraina mieluiten haluaisi varmistaa ja kehittää taloudelliset intressinsä.

Irmeli

Ja sä uskot että kaikki mitä ryssältä tulee on kultaa…putiini on sekopää…ja vaarallinen harhoissaan.

Nimetön

Mitä sinä siinä älämölöilet?
Älä kerro puolestani mitä ajattelen, älä käy henkilöön ellei ajatuksenas ole tilata samaa itsellesi.
Meidän kahden vastakkainen ero on se, että minä olen sekä realisti että anti-imperialisti ja että ymmärrän asioista jotain.
Mene sinä vaan jälleen hakemaan päivittäinen annoksesi Ylettä ja Sanomaa sekä broilereiden kotkotusta, ja palaa tapasi mukaan taas aukomaan päätäsi Ylen ja Sanoman toivomalla tavalla.

Nimetön

Antamaan jotain taustaa, Oliver Stonen dokkari Ukraine on fire.
https://youtube.com/watch?v=5-UJ8S63Tsw

Kata

https://www.instagram.com/p/CaZDWICspaj/?utm_source=ig_web_copy_link

Armeijan kohteita…joo-o.OMG!Miksei Ukraina saisi kehittää taloudellisia intressejään?Saammeko me..jos siis sinua kuuntelee…onkä tää se viimeinen taisto…??

ottopoikavillekuusisto

Et varmaan ole koskaan kuullut Terijoen hallituksestakaan? Uskot näemmä kaiken Venäjän/Putkosen propagandan.